– Håper å hevde oss i Europa

Nå er det Europa som gjelder for Stefan Johansen og de ferske seriemesterne Strømsgodset.

Stefan Johansen feirer

Stefan Johansen feirer seriemesterskapet sammen med lagkameratene. Nå venter etter hvert mesterligakvalifisering for Strømsgodset.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Søndag kunne han og lagkameratene feire at Strømsgodset tok sitt første seriegull siden 1970 da Haugesund ble slått 4-0.

Rosenborg endte ett poeng bak og måtte nøye seg med sølv i årets eliteserie, samme valør som drammenserne endte opp med i fjorårets sesong.

Nå venter etter hvert mesterligakvalifisering for de ferske seriemesterne.

Stefan Johansen, som gjorde 2-0 for Godset søndag, tror laget kan gjøre det bra i den gjeve fotballturneringen.

– Neste år håper vi å kunne hevde oss i Europa, sier Johansen til NRK.no.

Lærte av gullstriden

Godset røk ut av Europaligaen i den 3. kvalifiseringsrunden i år, og Johansen tror klubben har lært mye av det siste året.

– Man skal ikke kimse av at man blir ett år eldre. Her i klubben her vi opptatt av å lære av erfaringene vi gjør oss. Nå har vi vært der ute, og nå vet vi hva som kreves av oss. Det er en helt annen type fotball, og det er kynismen som er avgjørende, sier han til NRK.no.

– Vi lærte også av gullstriden i fjor, påpeker han.

Må beholde spillere

Stefan Johansen satte seg som mål å ta seriegull med Godset denne sesongen.

Hva som blir det naturlige målet for Strømsgodset neste sesong, avhenger i stor grad av hvilke spillere klubben greier å beholde, fremhever han.

– Det er sikkert mange spillere som er aktuelle for andre klubber, det vil jeg tro. Men hvis vi greier å beholde spillerstallen, bør vi ha samme målsetning (som i år).

– Vi har vist i år at vi er gode nok, og jeg skjønner ikke hvorfor vi ikke skal være det neste år, sa Johansen før han ble hyllet av rundt 15.000 supportere i Drammen søndag kveld.

Gullfeiring utover natten

Gullfeiringen fortsatte i byen utover kvelden og natten. Ifølge politiet gikk det stort sett uten problemer, skriver Drammens Tidende.

– Det har vært en svært folksom søndags kveld i Drammen. Det aller meste har gått pent for seg. Det er jo en positiv feiring, og da blir det sjelden mye trøbbel og slåssing, sier politiførstebetjent Erik Gunnerød til lokalavisen

Strømsgodset jubler etter seier i eliteserien

VIDEO: Strømsgodset feirer seriegullet. Se videoen.

Fotballnyheter