Hopp til innhold

– Dæhli bør spille på høyest mulig nivå

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo tror Cardiff-spiller Mats Møller Dæhli kan forsvinne til et Premier League-lag relativt fort.

Mats Møller Dæhli

Mats Møller Dæhli fulgte Ole Gunnar Solskjær til Cardiff. - han bør spille på aller høyeste nivå, mener Høgmo.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Magnus Wolff Eikrem

Magnus Wolff Eikrem har ikke fått tillit i Cardiff.

Foto: Chris Fairweather/Huw Evans Agency / NTB scanpix

Mats Møller Dæhli var en av de norske spillerne som Ole Gunnar Solskjær tok med seg da han ble ansatt som manager i Cardiff.

Neste sesong må imidlertid Solskjær og Cardiff belage seg på spill i Championship etter en katastrofal sesong i Premier League.

Det er ikke ideelt, verken for spilleren selv eller for landslaget, mener Høgmo.

– Jeg synes at han ideelt sett bør spille på høyest mulig nivå. Jo bedre spillere han kommer sammen med, jo bedre spiller blir han.

– Jeg ser ikke bort ifra at han kan etablere seg i toppen i Premier League relativt fort, sa landslagssjefen da han presenterte troppen til Frankrike og Russland under en pressekonferanse tirsdag.

Se hele troppen nederst i saken.

Saken fortsetter under video

Flere norske landslagspillere har rykket ned eller sliter med lite spilletid i sine respektive klubber.

Har ikke slått an

Der var Møller Dæhli et soleklart valg. Etter at han signerte for den walisiske klubben i januar, gikk det ikke lang tid før han spilte seg inn på laget.

– Når det gjelder Mats Møller Dæhli, synes jeg det sier det meste at han har vært så markant på et lag som har slitt spillemessig. Han holder Premier League-nivå veldig godt. Det tror jeg vi kan være trygg på, sa Høgmo.

Solskjærs to andre norske signeringer, Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget, har imidlertid ikke slått an i Cardiff.

Landslagssjefen mener derfor at duoen og klubben nå bør vurdere klubbskifte.

– Om de ikke blir satset på, så tror jeg nok at både de og klubben er opptatt av å finne en arena der de kan spille. Jeg håper at vi får se de to på kamparenaen.

– Spennende overgangsvindu

Flere av Høgmos menn vil slite med å få kamptrening på høyeste nivå i England den kommende tiden. Hele seks nordmenn har rykket ned fra Premier League til neste sesong.

– Det blir et spennende overgangsvindu, både med tanke på disse spillerne og andre spillere som kan være aktuelle inn mot EM, sa Per-Mathias Høgmo.

Samtidig oppfordrer han spillerne sine til å være tålmodige om de ikke får spilletid.

– Det kan være faser i karrieren der tilfeldigheter rår. Det kan være skader eller trenerskifter. Det er viktig å ikke bli frustrert. Per Ciljan (Skjelbred) er et godt eksempel på at det er viktig å ikke la seg affisere av verken motgang eller stor fremgang.

Norge møter Frankrike 27. mai og Russland 31. mai til privatlandskamp.

Se hele troppen under bildet

Jo Inge Berget

Sliter også med spilletid: Jo Inge Berget.

Foto: Pete Thomas / Cardiff City FC / NTB scanpix

Troppen mot Frankrike og Russland:

Andre Hansen - Odd
Rune Almenning Jarstein - Hertha Berlin
Ørjan Håskjold Nyland - Molde

Mohammed Abdellaoue - Stuttgart
Daniel Braaten - FC København
Mats Møller Dæhli - Cardiff
Tarik Elyounoussi - Hoffenheim
Per Egil Flo - Molde
Vegard Forren - Molde
Brede Hangeland - Fulham
Even Hovland - Molde
Tom Høgli - Brugge
Ruben Yttergård Jenssen - Kaiserslautern
Stefan Johansen - Celtic
Anders Konradsen - Rennes
Yann-Erik de Lanlay - Viking
Martin Linnes - Molde
Håvard Nielsen - Eintracht Braunschweig
Håvard Nordtveit - Borussia Mönchengladbach
Jonathan Parr - Crystal Palace
Morten Gamst Pedersen - Rosenborg
Per Ciljan Skjelbred - Hertha Berlin
Alexander Tettey - Norwich

Omar Elabdelloui og Vegar Eggen Hedenstad var begge uaktuelle på grunn av skader.

Fotball

  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Guro Reiten
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Borussia Dortmund v PSV Eindhoven
Terland