Hopp til innhold

19. runde i 1. divisjon

Serieleder Hønefoss møter Alta på hjemmebane, mens Sogndal på andreplass spiller vanskelig bortekamp mot HamKam.

Hønefoss har dermed en god mulighet til å rykke fra i toppen av 1. divisjon.

Slik spilles kampene i den 19. serierunden, se alle direkte i Nett-TV:

16.08.09 kl. 18.00:

Hønefoss - Alta

Se Hønefoss - Alta her

Hønefoss leder 1. divisjon tre poeng foran Sogndal, og har brukt den siste uken på å forsterke stallen ytterligere. Står med kun ett hjemmetap så lang i år og er klare favoritter mot Alta, til tross for at Finnmarkslaget er seriens nest beste bortelag (kun Hønefoss er bedre på bortebane).

Alta ligger på sjuendeplass, og har kun to poeng opp til Tromsdalen som innehar den siste kvalikplassen. Samtidig er det bare tre poeng ned til Løv-Ham som ligger på nedrykk.

Hønefoss - Alta spark for spark

Bryne - Mjøndalen

Se Bryne - Mjøndalen her

Bryne tapte borte mot Tromsdalen forrige runde, og er fremdeles ikke ute av bunnstriden. Har vist solid hjemmeform den siste tiden, og er favoritter mot Mjøndalen som ennå har til gode å vinne på bortebane og er divisjonenes svakeste bortelag.

Nyopprykkede Mjøndalen har vunnet tre av sine fire siste kamper, og er over streken. Ett poeng skiller lagene, Bryne ligger på 9.-plass med 24 poeng, mens Mjøndalen ligger på plassen rett over streken med 23 poeng.

Bryne - Mjøndalen spark for spark

Haugesund - Nybergsund-Trysil

Se Haugesund - Nybergsund-Trysil her

Haugesund ligger på tredjeplass på tabellen og er kun ett poeng bak Sogndal. Hjemmelaget står med sju seire på åtte hjemmekamper, og Nybergsund-Trysil kan få det tøft, selv om de hittil i år har tatt flere poeng borte enn hjemme.

Bortelaget ligger ett poeng foran Løv-Ham på nedrykksplass, og med i bunnstriden for fullt. Laget har ikke lyktes i å følge opp en strålende start på seosngen.

Haugesund - Nybergsund-Trysil spark for spark

Kongsvinger - Moss

Se Kongsvinger - Moss her

Kongsvinger og Moss var to av lagene som var ventet å kjempe i toppen av 1. divisjon, men økonomiske problemer har gjort situasjonen vanskelig for begge lag. Kongsvinger har likevel kommet til hektene, og Tom Nordlies menn innehar 4.-plassn på tabellen.

Moss ligger midt på tabellen, og poengfangsten i de neste serierundene vil avgjøre om laget får kjempe i toppen av tabellen i høst, eller om kampen mot nedrykk vil være i fokus.

Kongsvinger - Moss spark for spark

Notodden - Løv-Ham

Se Notodden - Løv-Ham her

Notodden sliter både sportslig og økonomisk, og klubben ble fredag enig om å avslutte samarbeidet med trener Jan Halvor Halvorsen . Laget tapte 1-0 borte mot Mjøndalen i forrige runde, og har nå fire poeng opp til sikker på tabellen. Laget har vunnet fire av ni hjemmekamper så langt i år, og bør ta sin femte for ikke å miste kontakten med lagene over streken.

Løv-Ham ligger rett under streken og er blant 1. divisjons dårligste bortelag. Laget har kun tatt ett poeng på sine tre siste kamper, og trenger en seier i denne viktige bunnkampen.

Notodden - Løv-Ham spark for spark

Sarpsborg 08 - Tromsdalen

Se Sarpsborg 08 - Tromsdalen her

Sarpsborg 08 har vunnet to kamper bå rad, og viser solid form etter ferien. Laget ble trukket tre poeng tidligere i sesongen (grunnet økonomisk rot), og står med 24 poeng. Det er kun ett poeng over nedrykksplass, og laget trenger en ny seier.

Tromsdalen slo Bryne på hjemmebane sist, men røyk på et stygt tap i sin forrige bortekamp (4-0 mot Haugesund). Laget innehar den siste kvalifiseringsplassen,

Sarpsborg 08 - Tromsdalen spark for spark

Skeid - Stavanger

Se Skeid - Stavanger her

De to bunnlagene i divisjonen, begge nyopprykkede, møtes til kamp på Bislet. Skeid virker fortapt på bunnen av tabellen med fattige 11 poeng. Laget tapte hjemme mot Sarpsborg 08 sist, og må vinne denne for å bevare et lite håp om å overleve.

Stavanger står med 15 poeng, og kan få kontakt med lagene foran med seier i Oslo. To uavgjortkamper på rad bør gjøres om til seier, dersom laget skal holde liv i håpet om å overleve.

Skeid - Stavanger spark for spark

18.08.09 kl. 19.35:

HamKam - Sogndal

Se HamKam - Sogndal her

HamKam ligger på sjetteplass og kan klatre til kvalifiseringsplass hvis Tromsdalen avgir poeng. Laget står med sju seire på ni hjemmekamper og er divisjonens nest beste hjemmelag så langt.

Sogndal bør vinne for å holde følge med Hønefoss på tabelltoppen, og holde Haugesund og Kongsviner unna. Bortelaget ser ikke ut til å være i den samme formen som i sommer. Tapte 2-3 hjemme mot Haugesund i forrige runde og står med beskjedne to poeng på sine fire siste kamper.

