Hopp til innhold

Fotball

 • Straffebonanza da Fulham slo Wolves i overtidsdrama

  Den brasilianske 35-åringen Willian scoret på to straffespark da Fulham slo Wolves 3-2 i en intens kamp i engelsk fotball mandag.

  Oppgjøret i London endte til slutt med tre poeng til hjemmelaget. Det betyr at Wolves og Fulham er henholdsvis nummer 12 og 14 på tabellen etter 13 serieomganger. De har samme antall poeng.

  Alex Iwobi ga Fulham en pangstart da han sendte vertene i ledelsen allerede etter åtte minutters spill. Midtveis i første omgang slo gjestene tilbake ved Matheus Cunha.

  Etter pause kom det tre straffespark. Først fikk Fulham-veteranen Willian sjansen fra krittmerket, og rutinert som han er ventet han ut keeper og satte ballen sikkert i mål.

  Deretter fikk Wolves straffe da Hee-chan Hwang ble stanset med ulovlige midler. Sørkoreaneren tok selv ansvar og banket ballen midt i mål.

  Lenge så det ut til å ende uavgjort i London, men på overtid måtte VAR-dommerne i aksjon igjen. Dommer Michael Salisbury dømte ikke straffe da Harry Wilson gikk i bakken, men etter å ha sett situasjonen på video ombestemte han seg.

  Igjen var Willian sikker fra straffemerket, og sørget for tre poeng til Fulham. (NTB)

  Fulham-spiller Willian
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Sensasjonslaget Girona måtte nøye seg med ett poeng

  Girona har sjokkert i La Liga-innledningen, men mandag ble det med ett poeng etter 1-1 hjemme mot Athletic Bilbao. Dermed er Real Madrid fortsatt serieleder.

  Det ene poenget betydde nemlig at Girona ikke klarte å ta tilbake serieledelsen. Real Madrid overtok tabelltoppen et døgns tid tidligere etter 3-0-seieren over Cádiz søndag.

  Det så imidlertid bra ut for Girona som tok ledelsen på eget gress mandag. Ukrainske Viktor Tsyhankov fikset ledelse etter ti minutters spill i annen omgang.

  Det så en stund ut til å kunne gi en ny seier, men drøyt midtveis i omgangen utlignet Inaki Williams for bortelaget.

  Girona forsøkte å legge press på Athletic Bilbao i avslutningen, men fikk ikke scoringen som igjen ville gjort klubben til serieleder.

  Etter 14 serierunder har både Real Madrid og Girona 35 poeng, men førstnevnte er foran på målforskjell. (NTB)

  Girona-spillerne under kampen mot Athletic Bilbao.
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Lyn herjet med Hødd – langt steg mot 1. divisjon

  Lyn la et strålende grunnlag for å rykke opp til 1. divisjon med 3-0-seier over Hødd i den første av to kvalifiseringskamper.

  Allerede etter et drøyt kvarter kunne supportergruppen Bastionen juble for nettkjenning på Nadderud. Anders Bjørntvedt Olsen løp seg fri i Hødd-feltet, og fikk sendt ballen mellom beina på keeper Ole-Monrad Alme.

  Få sekunder etter pause doblet Oslo-klubben ved Henrik Kristiansen, og med 3-0-scoringen til Ole Breistøl etter at timen var spilt begynner det å lukte opprykk for Lyn.

  Lørdag spilles returoppgjøret på Høddvoll Stadion i Ulsteinvik. Da skal det meste stemme for vertene om de skal holde seg i 1. divisjon. Hvis ikke er det Lyn som tar turen opp på nivå to.

  Forrige gang hovedstadsklubben var så høyt i seriesystemet, var da de ble slått konkurs i 2010. Siden har ferden oppover divisjonene gått så som så, men med opprykksspesialist Jan Halvor Halvorsen som trener har det gått bedre.

  Sist sesong ble det opprykk fra 3. divisjon, og nå kan Halvorsen være med på sitt åttende opprykk i karrieren.

  Lyn-spillere jubler i kvaliken mot Hødd
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Kristiansund kjemper mot kulden – kvalifiseringskamp til Eliteserien kan bli flyttet

  Kulde og trøbbel med varmekabler åpner for at onsdagens kvalifiseringskamp i fotball mellom Kristiansund og Bryne må spilles i Ålesund.

  Det er lokalavisen Tidens Krav som melder om kampen banemannskapet i Kristiansund kjemper mot værforholdene.

  Lørdag ble kvalifiseringskampen mellom Start og Bryne avlyst som følge av at banen i Kristiansand var frossen og ikke spillbar. Bryne ble tilkjent seieren etter at Start ikke hadde gjort nødvendige forberedelser.

  I Kristiansund er undervarmen i banen påskrudd, men varmekablene på enkelte områder av banen fungerer ikke lenger. Det gjør at kulda får godt tak i deler av dekket.

  Nå håper man ifølge Tidens Krav at salting og bruk presenning skal løse floken. En endelig avgjørelse om kampen må spilles i Ålesund tas tirsdag kveld. Da kommer dommerteamet til Kristiansund. (NTB)

  KBK Kristiansund, Uglan
  Foto: Marius André Jenssen Stenberg / NRK
 • Vålerenga stenger treninger og skjermer spillerne

  Vålerenga er i akutt nedrykksfare foran siste runde i Eliteserien. Nå er det besluttet å stenge klubbens treninger for pressen de siste dagene før kamp.

  Det er medie- og kommunikasjonssjef Tina Wulf som bekrefter grepene overfor TV 2.

  – Vi ønsker mest mulig ro inn mot det som blir den viktigste kampen på 20 år, sier hun til kanalen.

  Planen er å stenge klubbens treninger fra og med torsdag. Det vil skjerme spillerne inn mot skjebnekampen mot Tromsø kommende søndag. Der må Oslo-klubben minst ha ett poeng for å berge plassen.

  Hovedtrener Geir Bakke og sportssjef Joacim Jonsson skal riktignok være tilgjengelig for pressen, men kun på telefon.

  Vålerenga ligger under nedrykksstreken foran siste serierunde. Sandefjord på plassen foran har samme antall poeng, men bedre målforskjell.

  Stabæk og Haugesund innehar plassene over streken og har henholdsvis ett og to poeng mer enn VIF. De møtes samtidig innbyrdes i siste runde. (NTB)

  Vålerenga-kaptein Stefan Strandberg
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Brentford-spilleren Kristoffer Ajer feiret som besatt etter en takling i det 91. minutt. Minutter senere var kampen snudd – dermed startet latterliggjøringen av feiringen.