– Diomande blir ingen ny benkesliter

NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken tror Hull er klar for å satse på Adama Diomande (25).

diomande

KLAR FOR ENGLAND: Adama Diomande.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

LIke før overgangsvinduet stengte i England tirsdag kom bekreftelsen på at Diomande forlater Stabæk og signerer for Hull.

Han har signert en treårskontrakt med klubben.

– Dette synes jeg er morsomt for Diomande. Han er en kraftig og eksplosiv spiller og vil helt sikkert passe i England. Hull er riktignok på nivå to, men har gjort det veldig bra de fem første kampene og er en kandidat til å rykke opp til Premier League, sier Løken.

– Et supert nivå

Den engelske Championship-klubben betaler etter det NRK forstår nærmere 30 millioner kroner for spilleren, og er etter alt å dømme hentet inn for å erstatte kroatiske Nikica Jelavic.

– Det er et lag som skal kjempe for å rykke opp til Premier League. Det har vært drømmen min hele tiden å spille i Premier League, så det er en guttedrøm som går i oppfyllelse, fortalte Dio til NRK tirsdag.

Løken tror ikke Diomande blir noen benkesliter i sin nye klubb.

– Det er et supert nivå for Diomande, han får helt sikkert spilletid og blir nok satset på, Dio er mer enn god nok, i hvert fall om vi ser på det han har prestert så langt i år. Vi får bare håpe at han blir satset på fra dag en, kommenterer NRKs fotballekspert.

– Et stort tap for Stabæk

Diomande har hatt en meget god sesong i eliteserien. Han har vært Stabæks store profil og scoret 17 mål så langt i sesongen og var også tatt ut til de kommende landskampene mot Bulgaria og Kroatia. Stabæk-spissen måtte imidlertid melde forfall på grunn av skade.

Klubben har ikke ønsket å selge ham. 22 millioner kroner ble imidlertid et for stort beløp å takke nei til for en liten klubb som Stabæk.

– Det er selvfølgelig et veldig stort tap for Stabæk. Han har vært den beste spilleren til klubben så langt. Diomande jobber hardt i tillegg til at han scorer mye mål. Det positive er jo at de (Stabæk) får mye penger for ham, sier Løken.

PS: Da overgangsvinduet i England stengte klokken 19 tirsdag kveld hadde engelske klubber brukt over 11 milliarder kroner på spillerkjøp.

– Det er absurd, kommenterer Løken.

Les også: Premier Leagues 10 viktigste overganger

Tilbodet frå Hull City på toppskårar Adama Diomande var for bra til å seie nei til. Orda tilhøyrer sportssjef i Stabæk Inge André Olsen. Men fleire er oppgidde over at stjernespissen forlet Stabæk midt i sesongen.
Reporter: Hans Henrik Løken
Foto: Lockman Ghorani / redigering: Helene Kragh Sendege

Fotballnyheter