NRK Meny
Normal

– Har aldri sett en spiller dominere en finale slik

Med hattrick etter femten minutter og scoring fra midtbanen fremsto det til slutt bare som en ren formalitet at USA-kaptein Carli Lloyd (32) ble kåret til VMs beste spiller.

SOCCER/ Soccer: Women's World Cup-Final-Japan at United States

- Jeg er bare så stolt over dette laget, sier USA-kaptein Carli Lloyd etter å ha knust Japan i VM-finalen - noe hun gjorde nærmest på egenhånd.

Foto: Michael Chow / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
FOI-WOM-USA-V-JAPAN:-FINAL---FIFA-WOMEN'S-WORLD-CUP-2015

Lloyd ble kåret til VMs beste spiller.

Foto: Dennis Grombkowski / Afp

– Hvis det var noen tvil om at hun har vært best i VM før kampen, så var det ikke lenger det etterpå. Det er ingen tvil om at hun har vært VMs største, sier NRKs fotballekspert Lise Klaveness.

Hele USAs prestasjon i 5-2-seieren over Japan i VM-finalen var spekakulær, men ingen av de nyslåtte verdensmesterene skinte mer enn kapteinen og tremålsscorer Carli Lloyd.

– Jeg har aldri sett en spiller dominere en finale så til de grader. Verken på kvinnesiden eller herresiden. Da må vi i så fall langt bakover i historiebøkene, sier NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken.

– Vi har laget historie

Igjen viste Lloyd at hun er en spiller for de virkelig store anledningene. Tidligere har hun scoret de avgjørende målene i OL-finalene i både 2008 og 2012.

Men det var i VM-finalen mot Japan natt til mandag hun må ha spilt sitt livs kamp. Hun scoret ekte hattrick i løpet av kampens første femten minutter - noe hun kronet med en scoring fra midtbanen.

– VM-historiens beste scoring, sier den norske landslagskapteinen Ingvild Stensland.

4-0 til USA

Se Lloyds spektakulære scoring fra midtbanen her!

Etter finalen var det en rørt og tårevåt Lloyd som brukte mesteparten av intervjutiden like etter kampslutt til å takke lagvenninnene, familien, kjæresten og alle sine støttespillere.

– Jeg er målløs. Jeg er så stolt over dette laget. Det føles nesten ikke virkelig. Vi har laget historie i kveld, sier hun.

På spørsmål om hvordan det føles å ha scoret hattrick i en VM-finale, svarer hun:

– Jeg hadde en oppgave og det var å bidra. Jeg jobbet livet av meg.

Lloyd har for øvrig blitt kåret til banens beste i fire av syv VM-kamper. Etter finalen ble hun også kåret til VMs beste spiller.

Kaptein Lloyd etter seieren.

SE INTERVJUET: - Det føles nesten ikke virkelig, sier Lloyd etter finaleseieren.

– Hun er en rockestjerne

Selv om det ble scoret syv mål i finalen, kan ingen av dem måle seg med scoringen hun på særdeles freidig vis satte inn fra midtbanen. Japan-keeperen sto akkurat litt for langt ute da Lloyd bestemte seg for å skyte - rett i mål.

– Det målet er en fusjon av selvtillit, blikk og presisjon. Hun scorer tre mål i en VM-finale. Det er sånt vi andre bare drømmer om, sier Klaveness.

USA-trener Jill Ellis var naturligvis full av lovord om sin kaptein.

– Jeg kaller henne bare beistet mitt. Hun er en rockestjerne, sier hun og gliser bredt.

Som 32-åring skulle man forvente at Lloyd kanskje begynte å føle på alderen snart, men i hennes tilfelle ser alderen ut til å bare gjøre henne bedre.

– Hun har klart å ta steg etter hun fylte 30 år, og ser kvikkere ut enn noensinne, sier Klaveness.

Ellis etter seieren

- Hun er en rockestjerne, sier USA-trener Jill Ellis om Carli Lloyd.

Kampen mellom USA - Japan endte 5-2.
Megan Rapinoe, Abby Wambach, Hope Solo og Carli Lloyd etter VM-finalen mot Japan.

Fotballnyheter