- Tenker på foreldrene

Madeleine-saken i England opprører John Arne Riise. Fireåringen har vært savnet i 12 dager.

Jon Arne Riise
Foto: NRK

Riise, som selv er far til en liten datter, har latt den tragiske historien gå inn på seg.

- Det leser jeg om, og sånne ting bryr jeg meg veldig om, sier Riise til NRKSport. Det er skremmende at det finnes sånne folk der ute.

Enorm oppmerksomhet

Fire år gamle Madeleine fra England har nå vært borte i 12 dager, og saken har vakt enorm oppmerksomhet i hele Europa. Også blant Liverpool-spillerne og Riise.

- Hadde vi kunnet hjelpe, sier han. Jeg vet at flere fotballspillere har gått ut for å hjelpe, blant annet David Beckham i Spania. Sånne ting tenker vi spillere ofte på - å hjelpe, sier han.

Tenker på foreldrene

Jenta antas å ha blitt bortført mens familien var på ferie i Portugal. Flere er blitt avhørt i saken, men ingen er foreløpig blitt siktet.

- Jeg synes utrolig synd på foreldrene, og på jenta som sikkert er dødsredd og ikke vet hva som skjer, forteller John Arne Riise.

 

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Molde slo Dundalk i Europaligaen

  Molde slo det irske laget Dundalk komfortabelt 3–1 i Europaligaen, torsdag kveld.

  Magnus Wolff Eikrem, Ohi Omoijuanfo og Martin Ellingsen scoret målene for de blå fra rosenes by. Jordan Flores pyntet på resultatet for irene på overtid med et flott skudd fra utenfor 16-meteren, som gikk rett i lengste kryss.

  Molde har etter denne seieren gode muligheter til å gå videre fra Europaligaens gruppe B. De innehar andreplassen i gruppa som tilsier sluttspill.

  Molde møter Rapid Wien neste uke. Unngår Molde tap i den kampen, er de videre i Europaligaen. Skulle Rapid Wien vinne kampen, er det de som er videre.

  Arsenal er allerede videre fra gruppe B. Dundalk spiller sin siste kamp i årets Europaliga neste uke mot nettopp Arsenal.

  Ellingsen og Ohi
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NT
 • Supportere tilbake på fotballkamper

  Onsdag kveld var tilskuerne endelig tilbake på seks engelsk fotballstadioner for lag på nivå 2,3 og 4. Den britiske regjeringen åpnet i november for at tilskuere igjen kunne slippes inn på britiske idrettsarenaer fra 2. desember.

 • Sikret avansement uten Haaland

  Borussia Dortmund måtte klare seg uten Erling Braut Haaland, men tok seg videre i mesterligaen med 1-1 mot Lazio onsdag kveld.

  Raphaël Guerreiro gjorde at savnet av Haaland ikke ble snakket for mye om da han sendte Dortmund i føringen etter 44 minutter. Ciro Immobile sørget for utligning på straffespark i 2. omgang.

  Guerreiro
  Foto: Bernd Thissen / AFP
 • Barcelona herjet med Ferencvaros

  Antoine Griezmann hælsparket inn 1-0 på innlegg fra Jordi Alba før det var spilt et kvarter. Martin Braithwaite, som startet på topp for Barcelona, doblet ledelsen i det 20. minutt på innlegg fra Ousmane Dembélé. Det avsluttet et angrep i 33 trekk.

  Tokmac Nguen spilte 71 minutter for Ferencvaros.

  Barcelona Griezmann
  Foto: Attila Kisbenedek / AFP