– Bedre enn da jeg vant med Porto

Barcelona fikk det vanskelig mot et baktungt Inter-forsvar. De fikk et mål sent i kampen, men tapte sammelagt.

Barcelona - Inter 1-0 (2-3)

NRK Sport fulgte Barcelona mot Inter

Gerard Pique gjorde kampens eneste mål, men det var ikke nok da Inter og Jose Mourinho kom til Nou Camp.

– Det er en utrolig glede, jeg har vunnet mesterligaen, men jeg må si at seieren i dag var deiligere enn å vinne hele konkuransen, sa Jose Mourinho til Rai TV etter kampen.

Det var ingen mangel på dramatikk da Barcelona tok imot Inter på Nou Camp. Tidlig i kampen revnet drakten til Zlatan Ibrahimovic etter en tøff duell foran Inters mål, og verre skulle det bli.

Rødt kort

Den første omgangen var sjansefattig. Omgangens viktigste hendelse oppstod da Thiago Motta slengte ut en hånd bak seg og traff Sergio Busquets i ansiktet. Den unge spanjolen overreagerte voldsomt og Motta fikk direkte rødt kort av dommer.

Busquets

Serio Busquets på bakken etter slaget fra Thiago Motta med et øye på dommerens kortlomme

Foto: Victor R. Caivano / Ap

Jose Mourinhos Inter hadde ikke kommet til Nou Camp for å spille angrepsfotball. Etter 20 minutter hadde Inter slått 26 pasninger, Barcelona hadde 160, men det blir ikke mål av ballinnehav alene.

– Jeg er veldig imponert over Inter og den taktiske triumfen til Jose Mourinho. De kom til Barcelona med et godt utgangspunkt og gjorde det de skulle, fortalte Arne Scheie etter kampen.

Frustrert

Barcelona jobbet hardt i andre omgang, men kom praktisk talt ikke til sjanser før 80 minutter var passert. Først fikk unge Bojan muligheten etter et innlegg fra Leo Messi, men siktet var ikke inne og headingen gikk utenfor.

yaya hands

Ballen treffer magen og/eller hånden til Yaya Touré

Foto: Brukt med tillatelse fra Viasat

Men så våknet Barcelona: I det 84. minutt fikk Pep Guardiolas menn lønn for strevet. Midstopper Gerard Pique lurte offside-fellen til Inter etter en pasning av Messi, roterte elegant med ballen og dundret den i mål.

Ett minutt på overtid fikk Bojan sjansen Barcelona ventet på og satte ballen i mål, men dommer hadde blåst frispark for hands på Yaya Touré. Midtbanespilleren hadde hånden foran og inntil kroppen, men ble klart truffet av ballen.

– Jeg synes ikke at det var hands, men jeg synes ikke at det var rødt kort tidligere i kampen heller, så dermed var det kanskje greit. Vi så at dommeren blåste med en gang så det gjorde nok at Inter-spillerne slappet av, sa Karl Petter Løken etter kampen.

Barcelona hadde ballen omtrent hele kampen. Xavi slo alene 153 pasninger, 37 mer enn hele Inter-laget (116), men til ingen hjelp.

Endelig finale for Inter

Nå kan Inter feire, for første gang på 38 år er Milano-laget i finalen av den gjeveste europeiske turneringen. To ganger tidligere har de vunnet den gjeveste europeiske turneringen, i 1964 og 1965.

– Nå tror jeg at det blir en åpen finale mellom to lag som begge er ledet av to gode taktikere. Van Gaal hos Bayern og Mourinho hos Inter, hvor kanskje Inter må regne med å bli vurdert som hakket bedre, spådde Arne Scheie i påvente av finalen den 22. mai.

Fotballnyheter