NRK Meny
Normal

19. runde i 1. divisjon

Serieleder Hønefoss møter Alta på hjemmebane, mens Sogndal på andreplass spiller vanskelig bortekamp mot HamKam.

Hønefoss har dermed en god mulighet til å rykke fra i toppen av 1. divisjon.

Slik spilles kampene i den 19. serierunden, se alle direkte i Nett-TV:

16.08.09 kl. 18.00:

Hønefoss - Alta

Se Hønefoss - Alta her

Hønefoss leder 1. divisjon tre poeng foran Sogndal, og har brukt den siste uken på å forsterke stallen ytterligere. Står med kun ett hjemmetap så lang i år og er klare favoritter mot Alta, til tross for at Finnmarkslaget er seriens nest beste bortelag (kun Hønefoss er bedre på bortebane).

Alta ligger på sjuendeplass, og har kun to poeng opp til Tromsdalen som innehar den siste kvalikplassen. Samtidig er det bare tre poeng ned til Løv-Ham som ligger på nedrykk.

Hønefoss - Alta spark for spark

Bryne - Mjøndalen

Se Bryne - Mjøndalen her

Bryne tapte borte mot Tromsdalen forrige runde, og er fremdeles ikke ute av bunnstriden. Har vist solid hjemmeform den siste tiden, og er favoritter mot Mjøndalen som ennå har til gode å vinne på bortebane og er divisjonenes svakeste bortelag.

Nyopprykkede Mjøndalen har vunnet tre av sine fire siste kamper, og er over streken. Ett poeng skiller lagene, Bryne ligger på 9.-plass med 24 poeng, mens Mjøndalen ligger på plassen rett over streken med 23 poeng.

Bryne - Mjøndalen spark for spark

Haugesund - Nybergsund-Trysil

Se Haugesund - Nybergsund-Trysil her

Haugesund ligger på tredjeplass på tabellen og er kun ett poeng bak Sogndal. Hjemmelaget står med sju seire på åtte hjemmekamper, og Nybergsund-Trysil kan få det tøft, selv om de hittil i år har tatt flere poeng borte enn hjemme.

Bortelaget ligger ett poeng foran Løv-Ham på nedrykksplass, og med i bunnstriden for fullt. Laget har ikke lyktes i å følge opp en strålende start på seosngen.

Haugesund - Nybergsund-Trysil spark for spark

Kongsvinger - Moss

Se Kongsvinger - Moss her

Kongsvinger og Moss var to av lagene som var ventet å kjempe i toppen av 1. divisjon, men økonomiske problemer har gjort situasjonen vanskelig for begge lag. Kongsvinger har likevel kommet til hektene, og Tom Nordlies menn innehar 4.-plassn på tabellen.

Moss ligger midt på tabellen, og poengfangsten i de neste serierundene vil avgjøre om laget får kjempe i toppen av tabellen i høst, eller om kampen mot nedrykk vil være i fokus.

Kongsvinger - Moss spark for spark

Notodden - Løv-Ham

Se Notodden - Løv-Ham her

Notodden sliter både sportslig og økonomisk, og klubben ble fredag enig om å avslutte samarbeidet med trener Jan Halvor Halvorsen . Laget tapte 1-0 borte mot Mjøndalen i forrige runde, og har nå fire poeng opp til sikker på tabellen. Laget har vunnet fire av ni hjemmekamper så langt i år, og bør ta sin femte for ikke å miste kontakten med lagene over streken.

Løv-Ham ligger rett under streken og er blant 1. divisjons dårligste bortelag. Laget har kun tatt ett poeng på sine tre siste kamper, og trenger en seier i denne viktige bunnkampen.

Notodden - Løv-Ham spark for spark

Sarpsborg 08 - Tromsdalen

Se Sarpsborg 08 - Tromsdalen her

Sarpsborg 08 har vunnet to kamper bå rad, og viser solid form etter ferien. Laget ble trukket tre poeng tidligere i sesongen (grunnet økonomisk rot), og står med 24 poeng. Det er kun ett poeng over nedrykksplass, og laget trenger en ny seier.

Tromsdalen slo Bryne på hjemmebane sist, men røyk på et stygt tap i sin forrige bortekamp (4-0 mot Haugesund). Laget innehar den siste kvalifiseringsplassen,

Sarpsborg 08 - Tromsdalen spark for spark

Skeid - Stavanger

Se Skeid - Stavanger her

De to bunnlagene i divisjonen, begge nyopprykkede, møtes til kamp på Bislet. Skeid virker fortapt på bunnen av tabellen med fattige 11 poeng. Laget tapte hjemme mot Sarpsborg 08 sist, og må vinne denne for å bevare et lite håp om å overleve.

Stavanger står med 15 poeng, og kan få kontakt med lagene foran med seier i Oslo. To uavgjortkamper på rad bør gjøres om til seier, dersom laget skal holde liv i håpet om å overleve.

Skeid - Stavanger spark for spark

18.08.09 kl. 19.35:

HamKam - Sogndal

Se HamKam - Sogndal her

HamKam ligger på sjetteplass og kan klatre til kvalifiseringsplass hvis Tromsdalen avgir poeng. Laget står med sju seire på ni hjemmekamper og er divisjonens nest beste hjemmelag så langt.

Sogndal bør vinne for å holde følge med Hønefoss på tabelltoppen, og holde Haugesund og Kongsviner unna. Bortelaget ser ikke ut til å være i den samme formen som i sommer. Tapte 2-3 hjemme mot Haugesund i forrige runde og står med beskjedne to poeng på sine fire siste kamper.

HamKam - Sogndal spark for spark

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.