Hopp til innhold

– Håper å hevde oss i Europa

Nå er det Europa som gjelder for Stefan Johansen og de ferske seriemesterne Strømsgodset.

Stefan Johansen feirer

Stefan Johansen feirer seriemesterskapet sammen med lagkameratene. Nå venter etter hvert mesterligakvalifisering for Strømsgodset.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Søndag kunne han og lagkameratene feire at Strømsgodset tok sitt første seriegull siden 1970 da Haugesund ble slått 4-0.

Rosenborg endte ett poeng bak og måtte nøye seg med sølv i årets eliteserie, samme valør som drammenserne endte opp med i fjorårets sesong.

Nå venter etter hvert mesterligakvalifisering for de ferske seriemesterne.

Stefan Johansen, som gjorde 2-0 for Godset søndag, tror laget kan gjøre det bra i den gjeve fotballturneringen.

– Neste år håper vi å kunne hevde oss i Europa, sier Johansen til NRK.no.

Lærte av gullstriden

Godset røk ut av Europaligaen i den 3. kvalifiseringsrunden i år, og Johansen tror klubben har lært mye av det siste året.

– Man skal ikke kimse av at man blir ett år eldre. Her i klubben her vi opptatt av å lære av erfaringene vi gjør oss. Nå har vi vært der ute, og nå vet vi hva som kreves av oss. Det er en helt annen type fotball, og det er kynismen som er avgjørende, sier han til NRK.no.

– Vi lærte også av gullstriden i fjor, påpeker han.

Må beholde spillere

Stefan Johansen satte seg som mål å ta seriegull med Godset denne sesongen.

Hva som blir det naturlige målet for Strømsgodset neste sesong, avhenger i stor grad av hvilke spillere klubben greier å beholde, fremhever han.

– Det er sikkert mange spillere som er aktuelle for andre klubber, det vil jeg tro. Men hvis vi greier å beholde spillerstallen, bør vi ha samme målsetning (som i år).

– Vi har vist i år at vi er gode nok, og jeg skjønner ikke hvorfor vi ikke skal være det neste år, sa Johansen før han ble hyllet av rundt 15.000 supportere i Drammen søndag kveld.

Gullfeiring utover natten

Gullfeiringen fortsatte i byen utover kvelden og natten. Ifølge politiet gikk det stort sett uten problemer, skriver Drammens Tidende.

– Det har vært en svært folksom søndags kveld i Drammen. Det aller meste har gått pent for seg. Det er jo en positiv feiring, og da blir det sjelden mye trøbbel og slåssing, sier politiførstebetjent Erik Gunnerød til lokalavisen

Strømsgodset jubler etter seier i eliteserien

VIDEO: Strømsgodset feirer seriegullet. Se videoen.

Fotball

 • 17-åring frå Stord har signert for Rosenborg

  Cille Nilsen (17) frå Stord har signert for Rosenborg sitt kvinnelag i Toppserien, skriv klubben på sine heimesider. Dei skriv at ho er mellom dei største talenta i Noreg på kvinnesida.

  Nilsen spelar i dag for Avaldsnes, men er på utgåande kontrakt. Ho vil difor vera klar for Trondheim-klubben i sommar. Rosenborg er i dag på andreplass i Toppserien.

 • Flere storoppgjør i cupens 4. runde

  Trekningen av 4. runde i cupen ble foretatt onsdag kveld. NFF serverte tre lokaloppgjør i kampene som spilles onsdag 28. juni:

  Kjelsås – KFUM Oslo

  Bodø/Glimt – Tromsø

  Gjøvik-Lyn – HamKam

  Stjørdals-Blink – Vålerenga

  Raufoss – Viking

  Sogndal – Sarpsborg 08

  Molde – Strømsgodset

  Brattvåg – Brann

  – Vi er fornøyde med ny hjemmekamp og en mulighet til å konkurrere med Hamar og Hamkam som har ligget lengst fremme i distriktet i flere år. Vi kommer til å gi dem kamp. Kristian Onsrud har familie med en stor historie i sportsklubben Gjøvik-Lyn, så vi gleder oss, sier Gjøvik-Lyn-trener Espen Haug til NRK.

 • Nyland ferdig i RB Leipzig

  Fotballkeeper Ørjan Håskjold Nyland fra Volda får ikke forlenget kontrakten sin med Leipzig når den utløper i sommer.

  Det opplyser den tyske klubben i sine kanaler onsdag.

  32-åringen kom til Leipzig i september 2022 etter at klubbens førstekeeper Péter Gulácsi røk korsbåndet. Han har fått minimalt med spilltid.

  Tross utfordringene med spilletid har han fått beholde plassen som førstekeeper på det norske landslaget. (NTB)

  Fotball, trening med herrelandslaget
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Haaland: – Alltid drømt om Champions League-finale

  Erling Braut Haaland er bare noen dager unna å oppfylle en av sine aller største fotballdrømmer.

  Han og Manchester City møter italienske Inter i Champions League-finalen i Tyrkia lørdag. City har allerede sikret seg ligagullet og FA-cupseieren i England denne sesongen.

  – Jeg har alltid drømt om å spille i en Champions League-finale. Det vil være en ære å spille denne kampen, sier Haaland til Manchester Citys hjemmeside.

  – Vi må være på vårt aller beste mot et meget godt Inter-lag. Vi har hatt en utrolig sesong, men må avslutte den på best mulig måte, legger han til. (NTB)

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Bekreftet: Benzema klar for al-Ittihad

  Karim Benzema takket tirsdag ettermiddag for seg i Real Madrid etter 14 år i den spanske hovedstaden. Nå er det bekreftet at den franske stjernen har signert for den Saudiarabiske klubben al-Ittihad.

  Det bekrefter klubben på sosiale medier.

  – Jeg gleder meg til å oppleve en ny liga i et annet land. Jeg har vært heldig nok til å oppnå fantastiske ting i min karriere og oppnå alt jeg kan i Spania og Europa, sier Benzema.

  – Nå føles det som tiden er inne for en ny utfordring og et nytt prosjekt. Jeg ser fram til å slutte meg til mine nye lagkamerater og sammen med dem hjelpe til å løfte denne flotte klubben og fotballen i Saudi-Arabia til nye høyder.

  Franskmannen vant Ballon d'or i fjor og har vunnet Mesterligaen fem ganger, og La Liga fire ganger. Han endte til slutt med 353 mål for den spanske storklubben.

  Nå følger han altså tidligere lagkompis Cristiano Ronaldos fotspor og fortsetter karrieren i den pengesterke ligaen i Saudi-Arabia. Ifølge spanske Marca vil kontrakten være verdt utrolige 100 millioner euro i året. Det vil gjøre Benzema til en av de best betalte fotballspillerne i verden.

  benzema
  Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP