NRK Meny
Normal

Spansk avis: – Bale klar for Real Madrid fredag

Overgangen til Real Madrid blir bekreftet fredag, ifølge den spanske avisen Cope.es. Tottenham-spilleren blir tidenes dyreste fotballspiller.

Gareth Bale

Gareth Bale-overgangen offentliggjøres fredag, melder spansk avis.

Foto: Matt Dunham / Ap

Real Madrid og Tottenham skal ha blitt enige om en overgangssum på 99 millioner euro (ca 805 millioner kroner) for Gareth Bale, skriver Cope.es i dag.

Blir Bale solgt for denne summen, blir han tidenes dyreste fotballspiller.

– Prisene har jo gått helt av skaftet. Da Ronaldo ble solgt for 800 millioner, trodde mange at det var toppen. Men nå er det ikke lenge før man får spillere som blir solgt for en milliard kroner og mer enn det, uttalte NRKs fotballkommentator Arne Scheie nylig i forbindelse med overgangen.

Vil ikke overskygge Raul-hyllest

Cope.es hevder videre at overgangen vil bli offentliggjort fredag for ikke å overskygge et hyllest-arrangement for klubblegenden Raul torsdag.

Guillem Balague er ekspert på spansk fotball, og er spaltist i AS i tlllegg til å være kommentator i blant annet Sky Sports og Talksport.

Han tror også at Bale-overgangen vil bli offentliggjort fredag.

– Hvis det var opp til Tottenham, ville det bli annonsert torsdag, sier han til Talksport.

– Kan slappe av

Han tror presset fra media er så stort at klubbene ikke vil ha noe annet valg enn å offentliggjøre overgangen i morgen.

– I løpet av fredag vil det bli offentliggjort, og dermed kan alle slappe litt av og snakke om noe annet, sier han.

Rapportene går også ut på at Tottenham vil sikre seg Willian fra den russiske klubben Antsji som erstatter for Gareth Bale. Willian vil koste 30 millioner pund.

Klubben forhandler også med den argentinske vingen Erik Lamela fra Roma. Fotballskribent Thore Haugstad mener at salget av Bale kan styrke Tottenham.

«Med André Villas-Boas på trenerbenken kan Tottenham nå nye høyder selv om fjorårets stjernespiller sier adjø», skriver han i en kommentar på NRK.no.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.