NRK Meny
Normal

Tror Solbakken vil bli mer populær i Tyskland som landslagssjef

- Ståle Solbakken vil styrke sitt navn og rykte i Tyskland som norsk landslagstrener, tror den tyske fotballjournalisten Simon Braasch.

Ståle Solbakken

Ståle Solbakken har den siste tiden blitt koblet til den tyske storklubben HSV.

Foto: IAN KINGTON / Afp

Han jobber svært tett på Hamburger SV, som i det siste har vist interesse for nordmannen.

Debatten rundt Ståle Solbakken har blusset opp igjen etter at han ble koblet til trenerjobben i tyske Hamburger SV i vinter. Ifølge Braasch var han imidlertid ikke så aktuell som det har blitt spekulert i.

- Han var ikke så veldig nær, i alle fall ikke de siste dagene. Han var hetest for fem-seks uker siden, sier Braasch til NRK.

Han er slett ikke overresket over at den nåværende treneren, Michael Oenning, får fortsette i sjefsstolen når Frank Arnesen overtar som sportssjef i sommer.

- Arnesen har hatt sansen for Oenning hele tiden, sier han.

Les:

- Ikke spesielt kjent

Ståle Solbakken har forpliktet seg til å ta over det norske landslaget etter Egil Olsen i 2012, men etter suksessen i årets mesterliga har det blitt spekulert i om han vil få et bedre tilbud fra en europeisk storklubb.

Braasch forteller at Solbakken ikke blir sett på som noen ny trenerstjerne i Tyskland.

- Folk har hørt om suksessen han har hatt med FC København, spesielt prestasjonene i mesterligaen, men han er ikke særlig kjent, sier han.

Det tror han kan endre seg i framtiden.

- Solbakken kommer til å bli langt mer populær når han er trener for Norges landslag, sier Braasch.

Les mer:

Får operere på verdensmarkedet

Gunnar-Martin Kjenner

Gunnar-Martin Kjenner påpeker at landslagstrenere opererer på verdensmarkedet.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Om CVen til den nåværende København-treneren skal komme styrket ut av neste sjefsjobb, må den eventuelle klubben spille i en sterk liga. Det tror agent Gunnar-Martin Kjenner.

- En treners klubbprestasjoner blir gjerne sett i lys av ligaen klubben spiller i. Solbakken har gjort det veldig bra i Danmark, men den danske ligaen er ikke akkurat verdens beste, sier Kjenner, som blant annet har vært Egil Olsens agent i en årrekke.

Han tror landslagsjobben kan bringe Solbakken opp et sjikt i den internasjonale trenerfloraen.

- Landslaget er på sett og vis det øverste nivået. Man opererer på verdensmarkedet, og da blir man lagt merke til. Drillos' klatring på FIFA-rankingen er et eksempel på det, sier han.

Men, om et landslagsoppdrag skal slå ut positivt, er man uansett avhengig av gode resultater, påpeker Kjenner.

- En landslagsjobb er mye hva du gjør det til selv. Du kan komme langt med personlighet også, slik som Sven-Göran Eriksson har gjort. Men resultater er aller viktigst. For å si det sånn: Drillo fikk ikke jobben i Irak på grunn av personlighet, sier Kjenner og ler.

Hva mener du er det lureste karrierevalget for Solbakken? Si din mening her!

Fotballnyheter