Hopp til innhold

Falsk fotballagent (18) hevder han rundlurte 43.000 på Twitter

– The Daily Mail skrev til og med en artikkel basert på mine Kaka-tweets, skryter gutten etter å ha avslørt sin utspekulerte spøk.

Kaka Football Agent

'FootballAgent49' fant blant annet opp rykter om at Kaka var på vei bort fra Real Madrid. Totalt lot 43 000 Twitter-'følgere' lot seg lure av den 18-årige bløffmakeren.

– Hei, folkens! Jeg skriver dette for å fortelle dere at jeg ikke er en fotballagent. Faktisk er jeg en 18-åring som har lurt alle dere godtroende idioter med mine falske historier de siste 12 månedene.

Slik startet den 18 år gamle gutten «FootballAgent49», som han kaller seg på Twitter, sin morsomme avsløring.

De siste åtte ukene skal så mange som 43.000 «følgere» på Twitter ha latt seg lure, overbevise og imponere av en fotballagent som tydeligvis har en unik innsikt i fotballklubber og deres aktivitet på overgangsmarkedet.

– FootballAgent49 er alltid tidligere ute enn pressen, og har rett i 95 prosent av tilfellene, skriver en tydelig imponert Twitter-følger inne på FootballAgent49 sin profil.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Football Agent

En følger skryter uhemmet av FootballAgent49s tilsynelatende presise utlevering av fotballrykter.

– Vil ha det til at jeg er troverdig enn SkySports og BBC

Onsdag kom imidlertid avsløringen. Twitter-meldingene fra FootballAgent49 har hele tiden vært rent oppspinn, enten funnet opp av egen fantasi eller ved hjelp av hva han har lest i andre medier.

– Jeg begynte å gi meg ut som en fotballagent fordi jeg kjedet meg. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle få 43 000 «følgere», forteller 18-åringen.

Men antallet «følgere» økte i takt med de utallige overgangsryktene.

Og utspekulert som 18-åringen var, fjernet han alle ryktene og de «bekreftede overgangene» så fort de viste seg ikke å stemme.

På den måten virket han alltid å ha rett i sine ytringer.

– Folk vil ha det til at jeg er mer troverdig enn SkySports og BBC. Hysterisk, skriver gutten.

Så nevner han sine absolutte høydepunkter fra sine to måneder i rampelyset:

Kaka Artikkel

18-åringen som ga seg ut for å være en fotballagent på Twitter, hevder at Daily Mail brukte hans oppspinn da de laget en sak om Kaka. Kan det være denne artikkelen han viser til?

– Noen av mine høydepunkter må være Kaka- og Falcao- historiene, som jeg rett og slett fant opp. The Daily Mail skrev til og med en artikkel basert på mine Kaka-tweets, og de to journalistene som skrev saken fulgte meg på twitter, hevder 18-åringen.

– Falcao-historien er trolig favoritten. Tirsdag kveld var den blant de mest populære på twiter verden over, legger han til.

Nekter å beklage

Selv om den fotballinteresserte 18-åringen utga seg for å være en fotballagent, ser han ingen grunn til å unnskylde seg overfor dem som lot seg lure.

– Jeg er ikke lei meg for å ha kastet bort folks tid. Dere skulle skjønt at jeg var falsk når jeg slettet alle historiene som ikke stemte. Men jeg er kanskje litt lei meg på vegne av han som printet «Falcao 20» på Chelsea-drakten, skriver «FootballAgent49» spøkefullt, før han avslutter.

– Takk til alle dere som fulgte meg og som retweetet alt søppelet mitt, det ble virkelig satt pris på.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Mbappé feiret ny kontrakt med hattrick

  Kylian Mbappé strålte etter å ha kunngjort at han blir værende i Paris. Den franske stjernen feiret ny PSG-kontrakt med hattrick i 5-0-seieren over Metz.

  – Jeg er veldig glad for å bli værende i Frankrike. I Paris, i min by, sa Mbappé til tilskuerne på Parc des Princes da han før kampstart holdt opp en trøye med "Mbappé 2025" på ryggen.

  Mbappé forlenger med Paris Saint-Germain fram til 2025 og skroter en gigantovergang til Real Madrid.

  Kanskje var det noen tusen kilo med press som forsvant fra skuldrene hans. Da kampen kom i gang, herjet Mbappé og de andre storstjernene i PSG. Først satte Mbappé inn 1-0 etter assist fra Angel di Maria etter 25 minutter, før Lionel Messi viste klasse bare to minutter senere.

