Norsk 15-åring jaktes av engelske storklubber

15-åring i Sandnes Ulf er jaktet av flere engelske storklubber. Forrige uke var han på prøvespill i Newcastle.

Zymer Bytyqi

15 år gamle Zymer Bytyqi var i forrige uke på prøvespill i Newcastle United. Også Manchester United og Stoke skal ha vist interesse for spilleren.

Foto: SandnesUlf.no

Sandnes Ulfs ukjente stortalent Zymer Bytyqi (15) var i forrige uke på prøvespill hos Premier League-klubben Newcastle United.

Og ifølge Sandnesposten.no skal spilleren ha imponert så mye på trening at Newcastle ønsker å se mer av 15-åringen.

Newcastle er ikke den eneste engelske klubben som har vist interesse for Bytyqi. Manchester United og Stoke skal ifølge lokalavisen også ønske Sandnes Ulf-spilleren på prøvespill.

– Stort talent

Jim Solbakken

Agent Jim Solbakken mener det er naturlig at spilleren er ettertraktet. Solbakken har tidligere ordnet flere overganger til Manchester United.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Agent Jim Solbakken mener det er naturlig at interessen rundt spilleren er stor, til tross for at han er et ukjent blad i fotball-Norge.

– Han er én av de beste på G15-landslaget. Selvfølgelig er det interesse rundt ham. Han er et stort talent, men det handler om å ta ett skritt om gangen, sa Solbakken til Sandnesposten i september.

Bytyqis agent, som også er Ole Gunnar Solskjærs agent, har tidligere ordnet flere unge spillere til Manchester United.

Solbakken var også sentral da den tidligere Aalesund-målvakten Anders Lindegaard ble klar for den engelske storklubben

– Kjemper mot store klubber

Interessen for Bytyqi har skutt i været etter at han markerte seg sterkt på G15-landslaget i september, blant annet ved å score vinnermålet i den ene kampen med flere storklubber representert på tribunen.

Viking er blant klubbene som ligger langflate, men agenten mener Stavanger-klubben vil bli liten i forhold til de klubbene som har spilleren i kikkerten.

Vil holde spilleren i Norge

Foreløpig blir han likevel værende i Sandnes Ulf.

– Per nå har Zymer det veldig godt i Sandnes Ulf. Klubbens oppgave fremover blir å legge til rette for ham på best mulig måte, og så lenge de klarer det er han på rett plass, mente Solbakken i Sandnesposten i september.

Bytyqi trener med Sandnes Ulfs A-lag som kjemper om opprykk til eliteserien. Men på grunn av hans unge alder har han ikke muligheten til å spille seriekamper for Sandnes Ulf i år.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • La Liga sikret milliardavtale

  Den spanske ligaen bekrefter onsdag på sitt nettsted at de selger 10 prosent av sin bedrift til CVC for en pengesum tilsvarende over 28 milliarder kroner.

  Det gir spanske lag en etterlengtet tilstrømming av penger, etter at flere har slitt med vanskelig økonomi som følge av blant annet koronapandemien.

  Spesielt viktig kan det bli for ligaens to største klubber, Barcelona og Real Madrid. De kan få henholdsvis 270 og 261 millioner euro som et resultat av avtalen, melder Marca ifølge nyhetsbyrået AFP.

  Storklubbene har måttet selge unna spillere for å ha god nok økonomi til å signere forsterkninger i det siste.

  Messi
  Foto: Alberto Saiz / AP
 • Van Gaal tar over Nederland igjen

  Louis van Gaal (69) er tilbake som Nederlands landslagssjef i fotball sju år etter at han ga seg i jobben. Hans første test kommer mot Norge på Ullevaal.

  Nederlands fotballforbund bekreftet ansettelsen onsdag på sitt nettsted.

  Kontrakten er på 18 måneder, og van Gaal får i oppgave å lede laget til VM i Qatar mot slutten av 2022. Van Gaal får også lede landet i VM dersom Nederland kvalifiserer seg.

  – Nederlandsk fotball har alltid stått mitt hjerte nær, og å være trener for landslaget er etter mitt syn en viktig posisjon for utviklingen av vår fotball, sier van Gaal.

  Han har tidligere ledet det nederlandske herrelandslaget i to perioder (2000-2002 og 2012-2014). Det siste han gjorde med Nederland før han ble Manchester United-manager foran 2014/15-sesongen, var å ta bronse i VM i Brasil.

  Louis van Gaal
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Bundesliga-profil til Aston Villa

  Leverkusens Leon Bailey har signert en fireårsavtale med Aston Villa. Overgangen skal ha en verdi på i underkant av 370 millioner kroner.

  Premier League-klubben bekrefter overganger på egne nettsider onsdag.

  Jamaicaneren tilbrakte 3,5 år i den tyske storklubben Leverkusen. Der noterte han seg for 39 mål og 22 assist på 156 kamper.

  Villa serieåpner borte mot nyopprykkede Watford lørdag 14. august.

  Leon Bailey
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Brasil til finalen etter straffer

  Brasil er klar for OL-finale i fotball og fortsetter dermed jakten på sitt andre strake OL-gull, etter at de slo Mexico på straffer i semifinalen tirsdag. I finalen møter de Spania.

  Tittelforsvareren var så langt ubeseiret under sommerlekene i Tokyo, men fikk det tøft mot et Mexico som ønsket å kopiere gullbragden fra London-OL i 2012.

  Begge de ordinære omgangene ble sjansefattige, og ingen av lagene maktet å sette de to målvaktene på nevneverdige prøver.

  Ettersom det ikke ble nettsus i noen av ekstraomgangene heller, var det duket for straffesparkkonkurranse på Kashima stadion.

  Der var det gultrøyene fra Brasil som holdt hodet kaldest. Eduardo Aguirre og Johan Vasquez bommet for Mexico. Dortmund-spiller Reinier satte den avgjørende straffen for Brasil, som vant 4–1.

  Japan og Spania møttes i den andre semifinalen senere tirsdag. Der trakk spanjolene det lengste strået etter at Marco Asensio satte inn kampens eneste scoring langt inn i 2. ekstraomgang. Finalen spilles på Yokohama stadion lørdag. (NTB)

  DA
  Foto: Pedro Pardo / AFP
 • – Tottenham vil bøtelegge Kane

  Sky Sports melder mandag kveld at Tottenham planlegger å bøtelegge superspiss Harry Kane fordi 28-åringen ikke møtte opp til trening i dag.

  England-kapteinen skal angivelig ønske seg bort fra klubben, og ifølge flere engelske medier takket Tottenham nei til et bud på 100 millioner pund fra Manchester City tidligere i sommer.

  Spurs skal ifølge Sky Sports være «skuffet» over at Kane ikke møtte opp til trening i dag.

  Kane
  Foto: Ettore Ferrari / AP