NRK Meny
Normal

– Det er farlig for Aalesund å ikke snakke med én stemme

Supporterne til både Aalesund og Vålerenga venter på en avklaring på trenerspørsmålet. Både på Valle og ved Volsdalsvågen har det vært varslet en snarlig avklaring.

Sven Giske

Sven Giske driver medie- og kommunikasjonsbyrået Gneisen i Ålesund.

Foto: Terje Reite / NRK

På fredag ble det varslet en avklaring av trenerspørsmålet i Ålesund på mandag. Nå er mandagen her, og ny beskjed har gått ut. Nå heter det at det kanskje ikke blir en avklaring før på tirsdag.

Kommunikasjonsrådgiver Sven Giske etterlyser nå tydeligere og ensartet kommunikasjon fra Aalesund.

– Selv om det er mye sirkus rundt en fotballklubb, må rganisasjonen bli oppfattet som profesjonell. Det er hele tiden snakk om mennesker, og kommunikasjon er viktig for menneskelig samhandling. Kommunikasjonen må være på topp, enten det gjelder idrett, næringsliv eller i det offentlige, påpeker Giske.

– Problem med «løs kanon»

Giske er opptatt av det han mener er dobbeltkommunikasjon fra Aalesund-ledelsen sin side. Han omskriver begrepet «å ha en løs kanon på dekk» for å skildre situasjonen i Aalesund. Begrepet brukes ofte som et bilde på at en organisasjon ikke hele tiden har kontroll på utspillene fra sine medarbeidere.

– For Aalesund sitt vedkommende har det vist seg å være farlig å ikke snakke med én stemme. Jeg hadde håpet at klubben skulle klare å snakke med én stemme etter bråket rundt avskjedigelsen av Kjetil Rekdal. Men rundt trenerjakten har det vært problem med én «løs kanon», sier Giske.

– Planløst

Giske ønsker ikke selv å navngi hvem han mener er den løse kanonen i AaFK-systemet.

Giske etterlyser også en mer planmessig holdning når det gjelder hva klubben går ut med, og hva de holder internt. Han mener at utspillene fra klubben fremstår som planløse.

– På enkelte områder holder man kortene tett ved brystet. I noen tilfeller får de også kritikk for at de ikke er åpne nok. Men plutselig er man åpen. Og da virker det tilfeldig hva man er åpen om, sier Giske.

– Har fått økonomiske og sportslige konsekvenser

Giske mener også at klubben har latt tilfeldighetene råde på en slik måte at det også har fått sportslige- og økonomiske konsekvenser.

– De gikk ut og sa at de hadde 10 millioner kroner til en spiss. Markedet hørte dette, og skrudde prisene opp. Kongsvinger hadde, og har fortsatt, et supertalent i sine rekker. Da Aalesund viste interesse for spilleren, krevde de selvsagt 10 millioner kroner, påpeker Giske.

– Må ha kjøreregler

Svein Giske etterlyser nå klarere kjøreregler for hvordan representantene for Aalesunds fotballklubb skal gå ut i media. Han karakteriserer sprikende utspill som planløse.

– Man må ha klare kjøreregler internt for hvordan prosessene skal foregå. Det er viktig at de i møte med media gir enkle oppdateringer, og at man er enige i hvordan man skal uttale seg og hvordan man går ut med meldinger om nyansettelser.

– Tilliten synker både hos supportere og samarbeidspartnere

I et intervju med NRK Møre og Romsdal vender Giske igjen tilbake til begrepet «en løs kanon». Igjen gjør han dette uten å navngi vedkommende.

– Nå har det vært en «løs kanon » i klubben som har lovet en trenerløsning innen den og den datoen. Så måtte to andre aktører gå ut og si at dette ikke stemmer. Da synker tilliten som både supportere og samarbeidspartnere har til AaFK, sier Giske.

Fotballnyheter