NRK Meny
Normal

Tror Solbakken vil bli mer populær i Tyskland som landslagssjef

- Ståle Solbakken vil styrke sitt navn og rykte i Tyskland som norsk landslagstrener, tror den tyske fotballjournalisten Simon Braasch.

Ståle Solbakken

Ståle Solbakken har den siste tiden blitt koblet til den tyske storklubben HSV.

Foto: IAN KINGTON / Afp

Han jobber svært tett på Hamburger SV, som i det siste har vist interesse for nordmannen.

Debatten rundt Ståle Solbakken har blusset opp igjen etter at han ble koblet til trenerjobben i tyske Hamburger SV i vinter. Ifølge Braasch var han imidlertid ikke så aktuell som det har blitt spekulert i.

- Han var ikke så veldig nær, i alle fall ikke de siste dagene. Han var hetest for fem-seks uker siden, sier Braasch til NRK.

Han er slett ikke overresket over at den nåværende treneren, Michael Oenning, får fortsette i sjefsstolen når Frank Arnesen overtar som sportssjef i sommer.

- Arnesen har hatt sansen for Oenning hele tiden, sier han.

Les:

- Ikke spesielt kjent

Ståle Solbakken har forpliktet seg til å ta over det norske landslaget etter Egil Olsen i 2012, men etter suksessen i årets mesterliga har det blitt spekulert i om han vil få et bedre tilbud fra en europeisk storklubb.

Braasch forteller at Solbakken ikke blir sett på som noen ny trenerstjerne i Tyskland.

- Folk har hørt om suksessen han har hatt med FC København, spesielt prestasjonene i mesterligaen, men han er ikke særlig kjent, sier han.

Det tror han kan endre seg i framtiden.

- Solbakken kommer til å bli langt mer populær når han er trener for Norges landslag, sier Braasch.

Les mer:

Får operere på verdensmarkedet

Gunnar-Martin Kjenner

Gunnar-Martin Kjenner påpeker at landslagstrenere opererer på verdensmarkedet.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Om CVen til den nåværende København-treneren skal komme styrket ut av neste sjefsjobb, må den eventuelle klubben spille i en sterk liga. Det tror agent Gunnar-Martin Kjenner.

- En treners klubbprestasjoner blir gjerne sett i lys av ligaen klubben spiller i. Solbakken har gjort det veldig bra i Danmark, men den danske ligaen er ikke akkurat verdens beste, sier Kjenner, som blant annet har vært Egil Olsens agent i en årrekke.

Han tror landslagsjobben kan bringe Solbakken opp et sjikt i den internasjonale trenerfloraen.

- Landslaget er på sett og vis det øverste nivået. Man opererer på verdensmarkedet, og da blir man lagt merke til. Drillos' klatring på FIFA-rankingen er et eksempel på det, sier han.

Men, om et landslagsoppdrag skal slå ut positivt, er man uansett avhengig av gode resultater, påpeker Kjenner.

- En landslagsjobb er mye hva du gjør det til selv. Du kan komme langt med personlighet også, slik som Sven-Göran Eriksson har gjort. Men resultater er aller viktigst. For å si det sånn: Drillo fikk ikke jobben i Irak på grunn av personlighet, sier Kjenner og ler.

Hva mener du er det lureste karrierevalget for Solbakken? Si din mening her!

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.