NRK Meny
Normal

Bekreftet: Hangeland til Crystal Palace

Brede Hangeland har funnet seg ny Premier League-klubb etter å ha blitt løst fra kontrakten med Fulham.

Hangeland til Crystal Palace

Brede Hangeland er klar for Crystal Palace.

Foto: http://www.cpfc.co.uk/

Brede Hangeland skal ha valgt å fortsette karrieren i Crystal Palace. Det skrev den engelske avisen Daily Mail først på fredag.

Litt etter klokken to fredag ettermiddag kom bekreftelsen. Hangeland blir dermed etter all sannsynlighet Norges eneste Premier League-proff i 2014/15.

Laster Twitter-innhold

– Jeg er strålende fornøyd med å være her. Jeg ser fram til å gjøre mitt beste for klubben, sier Brede Hangeland til Crystal Palace sine hjemmesider.

– Alle jeg snakket med fortalte meg om hva som var på gang i Crystal Palace, og jeg ønsket virkelig å være en del av det. Det er en tradisjonsrik klubb med mange fans, som hadde mye å juble for mot slutten av forrige sesong, sa han.

Laster Twitter-innhold

Skuffet over Fulham

Etter å ha vært i Fulham i seks og et halv år var det en skuffet Brede Hangeland som i sommer fikk beskjed av klubben via e-post om at kontrakten hans ble terminert.

– Etter 6,5 år med lojalt og hardt arbeid, de siste årene som kaptein, er jeg umåtelig skuffet over hvordan dette er håndtert, skrev Brede Hangeland i en uttalelse via Mørland.

Hadde flere muligheter

John Arne Riise, som også forlot Fulham i sommer, var ikke spesielt imponert over klubbens behandling av landslagskapteinen.

– Jeg skjønner hvem som har gjort hva. De jeg er skuffet over, er dem jeg så på som hel ved og ikke har stoppet dette, sa Riise til NRK da.

Også Hull var nevnt som en mulig ny arbeidsgiver for Hangeland, men 33-åringen skal altså ha valgt Crystal Palace. Dermed kan han fortsette å bo i London.

Jonathan Parr spilte i Crystal Palace fram til i fjor sommer, men da kontrakten hans gikk ut, valgte han å fortsette karrieren i Championship-klubben Ipswich.

Også Steffen Iversen og Thomas Myhre har spilt i Crystal Palace tidligere.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.