NRK Meny
Normal

Nordsjællands trener: – Vi har en merkelig tro på oss selv

FC Nordsjælland har troen på seg selv før stormøtet med Chelsea. Åge Hareide tror laget kan overraske fotballstjernene fra London-klubben.

Kasper Hjulmand

FC Nordsjællands trener Kjell Hjulmand gleder seg til kamp mot Chelsea. Han har tro på laget, selv om London-klubben er storfavoritter.

Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN / Afp

Danske FC Nordsjælland har en historisk kveld foran seg. For første gang i klubbens historie spiller de mesterligakamp på hjemmebane.

Men laget må finne seg i at Chelsea har det store favorittstempelet foran kveldens oppgjør i Danmark.

– Vi er massive underdogs i denne kampen. Det er de regjerende mesterne som leder Premier League for øyeblikket, og et av de beste lagene i verden. Det er en stor test for oss, sier FC Nordsjællands trener Kasper Hjulmand ifølge AP.

– Likevel har vi en merkelig tro på oss selv, sier Hjulmand med et smil og fortsetter:

– Vi tror på de tingene vi gjør. Vi gleder oss, og det må være kraften i laget. Vi ser frem til å komme i gang med kampen.

Tror danskene kan overraske

Åge Hareide

Åge Hareide tror Nordsjælland kan overraske, men at laget fort blir sårbare mot Chelseas kvalitetsspillere.

Foto: NTB scanpix

Åge Hareide, tidligere klubbtrener i Danmark, tror at fjorårets seriemester kan overraske i kveld.

– Nordsjælland er et lag som spiller samme type fotball uansett hvilket lag de møter. De har mye ballbesittelse, sier Åge Hareide til NRK.no.

– Jeg tror ikke de klarer å ta Chelsea mann mot mann, men som lag våger de mye. De kan overraske om de klarer å holde på sitt spill, sier Hareide.

Likevel tror den norske trenere at danskene får det tøft i møtet med tittelforsvareren tirsdag.

– De blir sårbare bakover. Chelsea har klassespillere i alle posisjoner, og kan klare å dra nytte av dette. De vil nok være tålmodige og utnytte de feilene Nordsjælland gjør, sier Hareide.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Peter Cech

Peter Cech har vært på dansk jord i fotballærend flere ganger tidligere. Her er han i aksjon for Tsjekkia i VM-kvalifiseringskamp mot Danmark i Parksen.

Foto: DRESLING JENS / Ap

Cech venter tøff kamp

Petr Cech ser frem til å spille på dansk gress igjen, slik han blant annet gjorde da Chelsea møtte FC København i samme turnering.

– Vi møter et godt lag. I Danmark er det stor interesse rundt fotball, og det blir alltid interessante kamper, sier han ifølge AP.

Han tror hjemmelaget møter med heltente spillere tirsdag kveld.

– Dette er en stor kamp i klubbhistorien deres. Jeg tror de er motiverte og ønsker å nyte den første hjemmekampen. De vil vise at de kan spille fotball og fortjener plassen i mesterligaen, sier Chelseas keeper.

Chelsea står med ett poeng etter at de spilte uavgjort med Juventus i første gruppespillkamp. FC Nordsjælland tapte sin debutkamp i mesterligaen mot Shakhtar Donetsk 2-0 på bortebane.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.