Hopp til innhold

- Utrolig stort

18-åringen Cecilie Pedersen sørget for at Norge slo Island og fortsatt har håp om avansement i EM.

Cecilie Pedersen mot Island

Cecilie Pedersen hadde flere gode muligheter i tillegg til matchvinnerscoringen idag.

Foto: LEHTIKUVA / REUTERS

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Norge var favoritter i dagens kamp mot Island og selv om det ble en jevn batalje, innfridde de norske fotballjentene med 1-0 seier.

Ung matchvinner

Cecilie Pedersen spiller til vanlig for Avaldsnes i 2.divisjon. I dag fikk hun tillit fra start av Bjarne Berntsen og 18-åringen skulle vise seg tilliten verdig.

Like før pause vant ungjenta ballen og stormet mot mål. Alene mot keeper gjorde hun ingen feil og Norge kunne gå til pause med en 1-0 ledelse.

- Det var utrolig stort å få score i dag. Jeg har tenkt på at jeg skulle gjøre det. Jeg hadde sjanser mot Sverige og Tyskland, så jeg tenkte at det var på tide, sa Pedersen selv.

Også landslagsjefen var fornøyd med ungjenta.

- Jeg er veldig glad for at jeg tok sjansen på å ta med en spiller fra 2. divisjon. Jeg er veldig imponert over det hun presterte, sier landslagsjef Bjarne Berntsen til NTB.

Men han er ikke sikker på at Pedersen starter i det meget viktige oppgjøret mot Frankrike på søndag.

- Dette er en 18-åring, og vi må være forsiktig med henne. Hun brukte mye krefter i dag, og vi har andre sugne spisser som Kristin Lie, Melissa Wiik og Elise Thorsnes som alle er uthvilt. Vi må nøye vurdere hvem som tåler en fysisk hard kamp om tre dager, sa han.

Les også: Norges nye stjernespiller

Islandsk initiativ

Etter pause tok Island over kampen og presset de norske jentene bakover på banen, men det norske forsvaret med Trine Rønning i spissen holdt stand.

Norge kjempet til seg initiativet mot slutten og kom til flere gode muligheter. Solveig Gulbrandsen regisserte, mens Pedersen stod for avslutningene. Kun litt mangel på rutine hindret Pedersen, som spilte sin tredje kamp i landslagsdrakta, i å øke Norges ledelse.

Spennende på søndag

Men det holdt helt til slutt og dermed har Norge like mange poeng som gruppetoer Frankrike, men på grunn av dårligere målforskjell må Norge ta poeng mot nettopp Frankrike på søndag for å kunne nå kvartfinalen.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Fotballdommere trakasseres oftere

  Trusler, hets og trakassering av dommere øker på norske fotballbaner, ifølge Norges fotballforbund. I en undersøkelse fra 2020 fortalte 11 prosent av dommerne at de opplevde trusler, hets, mobbing eller trakassering. I fjor var tallet steget til 13 prosent, og tilbakemeldingene fra kretsene tyder på ytterligere økning i 2022.

 • Tromsø videre i cupen etter straffer mot HamKam

  Tromsø er klar for 4. runde i NM etter å ha slått HamKam etter straffer på hjemmebane. HamKam hadde de største sjansene, men kampen var langt fra velspilt. Etter 120 minutter var det fortsatt 0–0.

  Det måtte 14 straffer til for å kåre en vinner. Hamkams keeper Lars Jendal gikk fram, men trillet ballen utenfor og Tromsø er klar for 4. runde med 6-5-seier i straffekonken.

  – Det er surt, det er ikke så mye mer å si. Samtidig reddet jeg en, og de satte en i tverrliggeren. Så jeg gjorde jobben min som keeper, men som avslutter var det tynt, sier Jendal til NRK.

  – Jeg er veldig fornøyd. I cupen er det alt eller ingenting. Det er herlig å ha denne gulrota å se fram mot i mars, sier Tromsø-trener Gaute Helstrup til NRK.

  Eliteserien 2022: Hamkam - Vålerenga (1-1)
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Lecce avslutter avtalen med Normann dagen etter signering

  Mathias Normann blir ikke spiller for Serie A-klubben Lecce likevel. Det skriver klubben på sine nettsider.

  En utfordring med å registrere nordmannen har ført til at begge parter er blitt enige om å ikke gjennomføre avtalen.

  Tirsdag 16. august ble Normann presentert som Lecce-spiller, men nå er også offentliggjøringen av overgangen slettet.

  Trening med Norges herrelandslag i fotball
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Ronaldo fikk tilsnakk av politiet

  Fotballstjernen Cristiano Ronaldo har fått tilsnakk av politiet etter hendelsen der han angivelig slo mobiltelefonen ut av hånden til en ung gutt sist sesong.

  I april tapte Manchester United 0-1 for Everton, og i etterkant sirkulerte det klipp i sosiale medier der det så ut til at Ronaldo slo mobiltelefonen ut av guttens hånd.

  Ronaldo tok selv til sosiale medier for å beklage for det som skjedde.

  «Det er aldri lett å håndtere følelser i vanskelige øyeblikk slik det vi er i nå. Likevel må vi alltid være respektfulle, tålmodige og være et godt eksempel for ungdom som elsker fotball. Jeg beklager mitt utbrudd og inviterer supporteren til å se en kamp på Old Trafford», skrev portugiseren i april.

  Politiet innledet en etterforskning i saken og onsdag opplyser de at den er avsluttet. (NTB)

  Premier League - Brentford v Manchester United
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Ronaldo slakter pressen – lover forklaring om et par uker

  Cristiano Ronaldo skriver på Instagram at pressen sprer falske rykter, og at alle skal få vite sannheten om den turbulente tiden i Manchester United.

  – De skal få vite sannheten i et intervju om et par uker. Media forteller løgner. Jeg har en notatblokk hvor jeg har skrevet ned 100 nyheter om meg. Kun fem av dem var riktig. Forestill dere hvordan det er for meg. Hold dere til det tipset, skriver portugiseren i kommentarfeltet på en fankonto.

  Ronaldo skal angivelig ønske seg bort fra klubben og sto over flere av klubbens treningskamper i sommer. Dermed følte ikke United-manageren Erik ten Hag at portugiseren var i kampform til å starte i serieåpningen mot Brighton.

  Portugiseren fikk imidlertid sesongdebuten sin fra start da Manchester United tapte 0-4 borte mot Brentford.

  Utad har United stått fast ved at et salg av superstjernen er uaktuelt. Mye tyder også på at 37 år gamle Ronaldo kan slite med å finne en mesterligaklubb som har råd til å hente ham. (NTB)

  APTOPIX Britain Soccer Premier League
  Foto: Ian Walton / AP
Molde