- Vi scorer for lite

Norge har kun scoret i én av fire VM-kvalifiseringskamper. Mot Nederland må scoringsvegringen brytes, sier Christian Grindheim.

Christian Grindheim vet hvor skoen trykker.
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

- Vi er helt nødt til å angripe, sier midtbanespilleren, som har sett seg lei av Norges elendige utelling foran mål. Grindheim håper nå at presset om seier mot Nederland skal bidra til å få hull på byllen.

- Vi kan ikke legge oss bakpå! Kanskje det kan utløse en liten trigger, og vi må fremover. At vi tør å ofre mer fremover!

Målløse siden september

Steffen Iversens to nettkjenninger mot Island i 2-2-kampen i september er de eneste målene Norge har scoret i kvalifiseringen til VM i Sør-Afrika. Norges måltørke som nå har vart i tre strake kvalifiseringskamper er i ferd med å koste oss VM-billetten.

- Det er jo altfor dårlig, ingen tvil om det! Vi scorer for lite mål, og det er her skoen trykker, sier Grindheim, som får støtte av sin offensive lagkamerat Daniel Braaten:

- Vi kan jo håpe John (Carew) tryller litt, så får vi andre hjelpe til så godt vi kan!

Manglende offensiv trening

Mot Makedonia på lørdag fikk John Carew som ensom spiss svært liten støtte av nettop Daniel Braaten og den norske midtbanen. Foran Nederland-kampen innrømmer landslagssjef Egil Olsen at han nok har hatt for mye fokus på det defensive i oppkjøringen til kampene.

- Vi har kanskje prioritert litt i overkant det å drille den bakre fireren, innrømmer Olsen.

Fotball

Messi fikk Gullballen for sjuende gang: – Det er utrolig å være her i kveld

Zlatan Ibrahimovic