NRK Meny
Normal

- Solbakken må regne med stort press

Danmarks landslagssjef Morten Olsen mener Ståle Solbakken må regne større press når han overtar som trener i Köln.

Morten Olsen om Ståle Solbakken

Morten Olsen har erfaring fra Köln både som spiller og trener og vet litt om hva som møter Ståle Solbakken

Forventningene er store til Solbakken, som blir ny trener for Köln fra 1. juli. Han skulle opprinnelig blitt norsk landslagssjef fra 2012, men Köln kjøpte ham fri fra kontrakten med Norges Fotballforbund.

Olsen mener Solbakken må regne med mye større press i Tyskland enn i FC København. Den danske treneren avsluttet sin aktive karriere som spiller i Köln. Det var der han også fikk sin første trenerjobb i utlandet. Han fikk sparken i 1995.

- Selv om FCK også er en stor klubb, kan man ikke sammenligne den med 1. FC Köln. Köln er en større klubb på mange områder. Det er stort press og svært hektisk. Enda mer enn i Danmark. Presset kan ikke sammenlignes, sier Morten Olsen til B.T.

Hvordan vil Ståle Solbakken klare seg i Bundesliga? Diskuter nederst i saken!

"Kölnersk katapultsete"

Ståle Solbakken kalte selv trenerjobben i Koln for et risikoprosjekt da han møtte pressen på Gardermoen søndag. Klubben er ikke kjent for å være tålmodig med sine trenere hvis suksessen uteblir. Flere andre tyske klubber sparket også treneren sin denne sesongen på grunn av svake resultater.

- Det er ikke noe problem for Ståle. Han er klar for det presset. Hvis ikke, blir man ikke hentet til slike klubber, sier Olsen.

Siden den tidligere storspilleren Wolfgang Overath ble president i klubben i 2004, har åtte trenere mistet jobben. Den danske avisen omtaler jobben som det "kölnerske katapultsetet".

En legende - en tragedie

Etter Kölns siste seriekamp på lørdag uttrykte fansen sin misnøye med klubbledelsen. Det hadde satt opp et stor banner der Overath ble omtalt.

- Som spiller en legende, som president en tragedie, stod det på banneret.

Dette skyldes delvis den skuffende 10. plassen som klubben endte på, men også det faktum at klubben skylder over 200 millioner kroner.

Fotballnyheter