5 grunner til at Deila sitter trygt

MINIBLOGG: Skotske medier spekulerer i Ronny Deilas fremtid i Celtic. Her er imidlertid fem grunner til hvorfor det ville vært meningsløst å sparke nordmannen nå.

Ronny Deila

BRENNER UNDER STOLEN: Kritikken hagler mot Ronny Deila etter mesterliga-exiten mot polske Legia Warszawa.

Foto: Leszek Szymañski / NTB scanpix

1) Ledelsen vet at Ronny Deila har overtatt en tynn, uerfaren og uferdig spillertropp. De vet oppgaven er vanskelig og kommer til å gi ham tid. Et nytt managerbytte nå vil bare gjør ting verre.

Ronny Deila
Foto: Jeff Holmes / Ap

2) Seriespillet har ennå ikke begynt. Et par seire der og Deila vil gjenvinne supporternes tillit. Og den ørlille tvilen som nå har sneket seg inn hos ledelsen vil dabbe av.

Ronny Deila
Foto: Jeff Holmes / Ap

3) Deila er ansatt for sitt talent for spillerutvikling og klubb-bygging. Det ville vært helt mot sin hensikt om han måtte ut dørene nærmest før jobben har begynt.

Ronny Deila
Foto: Czarek Sokolowski / Ap

4) Supportere har mye makt, men at noen hundre supportere velger å forlate stadion og vise ledelsen fingeren, vel, det rokker lite ved valgene som blir tatt på styrerommet.

Ronny Deila
Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters

5) Ronny Deila har vært Celtic-manager i seks uker. Riktignok var mesterliga-exiten et hardt slag, men slapp av. «Prosjekt Ronny Deila» har såvidt begynt.

Ronny Deila
Foto: Hartvig, Espen / NTB scanpix

Er du enig/uenig? Del din mening om Ronny Deila i kommentarfeltet under!

Fotballnyheter