NRK Meny
Normal

Supporterne: – Berg kan koste oss 700 millioner

Blackburns supporterleder omtaler Henning Berg-perioden som et rådyrt, mislykket eksperiment. Nå frykter tilhengerne for klubbens fremtid.

Henning Berg

Henning Berg på pressekonferansen da han bla ansatt i Blackburn. Ansettelsen kan ha vært en dyr tabbe, mener supporterne. Til venstre sitter klubbens internasjonale rådgiver, Shebby Singh.

Foto: JON SUPER / Ap

– Vi prøvde å si til klubben at vi ikke ville ha noe nytt eksperiment. Vi ville ha en erfaren manager, sier en oppgitt Glen Mullan i Blackburn Rovers Supporters Action Group til BBC.

Han omtaler ansettelsen av nordmannen Henning Berg (43) som et mislykket eksperiment. Berg fikk sparken på torsdag etter bare 57 dager i managerstolen. Det skal være tidenes raskeste sparking av en Blackburn-manager.

Regnet med opprykkspenger

Supporterne frykter nå et tøft liv etter Henning Berg, spesielt økonomisk. Blackburn har nemlig falt fra 5.-plass til 17.-plass i ligaen under nordmannen.

Og om opprykket skulle ryke, forsvinner også inntekter klubben er helt avhengige av.

– Det er ikke Henning Bergs feil at han ble ansatt, men han har uheldigvis ikke greid å snu dette. Det kan fort ende som en 80 millioner pund-avgjørelse som har gått galt. For det er det som blir prisen om vi ikke rykker opp, sier Mullan.

Store summer

80 millioner pund tilsvarer over 700 millioner norske kroner. Tallet høres unektelig høyt ut, men ifølge en omfattende oversikt i Sporting Intelligence tjente alle Premier League-lagene mellom 350 og 500 millioner i prispenger og TV-utbetalinger forrige sesong.

I tillegg er det selvfølgelig mye å tjene på draktsalg, billetter og annet ved å spille i Premier League.

Stort budsjett - svake resultater

Nå kan klubben i stedet få svi for at de har brukt store penger på å forsøke å rykke opp. Det bekymrer supporterne.

– Vi investerte tungt i sommer. Vi brukte mye penger på Jordan Rhodes og fikk inn spillere på Premier League-lønninger. Nå ser det ut som det først og fremst er spillere som ingen vil ha. Og selv om du ikke får prispengene i Premier League, forsvinner ikke utgiftene, sier Glen Mullan.

– Noen må holdes ansvarlig for dette, sier Mullan.

Det hjelper heller ikke at Berg trolig får en solid sluttpakke fordi hans treårskontrakt med klubben ble terminert nesten med én gang.

– Gudene vet hvor vi ender opp om vi bommer med neste ansettelse også, sier supporterlederen.

– Det slo ned som en bombe

Morten S. Helgerud

Morten S. Helgerud er talsmann for Blackburns norske supporterklubb.

Foto: Privat

Morten Solberg Helgerud, talsmann for Blackburns supporterklubb i Norge, ble sjokkert da Berg-sparkingen ble bekreftet.

– Det slo ned som en bombe. Han har hatt en svært dårlig poengfangst, men jeg var overbevist om at eierne skulle være mer tålmodige, sier Helgerud til NRK.no.

Han peker på at den svært upopulære forgjengeren, Steve Kean, fikk nesten to år ved Blackburn-roret.

– Han var der jo 1,5 år for lenge. Jeg trodde de ville gi Berg muligheten til å sette sitt eget preg på laget. Blackburn har hatt problemer lenge, og først i januar kunne han fått muligheten til å handle egne spillere, sier Solberg.

Frykter Berg ble ført bak lyset

Nordmannen mistenker at de mektige Venky’s-eierne har planlagt sparkingen over tid.

– Når de samtidig kvitter seg med tre assistenter, er det ingen A-lagstrenere til å lede klubben lørdag. Derfor tror jeg erstatteren allerede er klar. Da vil Berg ha blitt ført bak lyset, og det er et skyggespill han ikke fortjener, sier Solberg.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.