– Samme om jeg scorer to eller 20 mål så lenge vi beholder plassen

Men Sandnes-Ulfs storscorer, Kamal Saaliti, tror både han selv og de andre Sandnes-Ulfs-spillerne kommer til å score mange mål i eliteserien.

Kamal Saaliti

Kamal Saaliti har god tro på at Sandnes-Ulf beholder plassen. – Det er viktigere enn å score mange mål, sier han. Her fra fjorårssesongen i 1. divisjon.

Foto: SandnesUlf.no

– I fjor viste vi at Sandnes-Ulf er et offensivt lag. Treningskampene før sesongen har også gått bra, jeg ser ingen grunn til å slutte og score selv om vi spiller i eliteserien, sier Kamal Saaliti offensivt til NRK.no.

30 mål

På vinterens sju treningskamper har Rogalands-klubben scoret hele 30 mål og bare sluppet inn ti.

  • Hvordan går det med Sandnes-Ulf i eliteserien? Si din mening nederst i saken!

I fjor ble Saaliti klubbens toppscorer sammen med Morten Eriksen, begge med 15 mål. «Mos» Abdellaoue scoret 17 mål i eliteserien og ble toppscorer der.

– Det er mulig å bli toppscorer i elitserien selv om du spiller på et lag som er tippet nord og ned, sier spissen, som fortsatt er den mestscorende spilleren i gamleklubben Hønefoss.

Viktigst å overleve

Denne sesongen er likevel ikke det viktigste å bli toppscorer.

– Hvis jeg scorer to mål og laget beholder plassen er jeg mer fornøyd enn om jeg scorer 20 mål og vi rykker ned. Jeg setter det å overleve langt, langt foran det å bli toppscorer, sier 32-åringen.

«Mål er mål»

Saaliti er en av få Ulf-spillere med eliteserieerfaring. I 2010 spilte han på øverste nivå med Hønefoss, han har også to kamper fra tiden i Vålerenga der han spilte med John Carew på topp.

– Jeg er blitt mer rutinert og flinkere til å være på rett sted til rett tid. «Mål er mål» heter det, og det er jo sant. Det er det samme om du scorer fra fem eller 20 meter, sier Saaliti.

Sandnes-Ulf sesongåpner hjemme mot naborival Viking mandag.

Fotballnyheter