- Utrolig stort

18-åringen Cecilie Pedersen sørget for at Norge slo Island og fortsatt har håp om avansement i EM.

Cecilie Pedersen mot Island

Cecilie Pedersen hadde flere gode muligheter i tillegg til matchvinnerscoringen idag.

Foto: LEHTIKUVA / REUTERS

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Norge var favoritter i dagens kamp mot Island og selv om det ble en jevn batalje, innfridde de norske fotballjentene med 1-0 seier.

Ung matchvinner

Cecilie Pedersen spiller til vanlig for Avaldsnes i 2.divisjon. I dag fikk hun tillit fra start av Bjarne Berntsen og 18-åringen skulle vise seg tilliten verdig.

Like før pause vant ungjenta ballen og stormet mot mål. Alene mot keeper gjorde hun ingen feil og Norge kunne gå til pause med en 1-0 ledelse.

- Det var utrolig stort å få score i dag. Jeg har tenkt på at jeg skulle gjøre det. Jeg hadde sjanser mot Sverige og Tyskland, så jeg tenkte at det var på tide, sa Pedersen selv.

Også landslagsjefen var fornøyd med ungjenta.

- Jeg er veldig glad for at jeg tok sjansen på å ta med en spiller fra 2. divisjon. Jeg er veldig imponert over det hun presterte, sier landslagsjef Bjarne Berntsen til NTB.

Men han er ikke sikker på at Pedersen starter i det meget viktige oppgjøret mot Frankrike på søndag.

- Dette er en 18-åring, og vi må være forsiktig med henne. Hun brukte mye krefter i dag, og vi har andre sugne spisser som Kristin Lie, Melissa Wiik og Elise Thorsnes som alle er uthvilt. Vi må nøye vurdere hvem som tåler en fysisk hard kamp om tre dager, sa han.

Les også: Norges nye stjernespiller

Islandsk initiativ

Etter pause tok Island over kampen og presset de norske jentene bakover på banen, men det norske forsvaret med Trine Rønning i spissen holdt stand.

Norge kjempet til seg initiativet mot slutten og kom til flere gode muligheter. Solveig Gulbrandsen regisserte, mens Pedersen stod for avslutningene. Kun litt mangel på rutine hindret Pedersen, som spilte sin tredje kamp i landslagsdrakta, i å øke Norges ledelse.

Spennende på søndag

Men det holdt helt til slutt og dermed har Norge like mange poeng som gruppetoer Frankrike, men på grunn av dårligere målforskjell må Norge ta poeng mot nettopp Frankrike på søndag for å kunne nå kvartfinalen.

Fotballnyheter