Hopp til innhold

- Vi vinner Mesterligaen

- Har vi like flaks i resten av kampene  så vinner vi Mesterligaen, sier Roar Strand.

RBKs Roar Strand på Stamford Bridge i London
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Rosenborg-veteranen innrømmer at det var flaks at de tok med seg ett poeng fra oppgjøret mot Chelsea på Stamford Bridge tirsdag kveld. Hans ærlige mening er at laget hans må slite for å komme seg videre fra gruppespillet.

- Det blir vanskelig for å vær helt ærlig. Det er fem vanskelig kamper igjen. Skal vi gå videre må vi ha flaks. Det hadde vi mot Chelsea, så alt kan skje, sa en nøktern Roar Strand.

Men med den flaksen dere hadde mot Chelsea går dere videre ?

- Da vinner vi da, gliste Strand.

Skulle satset penger

Det var bare smil å se på Rosenborg spillere og ledere etter kampen. Den som kanskje var mest fornøyd og lettet var trener Knut Tørum, som flere medier har meldt at var ferdig i trønderklubben.

- Det var en her i går som sa at det var 25 i odds for seier til oss, så vi lurte på om vi skulle sette noen kroner på det. Vi hadde tapt de, men vi vant et poeng og vi vant selvtillit. Og jeg tror at vi kan fortsette å gjøre det på bortebane i Europa, sa en strålende fornøyd Knut Tørum til NRK.

- Vi hadde flaks ved en del anledninger. Jeg synes at vi var gode i 70 minutter, så var det power play de siste 20 minuttene. Vi hadde god innsats, men vi hadde også hellet på vår side, sa Tørum videre.

En som ikke var så fornøyd var treneren på den andre siden av banen. Han nærmest latterliggjorde sine egne spilleres manglende evne til å score på sjansene de fikk.

- Jeg er svært skuffet. Når man ser på fakta fra kampen er ikke det så rart. 20 sjanser og ett mål. Vi måtte sikkert hatt 40 sjanser hvis vi skulle fått to mål og 60 sjanser hvis vi skulle fått tre mål, sa en skuffet Chelsea Mourinho etter kampen.

Lurte Terry

Dagens mann i Rosenborg-leieren var likevel finske Mika Koppinen. Han satte inn ledermålet til RBK etter 24 minutter.

- Sappara skulle slå det første frisparket mot første stolpe og jeg skulle egentlig gå på bakerste, men jeg så at Terry som markerte meg, så bevegelsen og da startet jeg mot første, sa målscorer Mika Koppinen.

Rosenborg fikk også ros av Chelsea-spiller Ashley Cole.

- De må få ros for at de forsvarte seg bra og stilte seg i veien for skudd, men vi er skuffet over at vi ikke tok de sjansene vi fikk. Vi skulle ha vunnet, sa Cole.

Fotball

 • Skottland åpnet EM-kvalifiseringen med seier

  Skottlands fotballherrer hadde bra kontroll hjemme mot Kypros og vant 3-0 i den første kampen i Norges EM-kvalifiseringsgruppe.

  Det første målet ordnet John McGinn da han løp inn et innlegg fra Andy Robertson etter 20 minutter. Senere brente skottene en del sjanser, og de skapte spenning for seg selv ved ikke å punktere kampen.

  Tre minutter kom imidlertid en forløsende scoring ved innbytter Scott McTominay. Han kom på løp og satte ballen i mål etter fint forarbeid av Ryan Christie og Lyndon Dykes.

  Manchester United-profilen var på farten igjen på overtid og styrte inn 3-0. Dermed ble det en meget trygg seier for hjemmelaget.

  Fem minutter på overtid ble Nicholas Ioannou utvist etter å ha fått sitt annet gule kort.

  Kypriotene skapte få farligheter og får det trolig svært tøft i en gruppe som foruten Skottland består av Norge, Spania og Georgia.

  Scotland Cyprus Euro 2024 Soccer
  Foto: Jane Barlow / AP
 • Hegerberg tilbake med et smell – scoring i comebacket

  Ada Hegerberg fikk sine første minutter etter skaden hun pådro seg mot Belgia for Norge i september i fjor.

  Hun ble byttet inn etter 70 minutter for Lyon i kveld mot Guingamp, og etter kun ett minutt hadde hun tegnet seg på scoringslista igjen.

  Lyon vant til slutt 6-0.

  Det lover godt for landslagssjef Hege Riise, som tar ut en ny landslagstropp på mandag.

  Tidligere denne uken var hun tilbake i kamptroppen for første gang da Lyon møtte Chelsea i Mesterligaen. Da vant Chelsea 1-0 etter scoring av Guro Reiten.

  Ada Hegerberg
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Overgangsguru: Tuchel tar over Bayern München

  Den vanligvis troverdige overgangsguruen Fabrizio Romano hevdet torsdag kveld at Bayern Münchens manager Julian Nagelsmann har fått sparken av den tyske storklubben.

  Nå melder samme mann at tidligere Dortmund-, Paris Saint-Germain- og Chelsea-trener Thomas Tuchel blir erstatteren.

  Tyskeren var altså sist i Chelsea, der han vant Mesterligaen, men fikk sparken tidligere denne sesongen etter en noe svak start på Premier League.

  Romano hevder Tuchel skriver under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2025 og at han leder sin første trening førstkommende mandag.

  Thomas Tuchel
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Stortalent scoret hattrick – ordnet dansk drømmeåpning i EM-jakten

  Rasmus Højlund (20) scoret alle målene for Danmark da Finland ble slått 3–1 på hjemmebane i EM-kvalifiseringen torsdag. Det skjedde i hans tredje landskamp.

  Atalanta-spissen sendte danskene i ledelsen i Parken etter 21 minutter, men Oliver Antman utlignet for finnene ti minutter etter pause. Åtte minutter før slutt scoret Højlund sitt andre mål, og på overtid fullbyrdet han hattricket.

  Det var hans første landslagsmål siden debuten i september i fjor. Da ble det to innhopp mot Kroatia og Frankrike i nasjonsligaen. Torsdag fikk han tillit fra start og takket for det med tre nettkjenninger.

  Højlund har gått gradene raskt i det danske landslagssystemet. Han rakk bare å spille tre kamper for U21-laget før debuten for A-laget. 20-åringen gjorde unna sine første oppgjør for U21- og A-landslaget med tre måneders mellomrom.

  Han har scoret sju mål på 23 kamper for Atalanta i Serie A denne sesongen.

  Danmark møter Kasakhstan borte i neste runde av EM-kvalifiseringen. Nord-Irland, Slovenia og San Marino er også en del av puljen.

  (©NTB)

  Rasmus Højlund
  Foto: LISELOTTE SABROE / AFP
 • Ronaldo med verdensrekord og måldobbel for Portugal

  Cristiano Ronaldos Portugal lekte seg til 4-0-seier over Liechtenstein i EM-kvalifiseringen torsdag kveld.

  Ronaldo, som scoret to av kampens mål ble fotballhistoriens mestspillende landslagsspiller med sin 197. opptreden for hjemlandet.

  João Cancelo sendte Portugal i ledelsen etter kun åtte minutter med et lavt skudd via to spillere.

  Bernardo doblet ledelsen like etter pausen, før Ronaldo klinket til med to raske mål med drøye ti minutters mellomrom.

  Torsdagens oppgjør var tidligere Belgia-sjef Roberto Martínez' første som trener for det portugisiske landslaget.

  cristiano ronaldo
  Foto: Armando Franca / AP
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund