Fotballekspertene er sikre: – Godset tar gull

Det ser ut til å bli en thrilleravslutning på eliteserien søndag kveld. Dette er fotballekspertenes spådommer for topp og bunn.

Godset

Fotballekspertene NRK.no har pratet med tror Peter Kovacs og de andre Strømsgodset-spillerne får mer å juble for når serien avsluttes søndag kveld.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

I kveld skal det hele avgjøres, og det skal godt gjøres å få en mer spennende avslutning på serien med tanke på hvem som tar gullet og hvem som må ta den tunge turen ned i 1. divisjon.

Både Strømsgodset og Rosenborg kan vinne seriegull, mens hele seks lag kan ende opp i 1. divisjon neste sesong.

NRK.no har snakket med fem fotballeksperter for å høre hvordan det hele ender. Alle tror at Strømsgodset tar gull hjemme foran et fullt Marienlyst, men hva som skjer i bunnen av tabellen, er de mer usikre på.

Amund Skiri, C More-ekspert:

Amund Skiri

Amund Skiri, ekspert i C More.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Godset vinner. Det har jeg sagt de siste rundene og deler av året. De er så trygge hjemme, og jeg tror ikke de taper mot Haugesund. Haugesund er på en måte ferdigspilt og har nådd målet sitt. Motivasjonen til Godset er større nå. At det er hjemme på Marienlyst vil være avgjørende. Dessverre for RBK.

I bunnen tipper jeg at Sarpsborg ikke klarer å vinne kampen sin og rykker ned. Jeg tror Tromsø vinner i Bergen og redder kvalik, og at Hønefoss rykker ned sammen med Sarpsborg.

Lise Klaveness, NRK-ekspert:

Jeg tror, som jeg tippet i forkant av sesongen, at Godset tar gullet. Til tross for «bare» ett poeng mot Tromsø, så Godset ut som de hadde bra flyt og selvtillit i spillet sitt. Dette vil gi utslag på hjemmebane, der de har 12 av 14 mulige seiere. Jeg tror Hønefoss rykker ned sammen med Sarpsborg. Hønefoss overbeviste mot Sogndal sist, men vil ryke for Odd- som jeg tror er som et såret dyr etter det

Siri Nordby

Siri Nordby, tidligere landslagsspiller og nå TV 2-ekspert.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

forsmedelige tapet mot Haugesund sist. Sarpsborg vil trolig avgi tre poeng mot Viking, som er et godt hjemmelag jeg tror blir et nummer for store. De ønsker å avslutte med stil på hjemmebane. Til sist holder jeg en knapp på at Tromsø kaprer kvalikplass. Energien i laget har vært god den siste tiden, og jeg tror at de vil stikke av med alle tre poengene i Bergen. Brann virker helt ute av form, og jeg har liten tro på at trenerbyttet skal gi noe positivt utslag for kamper.

Siri Nordby, TV2-ekspert:

Jeg tror Godset drar i land gullet. De har litt mer erfaring i år, spiller på hjemmebane, samt møter et lag som allerede er godt fornøyde med sin bronse. Hønefoss tar bunnplassering. De møter Odd som har god statistikk mot Hønefoss, og når det da i tillegg er på hjemmebane med en Frode Johnsen som jakter toppscorertittel ... Jeg tror ikke Tromsø etter nok et slag i trynet i Europa tar mer enn ett poeng på Brann-gresset, så de forblir på nest siste plass. Sarpsborg har tøffest kamp av de gjenstående med Viking borte på gress, så de forblir på kvalikplassen.

Lars Tjærnås, Canal +-ekspert:

Jeg tror Godset tar gull. De er så trygge hjemme og så trygge i spillet at jeg ikke tror de blir preget av alvoret. Dessuten møter de et lag som ikke har noe å spille for.

Tom Nordlie

Tom Nordlie, NRK-ekspert.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Jeg tror de tre siste taper sine bortekamper og at det ender status quo. Hønefoss har aldri tatt poeng borte mot Odd, Tromsø vinner "aldri" borte og Viking bør slå Sarpsborg. Men, det har en tendens til å alltid skje noe uforutsigbart i siste runde, og dette er ligaen som alltid lurer deg. Så sikker er jeg ikke!

Tom Nordlie, NRK-ekspert:

Strømsgodset tar gullet, men jeg er ikke sikker på at de vinner kampen mot Haugesund. Det kan hende at både Strømsgodset og Rosenborg spiller uavgjort eller taper i kveld. Det er så mye ekstraordinært som skjer i de siste serierundene. Det er utrolig vanskelig å si hva som skjer i bunn. Hønefoss og Sarpsborg får det begge veldig vanskelig på bortebane. Jeg tror Hønefoss går ned, mens Tromsø og Sarpsborg kjemper om kvalik.

Fotballnyheter