  Kylian Mbappé
  Foto: FRANCOIS NASCIMBENI / AFP
 • La Liga klager mot Mbappé-kontrakt: – Skandaløst

  Kylian Mbappé (23) har valgt å bli i Paris Saint-Germain i stedet for å gå til Real Madrid, opplyser klubbens president. Det får La Liga til å reagere.

  Nå klager den spanske ligaen mot Uefa, franske myndigheter og EU.

  La Liga skriver at det er skandaløst at en klubb som Paris Saint-Germain kan forlenge med en av sine best betalte spillere tross tap på over 2 milliarder kroner sist sesong.

  – Denne typen avtaler er et angrep på den økonomiske stabiliteten i europeisk fotball og setter flere hundre tusen arbeidsplasser og sportens integritet i fare, skriver La Liga i en uttalelse.

  La Liga påpeker at Det europeiske fotballforbundet (Uefa) tidligere har straffet PSG etter klager fra La Liga. Straffen er senere omgjort av Idrettens voldgiftsrett (CAS).

  – PSG tar på seg en umulig investering med tanke på at klubben har uakseptable lønnskostnader og hadde store økonomiske tap de forrige sesongene. Det er brudd på Uefa-regler og franske økonomiske regler, skriver La Liga.

  La Liga skriver at dette viser at statseide klubber ikke respekterer eller vil respektere reglene i fotballen.

  Mbappé sa sist sommer at han ville bort fra PSG, og Real Madrid ønsket å hente ham. Lørdag ble det kjent at han i stedet forlenger med PSG fram til 2025.

  France Soccer League One
  Foto: Michel Spingler / AP
 • Molde vant lokalderby – krise for KBK

  Kristiansund BK var på desperat poengjakt, men det viste seg å bli tøft mot Molde.

  Hjemmelaget fikk en drømmestart på kampen, med scoring allerede etter åtte minutter. Den stod Kristoffer Haugen for. Han stod på første stolpe og kunne styre corneren fra Magnus Wolff Eikrem enkelt inn i nettet.

  Magnus Grædem kopierte nærmest Haugen ti minutter seinere, da han doblet fra samme posisjon på corner som EIkrem slo.

  Servitøret forsikret om at cornertrekket ikke var innøvd.

  – Det er lenge siden vi har øvd på. Vi har så mange kamper. Jeg tror vi må øve mindre på det, sa Eikrem.

  Helt på tampen kunne Bendik Bye redusere fra kloss hold.

  Kampen endte 2-1 i favør Molde.

  Eliteserien i fotball 2022: Molde - Kristiansund
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • LSK tok tilbake tabelltopp – herjet på dødball

  Lørdag møttes Lillestrøm Sandefjord, og det ble en ordentlig dødballfest. Fire av kampens fem mål ble scoret på dødball, og stillingen endte til slutt 4-1 i favør LSK. Tre av deres mål kom fra dødball. To fra corner, og ett fra et langt innkast.

  – Vi har blitt et lite dødballag, kan du si. Det er bare deilig. Vi har mange store gutter inne i boksen. Det er helt nydelig, sa Lillestrøms midtstopper Espen Garnås til Discovery.

  Sandefjords Jesper Taaje stanget Sandefjord i føringen før fire minutter var spilt. Like etter utlignet LSK på corner. Espen Garnås headet via Sandefjords Philip Slørdahl og i mål.

  Keeper Jacob Storevik scoret Sandefjords andre selvmål før Igoh Ogbu headet inn 3-1 like før pause. Akor Jerome Adams la på til 4-1en halvtime før slutt, kampens eneste mål i åpent spill.

  Eliteserien fotball 2022: Sandefjord - Lillestrøm
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Medier: Mbappé blir i PSG

  Flere medier, deriblant den franske storavisen franske L'Equipe, melder at Kylian Mbappé signerer en ny kontrakt med PSG og blir værende i hovedstaden.

  Også den velrenommerte journalisten Fabrizio Romano skriver på Twitter at han sitter på de samme opplysningene.

  Den franske superstjernen har blitt koblet til Real Madrid lenge, og valget skal ha stått mellom dem og PSG. Men Mbappé skal altså ha valgt å bli værende.

  Kontrakten til franskmannen går ut nå i sommer, men L'Equipe skriver at han nå signerer en forlengelse på tre år.

  France Soccer League One
  Foto: Jean Francois Badias / AP