NRK Meny
Normal

– Eierne nektet meg overgang

Liverpools keeper, Pepe Reina, avslører i sin nye biografi at han vurderte å forlate Liverpool hele tre ganger. Den ene gangen var Arsenal på banen med et bud på 20 millioner pund.

Reina

Pepe Reina vurderte sin egen fremtid da han skjønte at klubben ikke var på vei noe sted.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Hicks

– Liverpools eiere, Tom Hicks og George Gillett, hadde kun klubbsalg i tankene da Arsenal ville kjøpe meg, hevder Pepe Reina.

Foto: Phil Noble / REUTERS
Roy Hodgson

Reina ytret også sterk misnøye mot ansettelsen av nåværende West Bromwich-manager Roy Hodgson.

Foto: MIGUEL RIOPA / AFP
Steven Gerrard og Nani

Liverpool-keeperen er skuffet over at lagkaptein Steven Gerrard ikke protesterte høyt mot klubbens daværende eiere.

Foto: ANDREW YATES / AFP

Arsenal-overgangen kunne blitt gjennomført etter VM i 2010, skriver Liverpools sisteskanse ifølge Daily Mail.

På dette tidspunktet var Tom Hicks og George Gillett eiere av en gjeldstynget Merseyside-klubb. Amerikanerene tok ikke hensyn til Reinas ønsker, men hadde i stedet kun ett mål for øyet: Å selge en skakkjørt Premier League-klubb.

– Det som hindret overgang var ikke at jeg var for viktig for klubben sportslig sett. Jeg ble fortalt at jeg var helt avgjørende for klubbens markedsverdi. Jeg var helt klart en brikke i spillet om å selge Liverpool for en høy pris, skriver Reina.

– Ble gitt falske lovnader

Avslaget fikk spanjolen til å rase.

– 20 millioner pund er en fenomenal pris for en keeper. Jeg følte at jeg hadde min fulle rett til å vurdere en overgang, selv om jeg måtte forlatt klubben med et tungt hjerte, sier Reina.

I tillegg ytret han sterk misnøye mot at Roy Hodgson ble ansatt som erstatter for manager Rafa Benitez i en klubb som på det tidspunktet ikke så ut til å være på vei mot en ønsket ny storhetstid.

– Da jeg skrev under kontrakt i april 2010 ble jeg lovet bedre tider for klubben. Det tok ikke lang tid før jeg skjønte at disse lovnadene ikke holdt. Jeg følte meg forrådt i tida etter at jeg hadde returnert fra VM.

Den spanske keeperen beskriver i boka hvordan klubbens eiere var i krig med hverandre i en periode der Liverpools gjeld var ute av kontroll. I tillegg hadde ikke managerbyttet gitt den ønskede effekten.

Ville dra flere ganger

Reina vurderte å dra fra klubben på ny i januar 2011. Bare kona hindret ham i å forlate Liverpool.

I tillegg skal keeperen på et tidligere tidspunkt ha lekt med tanken om en overgang til Valencia. Men daværende manager Benitez skal ha overbevist keeperen om at han måtte bli.

– Gerrard og Carragher burde presset eierne

Under Gillett og Hicks hersket det full splittelse i garderoben. Reina skriver at han ville at klubbens lokale helter Steven Gerrard og Jamie Carragher skulle gjøre mer for å vise fansen at de var i mot Liverpools eiere.

– Gerrard og Carragher var bautaene i stallen, og spillerne som folket elsket. Om de hadde uttalt seg ville de kanskje påført Gillett og Hicks et enormt press.

– Jeg var nok en av de største motstanderne. Det var viktig for meg at fansen skulle vite at jeg var på deres side, skriver Reina.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.