Aftenposten: VIF vil kvitte seg med Hirschfeld

Vålerenga-keeper Lars Hirschfeld (35) har over én million kroner i årslønn. Nå hevder Aftenposten at Vålerenga ønsker å kvitte seg med den høytlønnede canadieren for å redde økonomien.

Hirschfeld

PÅ VEI BORT?: Lars Hirschfeld skal ikke være ønsket av Vålerenga. Keeperen har slitt tribunen for Oslo-klubben denne sesongen.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Hirschfeld har havnet lengre og lengre bak i keeperkøen på Valle. Den canadiske keeperen kom til Vålerenga i 2010 og var førstekeeper i flere år.

Foran denne sesongen har imidlertid trener Kjetil Rekdal prioritert den østerrikske keeperen Michael Langer som lagets førstekeeper. Gudmund Taksdal Kongshavn har fungert som reserve.

Hirschfeld har for det meste sittet på tribunen.

Etter det Aftenposten hevder å vite skal VIF-ledelsen ønske å annullere kontrakten til den svært godt betalte 35-åringen.

Dyp økonomisk krise

Vålerenga sliter tungt med økonomien, og må skaffe 15 millioner kroner for å kunne fortsette elitesatsingen etter årets sesong, skrev Dagbladet tidligere denne uka.

VIF-spillerne gikk med på et lønnskutt på 12,5 prosent i desember. Det gjaldt også administrasjonen.

– Er det sånn at det kan bli aktuelt med ytterligere lønnskutt?

– Det kan jeg ikke prate om i media. Da vi ble enige om lønnskutt sist, gjorde vi det etter grundig samarbeid med spillergruppa, sier Vålerengas daglige leder, Stig Ove Sandnes, til Aftenposten.

Vålerenga møter for øvrig Elverum til kamp i 2. runde i cupen torsdag kveld. Se to andre cupkamper direkte på NRK.no i kveld.

Lars Hirschfeld

TRIBUNESITTER: Lars Hirschfeld har ennå ikke vært på banen i eliteserien denne sesongen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Fotballnyheter