NRK Meny
Normal

- Tristeste øyeblikk i min karriere

Tim Cahill ble utvist i lørdagens kamp mellom Tyskland og Australia i en duell med Bastian Schweinsteiger.

Tim Cahill blir utvist

Australske Tim Cahill blir utvist i kampen mot Tyskland, 13.juni.

Foto: CARL DE SOUZA / Afp

– Det er sannsynligvis det tristeste øyeblikket i karrieren min. Dette var drømmen min, men nå er drømmen tatt fra meg på grunn av en avgjørelse. Sånn er fotballen, en dag er du helt, og den neste dagen er du på bunnen, sier Tim Cahill til The Mirror.

Det var en sønderknust Cahill som traff pressen etter utvisningen i Australias åpningskamp mot Tyskland på lørdag.

LES OGSÅ: - Endelig en morsom VM-kamp

LES OGSÅ: Tysk spisskompetanse

Tim Cahill blir utvist

Tim Cahill får rødt kort under kampen mot Tyskland 13.juni.

Foto: KARIM JAAFAR / Afp

– Jeg er bare så trist. Jeg har opplevd mye tøft i min fotballkarriere men aldri noe så smertefullt. Dette viser bare hvordan drømmene dine kan bli oppfylt og knust i løpet av noen timer.

Everton-spilleren har brukt hele sesongen til å forberede seg til VM, men nå er det ikke sikkert han får deltatt i så mye mer av dette mesterskapet på grunn av kortet han fikk etter en duell med tyske Schweinsteiger.

Etter kampen trøstet Schweinsteiger Cahill og fortalte 30-åringen at han ikke fortjente det røde kortet for taklingen. Det var tydelig at Cahill satte stor pris på trøsten fra tyskeren, og han hadde vanskelig for å holde igjen tårene og brøt sammen foran pressen.

– Det er veldig hyggelig å høre Schweinsteiger si at jeg ikke fortjente det røde kortet, men det får bli opp til hver enkelt å vurdere om kortet var fortjent eller ikke, sa en knust Cahill til pressen.

– Det var en dommerfeil

Dommer Marco Rodriguezs beslutning om å gi ham rødt kort fører til at australeren må stå over lørdagens kamp mot Ghana, FIFA har foreløpig ikke besluttet om Cahill må stå over enda en kamp eller ikke.

Cahill håper at FIFA vil innse at dette ikke var ment som en stygg takling på tyskeren, og at han forsøkte å unngå kontakt med motspilleren da han innså at han ikke kom i kontakt med ballen.

– Som spiller vet man når man har tatt en stygg takling, men jeg var i sjokk da jeg så det røde kortet. I en sånn situasjon er det ikke noe annet man kan gjøre enn å respektere dommerens avgjørelse. Det var det jeg prøvde å gjøre. Etter kampen spurte jeg Rodriguez om situasjonen, men han nektet å svare.

Det australske landslaget støtter Cahill, og flere av spillerne mener det var dommerfeil fra Rodriguez.

Lucas Neill

Den australske kapteinen, Lucas Neill tror det var en dommerfeil.

Foto: JAVIER SORIANO / Afp

– Det var ikke rødt kort. Jeg har sett det på video, og Tim går inn for taklingen, men så skjønner han at han ikke kommer til ballen så han prøver å trekke seg ut. Vi mener avgjørelsen gikk mot oss og det var tilfelle gjennom hele kampen. Vi kommer til å miste ham i minst en kamp fordi vi ikke kan klage, sier Australias kaptein Lucas Neill.

Cahill har full tillit til at lagkameratene kan komme sterkt tilbake uten ham mot Ghana. Han ønsker å spille en rolle i gjenoppbyggingen lagets selvtillit fra sidelinjen.

– Jeg er ett hundre prosent bak gutta, dette handler ikke om en spiller. Vi er et helt lag, ikke enkelt spillere, legger han til.

LES OGSÅ: - Jeg så den komme, trodde jeg hadde den, men mistet den

LES OGSÅ: - Han spiller ikke neste kamp

LES OGSÅ: VM-trofeet kunne veid 80 kilo

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia