NRK Meny
Normal

- Vi er storebror!

Ordkrigen er i gang. I dag føler eliteseriens komet seg som storebror når Molde møter Ålesund.

Moldes Makhtar Thioune
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Følg Molde - Aafk spark for spark fra kl. 19

Maktar Thioune har bare spilt i Molde vel et halvår. Likevel har han tatt på seg storebror-rollen ovenfor naboby Ålesund.

- Det er lillebror som kommer å besøker oss. Og vi skal vise lillebror hvilken vei de skal ta, vi er hjemme og det skal vi vise dem. Vi må ha 3 poeng, sier Thioune etter dagens trening.

Molde FK har 7 spillere som er fra byen og distriktet rundt. Og for disse er lokalderbyene mot Ålesund ekstra spesiell.

- Det blir jo litt spesielt. Det har jo vært Rosenborg som har vært erkefienden til Molde, men nå har det blitt mer og mer Ålesund. Og det er jo nærmere byen så det blir jo litt ekstra for oss som kommer her fra byen, sier Molde-keeper og Molde-gutt Knut Dørum Lillebakk.

Les: - Poeng vil vere bonus

Intet hatefullt derby

Molde-trener Kjell Jonevret har erfaring fra byderby både fra tiden i Viking og tiden blant annet i AIK og Djurgården i Sverige. Han mener dette er et av de mer vennligsinnede derbyene i Norge og Sverige.

- Jeg synes disse kampene er herlige. Det er et litt sånt hat og kjærlighetsforhold på et vis. I Stockholm opplevde jeg kamper hvor det ikke fantes kjærlighet hvor de bare hatet hverandre. De er ikke så morsomme. Her opplever jeg at supporterne går side om side på vei til kamp hvor de tar seg en fest sammen. Så dette er et herlig derby og det er jo alltid moro å slå lillebror hvis vi kan kalle de det, sier den suksessfulle treneren med et smil.

- Som du vet når du er sammen med Lillebror skal storebror bestemme alt som lillebror skal gjøre. Vi skal vise de hvilken vei de skal ta, ler Maktar Thioune.


Rosenborg er fortsatt erkefiende

Også for Molde-kaptein Daniel Berg Hestad er Ålesundskampene spesielle. Men fortsatt er det Rosenborg som er erkefiende nummer 1.

- For å si det sånn; Det sureste tapet det går an å få er mot Ålesund. Den deiligste seieren er å vinne mot Rosenborg, sier Berg Hestad helt alvorlig. Og vi tror han.

Video: - Lillebror kommer på besøk

Video nsps_upload_2009_8_21_20_39_12_2832.jpg

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.