NRK Meny
Normal

Denne mannen skremmer Solbakken mer enn Real Madrid

Ståle Solbakken (45) mener det var tøffere å jobbe under sin gamle arbeidsgiver enn å møte Real Madrid i deres egen storstue.

Morgan

Onsdag kveld skal Ståle Solbakken og FC København prøve å stoppe Real Madrid på bortebane - en oppgave nordmannen vurderer som enklere enn å jobbe med Steve Morgan (innfelt).

Foto: MIGUEL MEDINA/SUSANA VERA / Afp/Reuters

Solbakken

Her presenteres Ståle Solbakken som Wolverhampton-manager sammen med styreformann Steve Morgan i 2012. Det ble et meget kort samarbeid.

Foto: Rangøy, Nina Eirin / NTB scanpix

Grue-mannen fikk sparken i Wolverhampton i januar etter bare seks måneder i trenerstolen, og nordmannen har aldri lagt skjul på hvor uenig og skuffet han var over avgjørelsen.

Og der Wolverhampton nå kjemper om opprykk fra League 1, måler Solbakken krefter med verdens største fotballklubber i mesterligaen.

Men selv om Solbakken og FC København skal prøve å stoppe noen av verdens beste fotballspillere på Santiago Bernabéu, ser han likevel optimistisk på oppgaven.

Årsak: Stephen Peter Morgan (60), Wolverhampton-eier og tidligere Solbakken-sjef.

– Du kan prøve å trene Wolves med Steve Morgan ved roret, sier Solbakken til Wolverhamptons lokalavis Express and Star.

– Å slå Real Madrid i deres egen bakgård kan umulig være tøffere enn det, legger han til.

Var uenig om rollene

Forretningsmannen og mangemilliardæren Steve Morgan har investert tungt i Wolverhampton, men han har også fått kritikk for å blande seg for mye i det sportslige.

Blant annet av Solbakken selv.

– Steve Morgan er en fantastisk forretningsmann og kunne vært en god eier for Wolves hvis han hadde latt andre ta de sportslige beslutningene. Har du ikke nok kunnskap om fotball, må du overlate den biten til folk som har det, sa Solbakken til VG i april.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ståle Solbakkens FC København møter Real Madrid i mesterligaen. Dette hadde Solbakken å si på treningen før kampen.

SE VIDEO: Ståle Solbakken avslører hvordan han planlegger å lure til seg poeng i Madrid.

Selv om nordmannen åpenbart ikke har glemt diskusjonene med gamlesjefen, lar han seg også skremme litt av oppgaven som venter i den spanske hovedstaden.

– Det er selvfølgelig litt skummelt, men jeg ser virkelig frem til det. Vi er nødt til å ta poeng på bortebane, og det er mulig at vi klarer å gi Madrid en vekker, sier Solbakken, som tror utfordringen blir å holde tempoet oppe i 90 minutter.

Etter å ha ledet over Juventus til pause i åpningskampen, var det nemlig en strålende keeper som sørget for at FC København reddet 1-1 i Parken.

Gigantiske favoritter

Nå venter en enda større oppgave, og FC København reiser faktisk til Madrid som historisk store «underdogs», skriver sporten.dk.

Oddsen på Real Madrid-seier ligger på mellom 1,05 og 1,08, og spanjolene har ikke vært så store favoritter siden årtusenskiftet, ifølge avisen.

Norsk Tipping tilbyr kun 1,04 på hjemmeseier.

Solbakken ser likevel en mulighet til å ryste stjernene.

– Kontringer er en mulighet, der er de faktisk litt sårbare, det har vi sett i den hjemlige ligaen, sier Solbakken til dansk fjernsyn (DR).

– Noen ganger prøver de å sette inn et voldsomt førstepress. Hvis man da får spilt forbi det førstepresset er det muligheter for å få kjørt noen kontringer mot dem, forklarer han.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.