Norsk 15-åring jaktes av engelske storklubber

15-åring i Sandnes Ulf er jaktet av flere engelske storklubber. Forrige uke var han på prøvespill i Newcastle.

Zymer Bytyqi

15 år gamle Zymer Bytyqi var i forrige uke på prøvespill i Newcastle United. Også Manchester United og Stoke skal ha vist interesse for spilleren.

Foto: SandnesUlf.no

Sandnes Ulfs ukjente stortalent Zymer Bytyqi (15) var i forrige uke på prøvespill hos Premier League-klubben Newcastle United.

Og ifølge Sandnesposten.no skal spilleren ha imponert så mye på trening at Newcastle ønsker å se mer av 15-åringen.

Newcastle er ikke den eneste engelske klubben som har vist interesse for Bytyqi. Manchester United og Stoke skal ifølge lokalavisen også ønske Sandnes Ulf-spilleren på prøvespill.

– Stort talent

Jim Solbakken

Agent Jim Solbakken mener det er naturlig at spilleren er ettertraktet. Solbakken har tidligere ordnet flere overganger til Manchester United.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Agent Jim Solbakken mener det er naturlig at interessen rundt spilleren er stor, til tross for at han er et ukjent blad i fotball-Norge.

– Han er én av de beste på G15-landslaget. Selvfølgelig er det interesse rundt ham. Han er et stort talent, men det handler om å ta ett skritt om gangen, sa Solbakken til Sandnesposten i september.

Bytyqis agent, som også er Ole Gunnar Solskjærs agent, har tidligere ordnet flere unge spillere til Manchester United.

Solbakken var også sentral da den tidligere Aalesund-målvakten Anders Lindegaard ble klar for den engelske storklubben

– Kjemper mot store klubber

Interessen for Bytyqi har skutt i været etter at han markerte seg sterkt på G15-landslaget i september, blant annet ved å score vinnermålet i den ene kampen med flere storklubber representert på tribunen.

Viking er blant klubbene som ligger langflate, men agenten mener Stavanger-klubben vil bli liten i forhold til de klubbene som har spilleren i kikkerten.

Vil holde spilleren i Norge

Foreløpig blir han likevel værende i Sandnes Ulf.

– Per nå har Zymer det veldig godt i Sandnes Ulf. Klubbens oppgave fremover blir å legge til rette for ham på best mulig måte, og så lenge de klarer det er han på rett plass, mente Solbakken i Sandnesposten i september.

Bytyqi trener med Sandnes Ulfs A-lag som kjemper om opprykk til eliteserien. Men på grunn av hans unge alder har han ikke muligheten til å spille seriekamper for Sandnes Ulf i år.

Fotballnyheter