Hopp til innhold

Norsk 15-åring jaktes av engelske storklubber

15-åring i Sandnes Ulf er jaktet av flere engelske storklubber. Forrige uke var han på prøvespill i Newcastle.

Zymer Bytyqi

15 år gamle Zymer Bytyqi var i forrige uke på prøvespill i Newcastle United. Også Manchester United og Stoke skal ha vist interesse for spilleren.

Foto: SandnesUlf.no

Sandnes Ulfs ukjente stortalent Zymer Bytyqi (15) var i forrige uke på prøvespill hos Premier League-klubben Newcastle United.

Og ifølge Sandnesposten.no skal spilleren ha imponert så mye på trening at Newcastle ønsker å se mer av 15-åringen.

Newcastle er ikke den eneste engelske klubben som har vist interesse for Bytyqi. Manchester United og Stoke skal ifølge lokalavisen også ønske Sandnes Ulf-spilleren på prøvespill.

– Stort talent

Jim Solbakken

Agent Jim Solbakken mener det er naturlig at spilleren er ettertraktet. Solbakken har tidligere ordnet flere overganger til Manchester United.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Agent Jim Solbakken mener det er naturlig at interessen rundt spilleren er stor, til tross for at han er et ukjent blad i fotball-Norge.

– Han er én av de beste på G15-landslaget. Selvfølgelig er det interesse rundt ham. Han er et stort talent, men det handler om å ta ett skritt om gangen, sa Solbakken til Sandnesposten i september.

Bytyqis agent, som også er Ole Gunnar Solskjærs agent, har tidligere ordnet flere unge spillere til Manchester United.

Solbakken var også sentral da den tidligere Aalesund-målvakten Anders Lindegaard ble klar for den engelske storklubben

– Kjemper mot store klubber

Interessen for Bytyqi har skutt i været etter at han markerte seg sterkt på G15-landslaget i september, blant annet ved å score vinnermålet i den ene kampen med flere storklubber representert på tribunen.

Viking er blant klubbene som ligger langflate, men agenten mener Stavanger-klubben vil bli liten i forhold til de klubbene som har spilleren i kikkerten.

Vil holde spilleren i Norge

Foreløpig blir han likevel værende i Sandnes Ulf.

– Per nå har Zymer det veldig godt i Sandnes Ulf. Klubbens oppgave fremover blir å legge til rette for ham på best mulig måte, og så lenge de klarer det er han på rett plass, mente Solbakken i Sandnesposten i september.

Bytyqi trener med Sandnes Ulfs A-lag som kjemper om opprykk til eliteserien. Men på grunn av hans unge alder har han ikke muligheten til å spille seriekamper for Sandnes Ulf i år.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • 129 døde i opptøyer på fotballkamp

  I byen Malang i Indonesia er 127 mennesker bekreftet døde etter at det brøt ut opptøyer under en fotballkamp lørdag kveld, melder en lokal radiostasjon ifølge NTB. Minst 180 skal være skadd i trengselen.

  Sammenstøtet fant sted på Kanjuruhan stadion i Malang da hjemmelagets tilhengere stormet banen etter kampen mellom Arema og Persebaya Surabaya, som endte 2–3.

  Politiet svarte med tåregass, noe som fikk mange tilhengere til å besvime og få pusteproblemer, melder CNN Indonesia. To av de døde skal være politimenn.

  Fotballtilhengere stormer banen i Malang 1. okt 2022
  Foto: Yudha Prabowo / AP
 • Tre overtidsmål da Milan vant

  Milan så ut til å miste seieren på overtid mot Empoli, men Fodé Ballo-Touré og Rafael Leão sikret 3-1-seier i Serie A.

  Nedim Bajrami utlignet til 1-1 to minutter på overtid, men Milan ga ikke opp. Kun minuttet senere satte Ballo-Touré ballen i mål. Sju minutter på overtid scoret Leão.

  Ante Rebic sendte Milan i ledelsen etter 79 minutter. Det var med andre ord en hefitg avslutning på kampen.

  Milan står med 17 poeng etter åtte kamper og har tre poeng opp til serieleder Napoli. De lyseblå slo Torino 3-1 tidligere lørdag.

  Rafael Leao
  Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP
 • Lewandowskis målshow fortsetter

  Robert Lewandowski noterte seg for sitt niende ligamål da Barcelona slo Mallorca 1-0 lørdag. Katalanerne står stadig uten tap i La Liga.

  Lewandowski greide ikke å tegne seg på scoringslisten i første ligakamp, men deretter har både han og Barcelona fått fart på spillet og feid all ligamotstand av banen. De står med seks strake seirer der de har scoret 19 mål og bare sluppet inn ett.

  Lørdag brukte den polske stjernespissen 20 minutter på å sende gjestene i ledelsen. Han fikk ballen inne i 16-meteren, gjorde en dragning og banket ballen i det lengste hjørnet.

  Begge lag skapte målsjanser, men til slutt ble det med en knapp seier til Barcelona.

  I neste runde tar de imot Jørgen Strand Larsen og Celta Vigo.

  Lewandowski
  Foto: JAIME REINA / AFP
 • Graham Hansen scoret i storseier

  Caroline Graham Hansen scoret det første målet for Barcelona da katalanerne kjørte over Madrid og vant 7-0 i den spanske toppdivisjonen lørdag.

  Madrid sto med to strake seirer foran møtet med Barcelona, men der ble det stopp mot stjernegalleriet. Graham Hansen åpnet festen etter 22 minutter, og de røde og blå ga seg ikke før det sto 7-0 på måltavla.

  Både Geyse, Ana-Maria Crnogorcevic og Mariona Caldentey scoret to mål hver i kampen.

  Caroline Graham Hansen
  Foto: LLUIS GENE / AFP
 • Kontroversiell scoring da Glimt slo LSK

  Det ble hett da Bodø/Glimt slo Lillestrøm 4-1 på bortebane i Eliteserien lørdag. Ligaens toppscorer Amahl Pellegrino rundet 20-tallet.

  Et innlegg fra Albert Grønbæk fant Pellegrino på bakerste stolpe. Eliteseriens toppscorer ladet kanonen og banket ballen inn i feltet igjen. Der løp Runar Espejord inn 2-1-målet.

  TV-bildene viste imidlertid at Glimt-spissen høyst trolig sto i offside på Pellegrinos skudd. Det fikk LSK-spillerne til å reagere da situasjonen ble vist på storskjermen på Åråsen, men målet sto.

  Før det hadde Ulrik Saltnes sendt Glimt i ledelsen før Ylldren Ibrahimaj utlignet for hjemmelaget. Mot slutten la Hugo Vetlesen og Pellegrino på til 4-1.

  Glimt tok med det sin første seier på fire kamper og tok steget opp på annenplass i ligaen. LSK falt ned til tredjeplass.

   Eliteserien fotball 2021: Lillestrøm - Bodø/Glimt
  Foto: Javad Parsa / NTB
Britain Soccer Premier League
Italy England Nations League Soccer