NRK Meny
Normal

– Hamdallah BØR være god

I kveld er det klart for avspark i eliteseriens andre runde i 2013. Aalesund møter SandnesUlf borte i dag. I morgen får Molde besøk av Lillestrøm.

Terje Reite intervjuer fotballkommentator Rune Hustad

Se og hør fotballkommentator Rune Hustads vurderinger før andre serierunde i fotballen.

Her får du NRK Møre og Romsdals vurderinger av den kommende serierunden. Denne gangen er det fotballkommentator i NRK, Rune Hustad som står for vurderingene.

– Økende optimisme

I Ålesund er det en stigende fotballstemning. Etter første serierunde troner Aalesund på topp på tabellen, laget ser ut til å ha fått et friskt innpust med den nye treneren Jan Jönsson, og nå har AaFK signert sin dyreste spiller i historien, Abderrazak Hamdalla.

Som Ålesunds dyreste spiller gjennom tidene bør han være god, sier Rune Hustad i intervjuet som du kan se og høre i sin helhet øverst i denne artikkelen.

Abderrazak Hamdallah

Abderrazak Hamdallah er tidenes dyreste Aalesunds-spiller. Han har også selv drevet opp forventningene, med egne, høye ambisjoner.

Foto: Hans-Olav Rise / NRK

Vanskelige baneforhold i Sandnes

Nå skal Aalesund møte SandnesUlf i Sandnes, på en bane som helt til det siste var så gjennomfrosset at det var tvilsomt om kampen kunne gjennomføres.

Bare sammensydde teltduker og svære varmevifter sørget for at Sandnes kan stille en bane som dommerne er invitert til å vurdere om den holder standard for eliteseriefotball.

Overrasket over at Toivio kom rett inn

Molde får besøk av Lillestrøm. I sesongpremieren klarte ikke Molde å knekke Viking-koden, og gikk på et nytt tap i Stavanger. Etter den tid har laget ladet batteriene i Tyrkia. Forren-erstatteren JoonaToivio er trolig blitt mer husvarm enn slik situasjonen var da han ble kastet inn i forsvaret mot Viking. Og Molde har signert en 19-årig angriper fra Brasil.

– Jeg ble overrasket over at Toivio ble satt rett inn på laget i kampen mot Viking. Det må bety at dette er en spiller som Ole Gunnar Solskjær har stor tro på. Og brasilianeren er bare 19 år. Han er en mann for fremtiden. Det er nok ikke han som skal score målene for Molde i år, sier Hustad i intervjuet.

Viking

Her fortviler Moldes nyinnkjøpte Forren-erstatter JoonaToivio etter at Viking scoret i sesongåpningen.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

1.divisjon neste helg

I årets fotballsesong har vi også med oss cupmester Hødd og nykommer Kristiansund i førstedivisjon.

Dette understreker at vi kan få en svært spennende og begivenhetsrik fotballsesong, der det også kan være vel verdt å følge med i 1.divisjon.

Førstedivisjon slipper mars-kamper, og får også gjøre seg ferdig med påsken før alvoret setter inn. Søndag 7. april blir en stor dag i Kristiansund når Elverum kommer på besøk.

Hødd må vente til mandag 8. april, da de reiser til det vanskelige bortemøtet mot Fredrikstad.

Jan Banan Tømmernes

Jan Banan Tømmernes blir en viktig brikke når Kristiansund nå entrer 1.divisjon.

Foto: Fridtjof Bjerkås

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.