– Er nok ikke lovet fast plass på laget

Espen Olavesen i Crystal Palace sin norske supporterklubb tror nordmannen må jobbe hardt om han skal få en plass i startoppstillingen.

Hangeland

Brede Hangeland må jobbe hardt for å bli et førstevalg i Crystal Palace, tror Espen Olavesen i supporterklubben.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

I Crystal Palace sin norske supporterklubb er de fornøyde med at Brede Hangeland har valgt å signere for klubben.

– Det er spennende, ikke minst siden jeg og andre norske Palace-fans kjenner Hangeland godt fra før. Han hadde en ganske dårlig sesong i fjor, så jeg velger å tro at det er en revansjelysten Hangeland vi får se, sier Espen Olavesen fra supporterklubben til NRK.

Ikke automatisk førstevalg

Brede Hangeland

Brede Hangeland avsluttet sin forrige sesong med en landslagssamling, der Norge møtte Frankrike og Russland.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Selv om enkelte aviser skriver at Hangeland er hentet til klubben for å danne en midtstopperduo på Scott Dann, tror ikke Olavesen at nordmannen kommer til å spasere inn i førsteelleveren.

– Om han får starte første seriekamp i og med at Palace hadde et sterkt stopperpar i Damien Delaney og Scott Dann i fjor, det er jeg faktisk ikke sikker på. Han må nok kjempe for å få en startplass, sier Olavesen, men tror samtidig at Hangeland og Palace kan være en god miks.

– I utgangspunktet tror jeg det kan være bra for karrieren til Hangeland. Manager Tony Pulis kan dette med defensiv organisering, Hangeland er ikke særlig rask, men Palace ligger som oftest ganske dypt, så midtstopperne blir sjelden utfordret på fart, forklarer han.

Glade for signeringen

Men selv om Olavesen ikke tror startplassen er gitt, mener han Hangeland er en sold forsterkning.

– Jeg har hatt veldig sansen for Hangeland, og har det fortsatt og synes han ble dårlig behandlet i Fulham. Han ønskes definitivt velkommen med åpne armer av oss. Palace har også et veldig godt miljø også utenfor banen, og Hangeland er, sånn som jeg oppfatter han, en veldig ålreit og ordentlig type, så for all del, vi er veldig glade for signeringen.

Bør få spilletid

Bak de to gode stopperne er det imidlertid god plass.

– Vi har ikke konkurranse på stopperplass, men vi har to gode stoppere i Delaney og Dann, og de skal det nok litt til at mister plassen. Som sagt må han nok kjempe for en plass i startoppstillingen. Men hva Pulis og Hangeland tenker der vet jeg ikke, sier Olavesen.

– Jeg tviler nok på at han har fått garantert en plass på laget, Pulis er nok ikke en type som gjør det. Men samtidig må nok Hangeland føle at han er nær å få spilletid, alderen hans tatt i betraktning. Det er sikkert et viktig element at han får en del spilletid, spekulerer Olavesen avslutningsvis.

Laster Twitter-innhold

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.