- Vi frykter ingen

En heltent Wayne Rooney offensiv før Englands første VM-kamp.

Wayne Rooney

Wayne Rooney frykter ingen før VM-åpningen i Sør-Afrika, og tror England kan vinne VM.

Foto: JEWEL SAMAD / Afp

Ifølge The Sun er over 40 000 engelskmenn på plass i Sør-Afrika for å følge landslaget til det de håper blir Englands første VM-tittel på 40 år. Fansen vet de er avhengig av Wayne Rooney for å nå målet, og kort tid før lagets VM-åpning mot USA på Royal Bafokeng stadion i Rustenburg, kommer nøkkelspilleren med følgende beskjed til fansen:

- Vi er ikke redd for noen. Deres (fansens) støtte vil bli avgjørende på vår vei mot suksess i VM.

Kan England vinne VM uten at Rooney scorer? Si din mening nederst i saken!

Med det velger Rooney en annen taktikk enn andre lagkamerater på landslaget som har dysset ned forventningene om engelsk VM-gull.

- Det er ingen tvil om at vi har gode nok spillere og et godt nok lag til å gjøre det veldig bra i dette VM, mener han.

Sir Bobby støtter Rooney

Sir Bobby Charlton som spilte på laget som tok Englands hittil eneste VM-gull i 1966, støtter spådommene til den største stjernen på dagens lag.

- Vi vil alle at England skal vinne VM, og England er heldig som har Wayne Rooney. Man kan ikke forvente mer av han enn det han leverer nå om dagen. Så lenge han unngår røde kort og oppfører seg fornuftig på banen, vil han bli uvurderlig for det engelske laget i VM, sier Sir Bobby.

PS! England har ikke spilt mot USA i et VM på 60 år. Den gang i 1950 overrasket USA og vant 1-0. Den tidligere Wolverhamtpon-stjernen Bert Williams (90) som spilte kampen for England, har brukt lang tid på å komme over tapet.

- Etter 60 år med irritasjon var jeg i ferd med å komme over kampen da jeg plutselig fikk vite at vi skal møte USA igjen, sier Williams som denne gangen er sikker på at England vinner.

Kan England vinne VM uten at Rooney scorer? Si DIN MENING her!

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Tre nye Odd-spillere positive

  Ytterligere tre spillere i eliteserieklubben Odd har avgitt positive virustester.

  Det bekreftet Skiensklubben på sine nettsider mandag.

  «Etter at hele spillergruppa nå er testet, kan vi melde at tre nye spillere har fått påvist covid-19», heter det i en uttalelse.

  Lørdag ble det kjent at en Odd-spiller hadde testet positivt for koronaviruset etter å ha trent med laget fredag. Søndagens kamp mot Sandefjord og onsdagens kamp mot Godset ble dermed utsatt.

  (NTB)

  Odd stadion
  Foto: Roald Marker / NRK
 • Lows fremtid er usikker

  Joachim Löw er i samtaler med Tysklands fotballforbund (DFB) om hvorvidt han skal lede landets fotballherrer videre, ifølge flere tyske medier.

  Siden VM-gullet i 2014 har resultatene vært svært blandet, og Löw har havnet under kraftig press etter 0-6-tapet mot Spania i nasjonsligaen tidligere i måneden.

  Ifølge avisen Bild og nettstedet SportBuzzer pågår det samtaler i DFBs hovedkvarter i Frankfurt mandag ettermiddag.

  (NTB)

  Joachim Low
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Haalands verdi skyter til værs

  Markedsprisen for Erling Braut Haaland (20) raser av gårde i en vanvittig fart. Nå verdsettes han til 1,68 milliarder kroner

  Det er det anerkjente nettstedet CIES som mandag offentliggjorde en fersk oversikt over hvilke fotballspillere som har økt sin verdi mest den siste måneden.

  Den viser at Haaland har blitt snaut 400 millioner mer verdt bare på de siste vel fire ukene.

  CIES skriver at dersom Haaland fortsetter å prestere som han gjør med mange mål, kan han gå forbi verdens mest verdifulle spiller når viruspandemien har gitt seg. Det er i øyeblikket ifølge CIES brasilianske Neymar.

  Hans markedsverdi er nå 2,34 milliarder kroner.

  Bundesliga - Hertha BSC v Borussia Dortmund
  Foto: Annegret Hilse / Reuters
 • Haaland auka i verdi med 400 mill.

  Marknadsprisen for Erling Braut Haaland rasar av garde, og no blir han verdsett til 1,68 milliardar kroner. Den anerkjende nettstaden CIES offentleggjorde måndag ei fersk oversikt over fotballspelarane som har auka verdien sin mest den siste månaden.

  4CnYNgK0Xqw
  Foto: Action Press/Shutterstock / Shutterstock editorial