Høgmo: – Aalesund scorer på et frispark som er vårt

Tromsø greide ikke å hente inn på Molde i gullstriden. TIL-trener Per-Mathias Høgmo raser mot dommeren og mener Aalesund scoret på et feildømt frispark.

Enar Jääger

Enar Jääger setter inn 1-0 på frispark etter 51 minutters spill. Men de skulle aldri hatt frispark, mener Per-Mathias Høgmo.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Aalesunds FK

Aalesundsspillerne feirer 1-0-scoringen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Aalesund - Tromsø: 1-0

– Aalesund scorer på et frispark som er vårt, sa han til TV 2 etter kampen.

Enar Jäagers scoring kom på frispark fra 30 meter og gikk forbi både TIL- og AaFK-spillere, før ballen gikk i bakken og i mål. Keeperspillet til Marcus Sahlman var ikke det aller beste i den situasjonen.

Det frisparket skulle Tromsø hatt, mente Høgmo.

– De skulle aldri hatt frispark. Våre spillere står klar til å ta frisparket, men så blir det tatt den andre veien. Det er utrolig at det skjer på dette nivået her, mente Tromsø-treneren.

– Kampen ble preget av at Aalesund ble forært en scoring, sa han til NRK.

Resultater og tabell i eliteserien her

Video - 2. omgang preget av at Ålesund ble forært ei scoring

VIDEO: - Kampen ble preget av at Aalesund ble forært ei scoring.

– Scorer ikke på sjansene

Aalesund gjorde med seieren et solid klyv opp fra nedrykksstriden i eliteserien. Tre ferske poeng betyr 11 poengs avstand til Start som ligger like under streken.

Tromsø må på sin side finne seg i fortsatt å ligge sju poeng bak serielederen når seks kamper gjenstår.

– Vi scorer ikke mål på sjansene våre. Nå må vi se opp og frem, sier TIL-treneren før søndagens møte med Molde, som nok sendte en vennlig tanke over Romsdalsfjorden etter torsdagens seier.

– Med seier der, er det full match, taper vi blir det vanskelig, mente Høgmo.

Jevnspilt kamp

Det ble en jevnspilt og underholdende 1. omgang i Ålesund. Det ble 45 målløse minutter, og begge lag skapte flere farlige sjanser.

Til tross for at Tromsø kjemper om seriegull, var det hjemmelaget som åpnet best i sommervarmen på Sunnmøre.

– Vi ligner mer på oss selv i dag, og det spiller ingen rolle hvem vi vinner mot. Det er seieren og poengene som var viktig, sa Aalesund-trener Kjetil Rekdal til TV 2.

– Nå skal vi nå førti poeng, sier Rekdal.

– Jeg forstår at Tromsø er skuffet over at de taper i dag, det var vi da vi tapte i Tromsø, også, sa han til NRK.

Video -Vi skal nå førti poeng

VIDEO: - Vi skal nå førti poeng, sier Kjetil Rekdal.

Den tidligere Tromsø-spilleren Jo Nymo Matland var innblandet i mye foran TILs mål.

Tidlig i første omganger leverte han strålende baller til både Sander Post, Demar Phillips og Jonatan Tollås Nation,

Men også TIL-veteran Sigurd Rushfeldt kunne fort ført bortelaget opp i ledelsen ved et par anledninger.

Målløs 1. omgang

Tromsø er muligens preget av gullstriden med Molde, for selv om tromsøværingene hadde ballen mest i 1. omgang, var det Aalesund som hadde flest sjanser.

Lagene gikk til pause uten å ha funnet nettmaskene, men det ble likevel en underholdende og sjanserik omgang.

Aalesund så også ut til å ville mer i begynnelsen av 2. omgang, og omgangen var ikke mer enn seks minutter gammel da sunnmøringene gikk opp i ledelsen.

– Det var en tøff kamp. Begge lagene trengte poeng, og denne seieren var viktig for oss, sa målscorer Enar Jääger.

Video Enar Jääger har aldri scoret fra så langt hold

VIDEO: Enar Jääger har aldri scoret fra så langt hold.

Etter Jäägers frispark-scoring, fortsatte Aalesund presset på hjemmebane, men etter hvert kom også tromsøværingene til sjanser i 2. omgang.

Både Koppinen og Mos kom til brukbare avslutninger cirka et kvarter før ordinær tid, men lyktes ikke å sette ballen i mål.

TIL la inn et voldsomt press mot Aalesund de siste minuttene, men kampen endte altså med seier til AaFK, som møter Start igjen i neste kamp.

Også den kampen går i Ålesund.

Video Det er flere medaljer å kjempe om

VIDEO: - Det er flere medaljer å kjempe om, sier Sigurd Rushfeldt.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Aron Dønnum forlenget med Vålerenga

  Aron Dønnum har forlenget kontrakten med eliteserieklubben Vålerenga til 2024. – Jeg vil at Vålerenga skal sitte igjen med noe om jeg blir solgt, sier han.

  I begynnelsen av september gikk en overgang til italienske Lecce i vasken. 22 år gamle Dønnums opprinnelige kontrakt med Oslo-klubben varte ut 2021. Nå er den forlenget til juli 2024.

  – Det er en veldig viktig signering for oss, og det at han skriver under på en så lang kontrakt viser Arons kjærlighet til Vålerenga, sier Dag-Eilev Fagermo til Vålerengas nettsted.

  Aron Dønnum
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Nysigneringane blomstra for Chelsea

  Chelsea slo Krasnodar komfortabelt 4-0 på bortebane i den andre gruppespel-kampen i meisterligaen. Callum Hudson-Odoi skåra det første. Så viste nysigneringane seg fram, først Timo Werner som sette inn 2-0 på straffespark. Like etter spelte han ballen til ein annan nykommar, da Hakim Ziyech sette inn det tredje. Rett før slutt la Christian Pulisic på til 4-0. Chelsea har med det fire poeng etter dei to første kampane, medan Krasnodar står med eitt poeng.

  Champions League - Group E - FC Krasnodar v Chelsea
  Foto: Anton Vaganov / Reuters
 • Spansk fotball uten betting-penger

  Toppklubbene i spansk fotball får ikke lenger ta imot sponsorpenger fra tippe- og bettingselskaper. Sju klubber har i dag solgt enten plass på trøyene eller navn på stadion. Klubbene mener de taper inntekter de trenger etter koronapandemien.

 • Barcelona sa ja til superliga

  Barcelonas president Josep Maria Bartomeu sa måndag ja til tilbodet om å spele i ein ny superliga. Det opplyste klubbpresidenten i går, sasmtundes som han trekte seg frå jobben.

  I førre veke blei det kjent at det er planer om ein ny europeisk superliga med 18 klubbar frå dei største fotballnasjonane. Det er dei amerikanske eigarane av Liverpool og Manchester United som skal vere dei største pådrivarane, og FIFA skal også vere positiv.

  Ryktet om slike planer har dukka opp med ujamne mellomrom i mange år. Men Barcelonas offisielle ja blir betrakta som ei bombe, ifølgje danske Ekstrabladet.

  Superligaen kan kome til å starte allereie i 2022. Kampane skal gå parallelt med dei heimlege ligaene, men vil vere eit stort trugsmål mot meisterliga og europaliga, ifølgje opplysningar i Sky Sports.

  Bartomeu opplyste også at Barcelona støttar FIFAs forslag om utvida klubb-VM med 24 lag kvart fjerde år.