Hødd-treneren om Molde: – Cupen er halmstrået deres

Ole Gunnar Solskjær har avskrevet Moldes muligheter til seriegull. Det tror Lars Arne Nilsen kan skape problemer for Hødd i cupen onsdag.

Molde-benken

Molde har slitt tungt i seriestarten og ligger på nedrykksplass i eliteserien med ti poeng på tolv kamper. – Du må ikke være rakettforsker for å skjønne at det er viktig for Molde å gå videre i cupen, sier Hødd-trener Lars Arne Nilsen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Lars Arne Nilsen

Hødd-trener Lars Arne Nilsen kunne feire cupgull på Ullevaal i fjor. Neste hinder på veien mot ny cupfinale er Molde.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Ørjan Nyland

Ørjan Håskjold Nyland var en sterk bidragsyter til at Hødd sikret cupgull i fjor. Denne sesongen spiller han for Molde, men Solskjær vil ikke ut med om han startet kveldens oppgjør mot gamleklubben eller ikke.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix
– Molde er nødt til å vinne sånn situasjonen deres er. De er akterutseilt i serien og det er i cupen de kan gjøre det. For Molde er det utrolig viktig. Jeg tror ikke de gleder seg veldig til å spille denne kampen, men det kan vi gjøre, sier Hødd-trener Lars Arne Nilsen til NRK.no.

Nilsen legger alt presset over på Molde før kveldens cupmøte på Høddvoll. Den regjerende seriemesteren har slitt tungt i serieåpningen, og Solskjær har avskrevet nytt seriegull til Molde.

Det ser ikke Hødd-treneren som noen fordel før kveldens cupoppgjør.

– Det ser jeg som en ulempe. De mobiliserer 100 prosent til cupen, det er halmstrået deres. Du må ikke være rakettforsker for å skjønne at det er viktig for Molde å gå videre, humrer Nilsen.

Viser ingen respekt

Selv om Nilsen utpeker Molde som klar favoritt, har han kampplanen klar for hvordan eliteserielaget kan beseires.

– Vi må tørre å angripe og spille vårt eget spill. Vi kan ikke legge oss ned og la de trille ball. Vi må ha tro på at vi kan score mål, tette igjen bakover og selvfølgelig prøve å ta vekk spisskompetansen vi vet Molde har, sier han, og fortsetter:

– Skal vi ha en sjanse må gutta være oppunder taket prestasjonsmessig. Vi må rett og slett ha null respekt og gå til verket med full speed.

Spår jevn kamp

NRKs fotballkommentator og cupentusiast Arne Scheie tror Molde skal få det tøft på Høddvoll. Han påpeker at 1. divisjonslaget har hatt en bedre vårsesong enn i fjor.

– Når 1. divisjonslag som kjemper i toppen møter eliteserielag som sliter, da ser vi ofte at laget fra divisjonen over sliter. Dette blir ikke lett for Molde, sier Scheie.

Og Molde-spiller Magnus Wolff Eikrem tar ikke lett på møtet på Høddvoll.

– Det er mange tippeligalag som har vært her før i cupen og slitt. Vi vet at vi kan slå dem hvis vi slapper av og bruker ballen godt, men det blir en tøff kamp, sier han til NRK.

Scheie tror på en jevn kamp som kan gå helt til ekstraomganger og straffer.

Men han vil ikke snakke om noen fiaskosesong for Molde om de skulle bli slått ut av cupen i tredje runde.

– Selv om Solskjær har avskrevet seriegullet, kan Molde fortsatt klatre mange plasser på tabellen. Det er ikke mange trepoengere som skal til. Fiasko blir det om de rykker ned, mener Scheie.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp