- United skal få lide

Zlatan Ibrahimovic vil vise at han er bedre enn både Wayne Rooney og Dimitar Berbatov når Inter møter et skadeskutt Manchester United i mesterligaen tirsdag.

Zlatan Ibrahimovic
Foto: VINCENZO PINTO / AFP

Gigantoppgjøret mellom de engelske og de italienske seriemesterne nærmer seg med stormskritt, og Ibrahimovic er ventet å bli en av nøkkelspillerne.

I et intervju med Sportsmail konstaterer Zlatan at Jose Mourinho er en bedre sjef enn Sir Alex Ferguson, og at han selv vil være en av de beste spissene i Europa.

- Mourinho er en bedre trener enn Ferguson. Ferguson har mye erfaring og jeg respekterer ham, men Mourinho er overlegen på mange måter, sier Ibrahimovic ifølge Daily Mail.

Wayne Rooney

Wayne Rooney.

Foto: ANDREW YATES / AFP

Zlatan har scoret ett mål i mesterligaen så langt, mot Berbatovs fire og Rooneys tre fulltreffere. I Serie A har svensken vært svært effektiv i det siste, med ti mål på de siste 13 kampene.

- Jeg er alltid ambisiøs, og vil vise at jeg er bedre enn Wayne Rooney og Dimitar Berbatov. De er to fantastiske spisser, men jeg vil være bedre enn dette paret, sier han.

Les også: 6,5 millioner kroner i månedslønn

- Skulle vært finalen

Ibrahimovic understreker at hans største ønske er å vinne Mesterligaen, men han vil også bli toppscorer i Europa.

Nermanja Vidic

Nemanja Vidic er suspendert.

Foto: NIGEL RODDIS / REUTERS

Trekningen for åttendedelsfinalene resulterte i flere storkamper. Chelsea møter Juventus, Liverpool møter Real Madrid, og Arsenal møter Roma. Men ifølge Ibrahimovic er det United og Inter som er to beste lagene.

- Dette er kampen som skulle vært finalen. Disse to lagene er de beste i Europa, og det er synd at ett av dem ryker ut denne runden. United er kanskje europamestere, men vi er mestere i Italia, og jeg advarer dem om at de kommer til å lide, sier Ibrahimovic.

Les: Resultater Mesterligaen 2008/2009

Mangler fem forsvarsspillere

Forsvarsrekka til United skaper hodebry for Sir Alex Ferguson før turen til San Siro. Seieren over Blackburn lørdag kostet serielederne dyrt, ettersom midtstopperen Johnny Evans måtte gi seg med en ankelskade.

Fra før av er Nemanja Vidic ute med suspensjon, mens Gary Neville og Wes Brown er skadet. I tillegg er det usikkert om altmuligmannen John O'Shea blir klar.

José Mourinho

Jose Mourinho har en god statistikk mot Manchester United.

Foto: STEFANO RELLANDINI / REUTERS

Jose Mourinho skriver i sin faste spalte i Daily Telegraph at Inter, som kan måtte klare seg uten Patrick Vieira, vil utnytte Nemanja Vidics fravær.

- Jeg synes Vidic burde vært utestengt fra begge kampene, ikke bare den første. Vi skal helt klart prøve å gjøre det vanskelig for United-forsvaret uten ham, skriver Mourinho.

Foruten Rio Ferdinand og Patrice Evra har Ferguson bare tre tilgjengelige forsvarsspillere igjen i troppen: Rafael og Fabio da Silva, samt 19-årige Richard Eckersley.

The Guardian spekulerer blant annet i om Michael Carrick eller Darren Fletcher vil bli brukt som forsvarsspillere for å kompensere for den manglende rutinen blant erstatterne.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotballnyheter