– Når «Chicharito» spiller, tar de kriminelle seg en pause

Politisjef i Mexico by, Jorge Carlos Martinez, priser seg lykkelig over Manchester United-spilleren Javier Hernandez' popularitet i hjemlandet.

Chicharito

Javier 'Chicharito' Hernandez er en meget populær herremann i i hjemlandet Mexico.

Foto: MIGUEL RIOPA / Afp

Når mexicaneren Javier «Chicharito» Hernandez trolig entrer banen for Manchester United i onsdagens mesterliga-oppgjør mot Cluj, kan det bety et par timer med litt mindre å gjøre for landets politikonstabler.

Ifølge politisjef i Mexico by, Jorge Carlos Martinez, har nemlig de kriminelle i landet en tendens til å glemme på tyveri og narkotikaomsetning når deres store helt «Chicharito» er i aksjon for United.

– Mindre kriminalitet

Javier Chicharito Hernendez

Javier Hernandez er mestscorende på det mexicanske landslaget med 28 mål 43 kamper.

Foto: CLINT HUGHES / Ap

– Forbrytelser som biltyverier og ran går ned når han spiller, sier politisjef Martinez ifølge britiske The Sun.

Det kommer godt med i Mexico, hvor det hvert eneste år drepes opptil 15 000 mennesker i Mexico på grunn av landets narkotikakrig.

– Det virker som om forbryterne «tar seg en pause» for å se helten vår spille, sier Martinez.

– Setter i gang fødsler

Han håper United-manager Sir Alex Ferguson gir Javier Hernandez mye spilletid i tiden som kommer, ettersom Mexicos hovedstad for tiden rammes av en voldsbølge.

– Vi trenger all hjelpen vi kan få, sier politisjefen.

Han hevder også at «Chicharito» med sitt spill har en evne til å gi økt aktivitet på landets fødestuer.

– Det er også slik at fødselstallene går opp i de minuttene han er på banen, sier Martinez.

FBL-ENG-LCUP-CHELSEA-MAN UTD

Her har 'Chicharito' nettopp satt inn en scoring mot Chelsea i Ligacupen. Kanskje det var nok til å starte en fødsel i Mexico?

Foto: GLYN KIRK / Afp

Rooney fra start?

Javier Hernandez fikk ikke spilletid da Manchester United vant 4-3 over Reading lørdag, men det er ventet at han blir å se på banen i mesterliga-oppgjøret mot Cluj onsdag kveld.

United er gruppevinner og dermed også klare for mesterligaens åttedelesfinale. Det betyr at Sir Alex Ferguson kan rullere på laget og gi spilletid til de som har vært lite innvolvert i de senere kampene.

Likevel bedyrer United-manageren at stjernespilleren Wayne Rooney vil bli å se på gressteppet på Old Trafford mot Cluj.

– Han kommer helt sikkert til å spille mot Cluj. Han trenger å spille mye for opprettholde kampformen. Forhåpentligvis vil denne kampen gjøre ham enda bedre, sa Sir Alex Ferguson på tirsdagens pressekonferanse.

Sir Alex Ferguson ønsker å vinne kampen, men vil samtidig spare enkelte spillere i onsdagens hjemmemøte med Cluj. Men noe juniorlag kommer ikke på banen - Ferguson vil ikke opptre urettferdig med tanke på de andre lagene i puljen. Se bilder fra pressekonferansen med Ferguson og spiss Danny Welbeck, samt treningsbilder her.

Hviler noen spillere, men ønsker å opptre rettferdig

Fotballnyheter