Hopp til innhold

- Vi vinner Mesterligaen

- Har vi like flaks i resten av kampene  så vinner vi Mesterligaen, sier Roar Strand.

RBKs Roar Strand på Stamford Bridge i London
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Rosenborg-veteranen innrømmer at det var flaks at de tok med seg ett poeng fra oppgjøret mot Chelsea på Stamford Bridge tirsdag kveld. Hans ærlige mening er at laget hans må slite for å komme seg videre fra gruppespillet.

- Det blir vanskelig for å vær helt ærlig. Det er fem vanskelig kamper igjen. Skal vi gå videre må vi ha flaks. Det hadde vi mot Chelsea, så alt kan skje, sa en nøktern Roar Strand.

Men med den flaksen dere hadde mot Chelsea går dere videre ?

- Da vinner vi da, gliste Strand.

Skulle satset penger

Det var bare smil å se på Rosenborg spillere og ledere etter kampen. Den som kanskje var mest fornøyd og lettet var trener Knut Tørum, som flere medier har meldt at var ferdig i trønderklubben.

- Det var en her i går som sa at det var 25 i odds for seier til oss, så vi lurte på om vi skulle sette noen kroner på det. Vi hadde tapt de, men vi vant et poeng og vi vant selvtillit. Og jeg tror at vi kan fortsette å gjøre det på bortebane i Europa, sa en strålende fornøyd Knut Tørum til NRK.

- Vi hadde flaks ved en del anledninger. Jeg synes at vi var gode i 70 minutter, så var det power play de siste 20 minuttene. Vi hadde god innsats, men vi hadde også hellet på vår side, sa Tørum videre.

En som ikke var så fornøyd var treneren på den andre siden av banen. Han nærmest latterliggjorde sine egne spilleres manglende evne til å score på sjansene de fikk.

- Jeg er svært skuffet. Når man ser på fakta fra kampen er ikke det så rart. 20 sjanser og ett mål. Vi måtte sikkert hatt 40 sjanser hvis vi skulle fått to mål og 60 sjanser hvis vi skulle fått tre mål, sa en skuffet Chelsea Mourinho etter kampen.

Lurte Terry

Dagens mann i Rosenborg-leieren var likevel finske Mika Koppinen. Han satte inn ledermålet til RBK etter 24 minutter.

- Sappara skulle slå det første frisparket mot første stolpe og jeg skulle egentlig gå på bakerste, men jeg så at Terry som markerte meg, så bevegelsen og da startet jeg mot første, sa målscorer Mika Koppinen.

Rosenborg fikk også ros av Chelsea-spiller Ashley Cole.

- De må få ros for at de forsvarte seg bra og stilte seg i veien for skudd, men vi er skuffet over at vi ikke tok de sjansene vi fikk. Vi skulle ha vunnet, sa Cole.

Fotball

 • Flere storoppgjør i cupens 4. runde

  Trekningen av 4. runde i cupen ble foretatt onsdag kveld. NFF serverte tre lokaloppgjør i kampene som spilles onsdag 28. juni:

  Kjelsås – KFUM Oslo

  Bodø/Glimt – Tromsø

  Gjøvik-Lyn – HamKam

  Stjørdals-Blink – Vålerenga

  Raufoss – Viking

  Sogndal – Sarpsborg 08

  Molde – Strømsgodset

  Brattvåg – Brann

  – Vi er fornøyde med ny hjemmekamp og en mulighet til å konkurrere med Hamar og Hamkam som har ligget lengst fremme i distriktet i flere år. Vi kommer til å gi dem kamp. Kristian Onsrud har familie med en stor historie i sportsklubben Gjøvik-Lyn, så vi gleder oss, sier Gjøvik-Lyn-trener Espen Haug til NRK.

 • Nyland ferdig i RB Leipzig

  Fotballkeeper Ørjan Håskjold Nyland fra Volda får ikke forlenget kontrakten sin med Leipzig når den utløper i sommer.

  Det opplyser den tyske klubben i sine kanaler onsdag.

  32-åringen kom til Leipzig i september 2022 etter at klubbens førstekeeper Péter Gulácsi røk korsbåndet. Han har fått minimalt med spilltid.

  Tross utfordringene med spilletid har han fått beholde plassen som førstekeeper på det norske landslaget. (NTB)

  Fotball, trening med herrelandslaget
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Haaland: – Alltid drømt om Champions League-finale

  Erling Braut Haaland er bare noen dager unna å oppfylle en av sine aller største fotballdrømmer.

  Han og Manchester City møter italienske Inter i Champions League-finalen i Tyrkia lørdag. City har allerede sikret seg ligagullet og FA-cupseieren i England denne sesongen.

  – Jeg har alltid drømt om å spille i en Champions League-finale. Det vil være en ære å spille denne kampen, sier Haaland til Manchester Citys hjemmeside.

  – Vi må være på vårt aller beste mot et meget godt Inter-lag. Vi har hatt en utrolig sesong, men må avslutte den på best mulig måte, legger han til. (NTB)

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Bekreftet: Benzema klar for al-Ittihad

  Karim Benzema takket tirsdag ettermiddag for seg i Real Madrid etter 14 år i den spanske hovedstaden. Nå er det bekreftet at den franske stjernen har signert for den Saudiarabiske klubben al-Ittihad.

  Det bekrefter klubben på sosiale medier.

  – Jeg gleder meg til å oppleve en ny liga i et annet land. Jeg har vært heldig nok til å oppnå fantastiske ting i min karriere og oppnå alt jeg kan i Spania og Europa, sier Benzema.

  – Nå føles det som tiden er inne for en ny utfordring og et nytt prosjekt. Jeg ser fram til å slutte meg til mine nye lagkamerater og sammen med dem hjelpe til å løfte denne flotte klubben og fotballen i Saudi-Arabia til nye høyder.

  Franskmannen vant Ballon d'or i fjor og har vunnet Mesterligaen fem ganger, og La Liga fire ganger. Han endte til slutt med 353 mål for den spanske storklubben.

  Nå følger han altså tidligere lagkompis Cristiano Ronaldos fotspor og fortsetter karrieren i den pengesterke ligaen i Saudi-Arabia. Ifølge spanske Marca vil kontrakten være verdt utrolige 100 millioner euro i året. Det vil gjøre Benzema til en av de best betalte fotballspillerne i verden.

  benzema
  Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP
 • Kasper Hjulmand fortsetter som dansk landslagstrener til 2026

  Kasper Hjulmand (51) har forlenget kontrakten som trener for det danske herrelandslaget i fotball til 2026, opplyser det danske forbundet.

  Kasper Hjulmand overtok som sjef for de danske fotballherrene etter Åge Hareide sommeren 2020.

  Året etter ledet han Danmark til semifinalen i EM, der de tapte 1-2 for England etter ekstraomganger.

  I VM i Qatar i 2022 endte Danmark sist i sin gruppe i puljespillet og måtte reise tidlig hjem. (NTB)

  Kasper Hjulmand
  Foto: LISELOTTE SABROE / AFP