– Cardiff-ansatt sparket etter lekkasjer

Cardiff City skal ha sparket en ansatt og vil straffe en annen etter påstander om at Ole Gunnar Solskjærs startoppstilling mot Crystal Palace ble lekket til motstanderen.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær sier lekkasjen neppe kom fra garderoben.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

SOCCER-ENGLAND/

Crystal Palaces Jason Puncheon peker nese etter sin andre scoring mot Cardiff forrige helg.

Foto: REBECCA NADEN / Reuters

– Klubben har kopi av en SMS som inneholder eksakt samme lag som Solskjær startet med, sier en anonym kilde til avisen Wales Online.

Ole Gunnar Solskjær og Cardiff tapte 3-0 mot Crystal Palace forrige helg, men resultatet er nå blitt klaget inn til Premier League-ledelsen av Cardiffs styreleder Mehmet Dalman.

Skal ha fått sparken

I Cardiff tror man nemlig Solskjærs valg av startoppstilling i kampen havnet hos Crystal Palace allerede to dager i forveien.

Nå hevder flere aviser både i England og Wales at en Cardiff-ansatt skal ha fått sparken som følge av de påståtte lekkasjene. En annen ansatt skal også få straff, hevder Wales Online.

Ole Gunnar Solskjær ble spurt om lekkasjen da han holdt sin faste «dagen før kamp»-pressekonferanse fredag.

Han avfeide da alle påstander om at noen i hans stall kunne ha lekket intern informasjon.

– Jeg tviler ikke på ærligheten og profesjonaliteten til noen av mine spillere, sa Solskjær, før han gjorde det klart at han egentlig ikke ville uttale seg så mye om saken.

Personer i Cardiff skal derimot anklage Iain Moody for å ha oppfordret Cardiff-ansatte til å gi ham viktig informasjon.

Moody er sportsdirektør i Crystal Palace nå, men var i Cardiff frem til han fikk sparken av Vincent Tan i fjor.

Nekter for å ha gjort noe galt

Crystal Palace-ledelsen hevder imidlertid sin uskyld i saken.

Moody bekrefter at han har snakket med kilder rundt Cardiff for å få informasjon om startoppstillingen, men insisterer på at de ikke var ansatte i klubben.

– Om den informasjonen var tilgjengelig, ville det virkelig hatt en dramatisk påvirkning av kampen? Nei. Å vinne eller tape i Premier League handler om mye mer enn det, sier han ifølge Sky Sports.

Også Palace-eier Steve Parish avfeier påstandene.

– Min reaksjon er som følger; vi spilte mot dem og vi slo dem. Det er helt fjernt for meg, jeg kan ikke forestille meg at dette skal ha skjedd, sier han.

Problemer i kø for Cardiff

Det er generelt lite som går helt Solskjærs vei i Cardiff om dagen.

Nå kommer også skadeproblemene for fullt for de nedrykkstruede waliserne.

Viktige Craig Noone er ute resten av sesongen.

– Det er tungt å miste Craig Noone. Han er en sentral spiller for oss og har vært strålende denne sesongen, medga Solskjær på fredagens pressekonferanse.

Cardiff spiller lørdag borte mot Southampton. Det er uklart om spissen Kenwyne Jones rekker kampen.

– Kenwyne Jones fikk en kraftig smell i kampen mot Palace og er tvilsom. Vi får se hvordan han utvikler seg i løpet av dagen, sier Solskjær.

Cardiff ligger på nest sisteplass i Premier League. Seks poeng skiller opp til lagene over streken.

Cardiff har minus 35 i målforskjell. Norwich (-26) og West Bromwich (-11) har derfor nærmest ett «ekstrapoeng» til gode på Solskjærs mannskap før sesonginnspurten.

– Det er nå eller aldri for oss mot Southampton, men rarere ting har skjedd i fotballen, sier forsvarsspilleren Steven Caulker.

Fotballnyheter