70.000 hyllet Solskjær

Nordmannen fikk en av tidenes hyllester på Old Trafford da han kom inn 68 minutter ut i sin egen testimonialkamp.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær vinket til fansen før kampstart.

Et fullstappet Old Trafford hyllet Norges største fotballspiller lørdag.

Nett-TV: Solskjær etter kampen

Billedgalleri: Solskjærs fantastiske karriere

Ole Gunnar Solskjærs testimonialkamp for Manchester United endte med 1-0-seier over Espanyol.

Nordmannen er en levende legende i Manchester. Etter at han la opp som spiller er han nå manager for reservelaget.

Ole Gunnar Solskjær kom inn for Carlos Tevez 22 minutter før slutt.

Og det var en av Solskjærs elever der, unggutten Frazier Campbell som berget seieren for sin norske læremester.

Etter 68 minutter entret Ole Gunnar Solskjær banen. De frammøtte reiste seg på tribunene og ga ham hyllesten han fortjener.

Nordmannen, som la opp i fjor, viste at han ikke har glemt de gamle kunstene.

Kvarteret før full tid, ni minutter etter at han kom på banen, holdt Solskjær på å skrive seg på scoringslistene da han avsluttet med en suser som ble slått til hjørnespark.

Flott spill av Solskjær

Sju minutter før full tid ble Frazier Campbell spilt gjennom. Unggutten hyllet Solskjær da han ordnet 1-0, før han løp rett til nordmannen for å juble.

Solskjær endte målløs, men overbeviste likevel. Teknikken lever så absolutt ennå og med det han viste lørdag skulle han ikke ha noe problem med å spille seg inn i et hvilket som helst norsk eliteserielag.

Et varmt håndtrykk mellom Sir Alex Ferguson og Ole Gunnar Solskjær før kampen.

I testimonialkamper er det vanlig at gamle storheter stiller på banen. Men Solskjær ønsket ikke det. Han ville ha en tøff kamp mot en tøff motstander. Dermed stilte United med dagens stjerner, og Espanyol gjorde likeså.

Hånd i hånd med barna

Før kampen entret Solskjær banen hånd i hånd med sine eldste barn Noah og Karna. Der ble han hyllet av fansen mens lagene stilte opp.

Deretter entret hovedpersonen benken, der han blir å finne i mange år som trener og kanskje framtidig manager.

Flere tusen fotballsupportere, mange av dem fra Norge, har farget Manchester rødere enn vanlig de siste dagene.

Solskjærs testimonialkamp er blitt en folkefest i den engelske byen.

Flere store bannere, utenfor og innenfor Old Traffords vegger, har brakt et enkelt budskap: 20legend, som spiller på Nordmannens navn Ole, hans draktnummer 20 og ikke minst hans status som United-legende.

You are my Solskjaer

Mens United og Espanyol gjorde opp på banen i det som også er en viktig oppkjøringskamp for lagene runget sangen You are my Solskjaer... ut over den mektige arenaen.

Nordmannen kom til United fra Molde i 1996. Han gjorde 126 mål på 336 kamper for den engelske storklubben.

Flere av målene kom etter at nordmannen var kommet på banen som innbytter.

Hans mest kjente mål kom i mesterligafinalen i 1999. Nordmannens scoring på overtid ga United seieren over Bayern München.

Flere United-fans husker ham også for de fire målene han lagde etter å ha entret banen som innbytter mot Nottingham Forest.

• United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

Premier League - Leicester City v Liverpool
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.