- Utrolig stort

18-åringen Cecilie Pedersen sørget for at Norge slo Island og fortsatt har håp om avansement i EM.

Cecilie Pedersen mot Island

Cecilie Pedersen hadde flere gode muligheter i tillegg til matchvinnerscoringen idag.

Foto: LEHTIKUVA / REUTERS

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Norge var favoritter i dagens kamp mot Island og selv om det ble en jevn batalje, innfridde de norske fotballjentene med 1-0 seier.

Ung matchvinner

Cecilie Pedersen spiller til vanlig for Avaldsnes i 2.divisjon. I dag fikk hun tillit fra start av Bjarne Berntsen og 18-åringen skulle vise seg tilliten verdig.

Like før pause vant ungjenta ballen og stormet mot mål. Alene mot keeper gjorde hun ingen feil og Norge kunne gå til pause med en 1-0 ledelse.

- Det var utrolig stort å få score i dag. Jeg har tenkt på at jeg skulle gjøre det. Jeg hadde sjanser mot Sverige og Tyskland, så jeg tenkte at det var på tide, sa Pedersen selv.

Også landslagsjefen var fornøyd med ungjenta.

- Jeg er veldig glad for at jeg tok sjansen på å ta med en spiller fra 2. divisjon. Jeg er veldig imponert over det hun presterte, sier landslagsjef Bjarne Berntsen til NTB.

Men han er ikke sikker på at Pedersen starter i det meget viktige oppgjøret mot Frankrike på søndag.

- Dette er en 18-åring, og vi må være forsiktig med henne. Hun brukte mye krefter i dag, og vi har andre sugne spisser som Kristin Lie, Melissa Wiik og Elise Thorsnes som alle er uthvilt. Vi må nøye vurdere hvem som tåler en fysisk hard kamp om tre dager, sa han.

Les også: Norges nye stjernespiller

Islandsk initiativ

Etter pause tok Island over kampen og presset de norske jentene bakover på banen, men det norske forsvaret med Trine Rønning i spissen holdt stand.

Norge kjempet til seg initiativet mot slutten og kom til flere gode muligheter. Solveig Gulbrandsen regisserte, mens Pedersen stod for avslutningene. Kun litt mangel på rutine hindret Pedersen, som spilte sin tredje kamp i landslagsdrakta, i å øke Norges ledelse.

Spennende på søndag

Men det holdt helt til slutt og dermed har Norge like mange poeng som gruppetoer Frankrike, men på grunn av dårligere målforskjell må Norge ta poeng mot nettopp Frankrike på søndag for å kunne nå kvartfinalen.

Fotball

 • Smitteutbrudd i Inter

  Klubben er i isolasjon etter at flere direktører har testet positivt på covid-19, melder Inter på sine nettsider.

  Det er blant annet en sportsdirektør som er smittet, opplyser klubben. En klubbadvokat har også testet positivt, samt et medlem av den tekniske staben.

  Det er totalt fem personer innad i klubben som er smittet.

  Inters neste kamp er hjemme mot Genoa førstkommende søndag.

  Serie A-kollega Torino har også sine problemer med korona. Ni personer i klubben har testet positivt, deriblant sju spillere.

  Romelu Lukaku
  Foto: DANIELE MASCOLO / Reuters
 • NFF godtok Edvartsen-forelegg

  Norges Fotballforbund aksepterer et forelegg på 50.000 kroner fra Datatilsynet for å ha brutt loven i konflikten med den tidligere toppdommeren Svein-Erik Edvartsen fra Hamar. Det melder NTB.

  Svein- Erik Edvartsen, klubbdirektør i Lørenskog ishockey
  Foto: Knut Erik Solhaug / NRK
 • NFF aksepterer bot fra Datatilsynet

  Norges Fotballforbund aksepterer et forelegg på 50.000 kroner fra Datatilsynet for å ha brutt loven i konflikten med tidligere toppdommer Svein-Erik Edvartsen.

  Det bekrefter forbundet på sine nettsider onsdag.

  Forbundet skal ha handlet i strid med personvernloven da Svein-Erik Edvartsens IP-adresser ble lagret og sammenstilt med eposter forbundet mente den tidligere toppdommeren hadde sendt under falskt navn.

  «Varslets grunnlag er at tilsynet vurderer det slik at forbundet i 2017 foretok ulovlig lagring og sammenstilling av noen IP-adresser i forbundets elektroniske bestillingssystem», står det i pressemeldinga.

  Etter en samlet vurdering aksepterer NFF boten.

  Dommer Svein-Erik Edvartsen hilser til publikum etter kampen
  Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK
 • Fratrer som Celtic-trener

  Fotballklubben Celtic kunngjorde onsdag morgen at Neil Lennon har sagt opp sin stilling som hovedtrener med umiddelbar virkning. Dermed må Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi sitte rolig i båten i påvente av ny trener.

  – Vi har hatt en vanskelig sesong, og det er veldig frustrerende og skuffende at vi ikke har klart å treffe de samme høydene som vi gjorde tidligere. Jeg har jobbet hardere enn noensinne for å prøve å snu det, men dessverre har vi ikke lykkes, sier Lennon.

  Celtics konsernsjef Peter Lawwell takker Lennon.

  – Det er en trist dag for meg å se Neil forlate klubben. Han er en mann av kvalitet og anstendighet, sier Lawwell.

  Asssistentrener John Kennedy tar over ansvaret for laget i en midlertidig rolle.

  Neil Lennon
  Foto: ANDY BUCHANAN / AFP