NRK Meny
Normal

- Vi er foran de andre

LSKs økonomiske ryddesjau i år gir klubben et forsprang til konkurrentene i 2010-sesongen, mener trener Henning Berg.

Henning Berg mener LSK er et stykke foran de andre
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Selv om LSK såvidt berget plassen i årets eliteserie har de lyktes å komme seg gjennom en grundig økonomisk opprensking.

- Vi har gjort en del grep økonomisk i år, som andre klubber må gjøre nå - og som de kommer til å gjøre etter hvert. Vi er et stykke foran de andre, forteller Berg, som forklarer at kostnadene neste sesong ikke vil være i nærheten av årets eller de foregående sesongene.

Tro mot prosjektet

Lillestrøm har sportslig sett hatt en ny sesong i kraftig motvind, og berget først i går fornyet kontrakt i eliteserien. LSK-treneren tror nå at det er klubbens evne til å være tro mot prosjektet i klubben, som nå gjør at kanarifuglene kan ta fatt på sin 36. strake sesong på Norges øverste nivå.

- Laget, troppen og klubben er flinke til å jobbe sammen, holde hodet kaldt og jobbe med det vi kan gjøre noe med.

Bratt læringskurve

Berg, som om få dager setter punktum for sin første fullverdige sesong som LSK-trener, mener både laget og klubben har hatt en voldsom læringskurve, og at Lillestrøm i så måte stiller foran konkurrentene i 2010.

- Vi har lært mye! Vi har lært mye om oss selv, hvordan vi jobber i motgang og hvordan vi håndterer ting. Men vi har kommet gjennom det, og det lover godt for fremtiden.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.