HamKam - Sogndal spark for spark

Fotball

  • Arsenal og Ødegaard slått ut av Mesterligaen

    Arsenal skapte knapt sjanser og tapte 0–1 borte mot Bayern München. Dermed ble Martin Ødegaard og co. slått ut i kvartfinalen i Mesterligaen etter 2–3-tap sammenlagt.

    Bayern München skapte heller ikke all verden, men Joshua Kimmich scoret onsdagens eneste mål og sendte den tyske storklubben til semifinale.

    Raphaël Guerreiro svingte ballen inn i Arsenal-feltet. Der kom Kimmich stormende, og headet ballen kontant inn i det lengste hjørnet.

    Ødegaard var stort sett involvert i det lille Arsenal skapte, men verken langskudd, gode pasninger eller forsøk fra skrått hold var i nærheten av å overliste Bayern-keeper Manuel Neuer.

    Arsenal var denne sesongen med i Mesterligaen for første gang siden 2016/17-sesongen, men ble også da slått ut av Bayern München. Den gang endte det 10–2 til Bayern i åttedelsfinalen.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Bayern Munich v Arsenal
    Foto: Leonhard Simon / Reuters
  • Heggebø reddet Brann mot HamKam

    Brann var på vei mot nok en frustrerende hjemmekamp, men ti minutter før slutt dukket Aune Heggebø opp og sørget for 1–0-seier over HamKam.

    Etter at sesongens første hjemmekamp for Brann endte med 0–2-tap for Fredrikstad, var bergenserne på vei mot nok en målløs kamp på Brann Stadion.

    Det ville i så fall vært første gang siden høsten 2019 at Brann ikke scoret på to strake hjemmekamper i Eliteserien.

    Da tok angrepsduoen til Bergens Stolthet ansvar, og sørget omsider for jubel blant de drøyt 14.000 på tribunen.

    Bård Finne klarte på mesterlig vis å tråkle seg gjennom på venstresiden i HamKam-feltet, før han fant Heggebø foran mål. 22-åringen bredsidet kontant inn matchvinnermålet.

    Etter fire kamper av eliteseriesesongen har Brann syv poeng, mens HamKam har ett.

    Aune Heggebø jubler for 1-0-scoring mot HamKam i Eliteserien.
    Foto: Paul S. Amundsen / NTB
  • Kjempetabbe da Molde gikk på årets første tap

    Molde-keeper Jakob Karlstrøm rotet det til i egen boks og serverte vinnermålet til Odd 20 minutter før slutt. Dermed vant telemarkingene 2-1.

    Sisteskansen rotet et tilbakespill til og fyrte klareringen rett i en Odd-spiller. Returen plukket 17-åringen Faniel Tewelde opp, og satte ballen i åpent mål.

    – Jeg feilberegner tilbakespillet, så da kommer han for nært, og var maks uheldig derifra. Det er tynt av meg, sier Karlstrøm til NRK.

    Tidligere hadde Bork Bang-Kittilsen utlignet for Odd etter halvspilt førsteomgang. Det var nemlig Molde som fikk den beste starten da Kristian Eriksen enkelt trillet et innlegg over mål.

    Dermed tapte Molde sin første seriekamp for sesongen etter fire spilte serierunder. De to baklengsmålene var også de første Molde har sluppet inn i år. (NTB)

    Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
  • Hegerberg forlenger med Lyon

    Ada Hegerberg har bestemt seg for å bli i Lyon, og har skrevet under på en kontrakt frem til sommeren 2027.

    Det bekrefter klubben på sine hjemmesider onsdag kveld.

    Hegerberg hadde en kontrakt som gikk ut til sommeren, og i januar kunne NRK erfare at Hegerbergs representanter var i dialog med flere storklubber.

    Agentene til Hegerberg var også i dialog med Lyon om en ny kontrakt, og valget falt altså til slutt ned på det – selv om Hegerbergs agent innrømmer i en pressemelding at det lå en mulig overgang til Barcelona i kortene.

    – Jeg er glad for at vi fikk til dette. Historien er ikke over ennå, sier Hegerberg i en pressemelding.

    Dermed forlenger den norske superstjernen rekken i den franske storklubben. Til sommeren har 28-åringen vært i Lyon i ti år.

    Hegerberg har scoret 264 mål på 244 kamper i klubben, og i løpet av hennes tid der har hun blant annet vært med å vinne Mesterligaen seks ganger, serien åtte ganger og cupen seks ganger.

    Denne sesongen har Hegerberg scoret 24 mål på 26 kamper i alle turneringer.

    – Jeg tror virkelig at vi har et lag som kan vinne flere troféer i årene som kommer, og støtten vi trenger for å holde laget og klubben på det høyeste nivået mulig, sier Hegerberg.

    Ada Hegerberg
    Foto: FRANCK FIFE / AFP
  • Norge møter tittelforsvareren i G19-EM

    Norge skal opp mot regjerende mester Italia, Ukraina og vertsnasjon Nord-Irland i sommerens EM-sluttspill for G19-landslag i fotball.

    Det ble klart da gruppene ble trukket onsdag. Mesterskapet spilles fra 15. til 28. juli.

    Norge tok seg nylig til EM som en av sju puljevinnere i den avgjørende eliterunden. Som vertsnasjon blir Nord-Irland det åttende deltakerlaget.

    Gruppe A: Norge, Italia, Nord-Irland og Ukraina

    Gruppe B: Danmark, Frankrike, Spania og Tyrkia.

    Kampene spilles i Belfast og Larne. Mesterskapet fungerer også som kvalifisering til neste års U20-VM i Chile.

    I fjor tok Norge seg til semifinale i G19-EM under ledelse av Luis Pimenta, og i sommer er han sluttspillklar igjen med et nytt årskull. (NTB)

    Nypan
    Foto: Ole Martin Wold / NTB
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten