NRK Meny
Normal

«Drillo»: – En myte at vi er så ekstreme

Egil «Drillo» Olsen avfeier at Norge har en ekstrem spillestil, men tror likevel kampen mot Hellas blir spesiell.

Egil "Drillo" Olsen

Med ledelse i fotballkamper følger ofte mer ballbesittelse. – Det kan være lurt, men det er en risikovurdering. Jeg hater å miste ballen på egen halvdel, sier landslagstrener Egil Olsen.

Foto: Sørbø, Krister / NTB scanpix

Brede Hangeland

Brede Hangeland mener det viktigste er at Norge har en spillestil som passer mannskapet.

Foto: Sørbø, Krister / NTB scanpix
Egil Olsen

Egil Olsen skulle gjerne hatt flere kamper på å teste spillere før VM-kvalifiseringen starter, men må klare seg med onsdagens kamp mot Hellas.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix
Håvard Nordtveit

Håvard Nordtveit kan bli en viktig mann for Norge i VM-kvalifiseringen, mener landslagstreneren.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Vi er ikke noe pasningslag. Det er til de grader ikke Hellas heller, sier Egil «Drillo» Olsen til NRK.

– De er kanskje det laget som er minst orientert på ballbesittelse i Europa, derfor kan det bli en litt spesiell kamp, sier landslagstreneren.

– Ikke ekstreme

Onsdag kveld møter Norge Hellas i siste treningskamp før VM-kvalifisering starter.

Ingen av lagene er kjent for småspill eller overdreven ballbesittelse. Olsen mener likevel det er en myte av Norge har ekstrem spillestil.

– Vi ligger klart på den siden som er litt skeptiske til for mye ballbesittelse, men det er en myte av vi er så ekstreme. Det er litt avhengig av utviklingen i kampen. Lag som leder med et mål eller to blir ofte mer opptatt av ballbesittelse, sier landslagstreneren.

– Det gjør nok vi til en viss grad også. Det kan være lurt, men det har med risikovurdering å gjøre. Å miste ballen på egen halvdel er et verste jeg vet, sier Olsen.

Spillestil som passer laget

Landslagskaptein Brede Hangeland er mest opptatt av at laget skal ha en spillestil som passer spillerne.

– Er man lur som trener, spiller laget på en måte som utnytter det mannskapet man har til rådighet på beste måte, sier Hangeland til NRK.

Utenlandsproffen mener Norge er nødt til å spille som de gjør.

– Skulle vi spilt som Spania ville sjansene for å komme til Brasil vært små. Med en stil som passer våre spillere, styrker og svakheter, har vi en sjanse til å kvalifisere oss, sier kapteinen.

Varsler mange bytter

Landslagstreneren varsler mange bytter i onsdagens kamp mot Hellas. Spillerne som er tatt ut i troppen til møtet med Hellas vil utgjøre stammen i laget som skal kjempe om plass i VM, bekrefter Olsen.

– Jeg skulle gjerne hatt to-tre kamper til, men slik er det ikke. Dette er vår sjanse til å teste, og jeg vil bytte mange ved pause, sier Olsen til NTB.

– Jeg kommer til å bruke de seks byttene vi har lov til, og mange av dem blir i midtbaneleddet, sier han og legger til at sammensetningen av midtbanen til VM-kvalifiseringen vil avhenge både av dagsform og hvem som passer sammen.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.