NRK Meny
Normal

- Var sikker på at det var slutten

Strømsgodsets Komlan Amewou så døden i hvitøyet da Togos landslag i fotball ble angrepet i Angola fredag.

Komlan Amewou

- Jeg har bilder i hodet mitt av folk som har blitt skutt i bena, sier Komlan Amewou.

Foto: Kyrre Lien / Scanpix

To dager er gått siden det togolesiske landslaget i fotball ble angrepet i Angola hvor det afrikanske mesterskapet blir arrangert.

Bussen med spillerne ble angrepet av væpnede menn. Bussjåføren, en pressemedarbeider og Togos assistenttrener er bekreftet drept i den dramatiske episoden. I tillegg ble åtte personer såret.

Les: Tre ble drept i angrepet i Angola

I dag snakker Strømsgodset-spiller Komlan Amewou ut om den dramatiske hendelsen til vg.no .

- "Gud hjelpe oss"

- Vi hadde akkurat kommet inn i Angola da noen begynte å plaffe løs med maskingevær mot bussen foran oss. Den inneholdt bare bagasjen vår og annet utstyr, men det visste ikke opprørerne. Deretter skjøt de mot bussen vår, forteller han til VG Nett.

Amewou satt bakerst i bussen ved siden av Manchester City-spiller Emmanuel Adebayor.

- Alle skrek «Gud, hjelp oss». Jeg lå på gulvet, hvor jeg gråt. Jeg tenkte «Om bare Gud kan redde meg og de andre i bussen», sier Amewou til VG Nett.

- Først og fremst tenkte jeg på familien min. Jeg forsørger mennesker både i Togo og i Norge, blant annet søsteren min og barna hennes. De er fullstendig avhengige av meg. Hva kommer til å skje med dem? Og hvordan går det med kona mi i Norge? Det var fryktelig. Jeg var helt sikker på at dette var slutten.

Togos landslagsspillere på vei ut av bussen etter fredagens angrep.

Togos landslagsspillere på vei ut av bussen etter fredagens angrep.

Foto: Scanpix/AFP

Så folk bli skutt

- De som ble drept oppholdt seg foran i bussen. Vi overlevde siden vi satt bakerst. Jeg så hvordan Serge Akakpo (22) ble truffet i ryggen, og jeg har bilder i hodet mitt av folk som har blitt skutt i bena.

Amewou og resten av spillergruppa ønsket å spille mesterskapet, men myndighetene i Togo mener at sikkerheten i Angola ikke er god nok, og spillerne har blitt beordet hjem.

Les: Togo trekker seg

- Det er greit for meg. Jeg er med i mitt første mesterskap, og er ikke kaptein. Jeg må bare gjøre som vi får beskjed om, sier Amewou.

Fotballnyheter