- Straffespark er min oppgave

Didier Drogba var frustert da han ikke fikk ta straffesparket da Lampard ble felt. Men ivorianeren beklaget episoden etter at seriegullet var i boks.

Didier Drogba og Frank Lampard

Frank Lampard måtte gi Drogba klar beskjed om hvem som er lagets straffeskytter da ivorianeren ble sutrete.

Foto: TOM HEVEZI / Ap

Didier Drogba så lite fornøyd ut etter en første omgang med mye frustrasjon mot Wigan.

Og hovedgrunnen bak frustrasjonen var nok episoden etter 30 minutter spill; Frank Lampard ble felt på vei gjennom, og dommeren pekte på straffemerket. Toppscorer Drogba spurte Lampard om å få ta straffesparket, men Lampard sa nei.

Les også: Alex Ferguson: - En stor prestasjon å slå United

Målsugen Drogba ble oppgitt

Frank Lampard og Didier Drogba slåss

Frank Lampard og Didier Drogba var i heftig diskusjon etter straffe-episoden.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Ivorianeren var på det tidspunktet likt med Wayne Rooney i kampen om toppscorertittelen på 26 mål. Derfor var jubelen heller laber fra Drogbas side da Lampard banket ballen inn til 2-0.

– Jeg var skuffet fordi jeg ville score. Men jeg kom meg gjennom frustrasjonen i andre omgang, forklarer Drogba etter kampslutt.

Det var flere supportere som reagerte på episoden, der Lampard nærmest trøstet Drogba for at han ikke fikk lov til å ta 11-meteren. Også de norske Canal + kommentatorene Lars Tjærnås og Kenneth Fredheim bet seg merket i episoden, og syntes Drogbas oppførsel var heller dårlig.

– Drogba oppfører seg som en liten treåring som har blitt fratatt spaden sin, illustrerte Tjærnås for TV-seerne.

Etter kampslutt var Lampard opptatt av at Drogba faktisk fikk tatt straffespark i andre omgang, da Ashley Cole ble felt etter 67 minutters spill.

Carlo Ancelotti i aksjon

Chelsea-manager Carlo Ancelotti har ført ligatittelen tilbake til Stamford Bridge.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

– Jeg har tatt straffene hele sesongen, så det var min oppgave i første omgang. Men når vi ledet med så mange mål var det bare hyggelig for Drogba å få tatt den andre straffen. Han er en verdig toppscorer, la Lampard til.

Fikk hull på byllen i andre omgang

For måltørken ble kortvarig for Drogba.

I andre omgang var 32-åringen igjen der han pleier å være, og kunne notere tre nettkjenninger, det ene på straffespark, i løpet av omgangen. Ekte hattrick sørget for at Drogba også kunne sikre seg toppscorertittelen alene, ettersom Rooney gikk målløs av banen mot Stoke.

– Jeg var skuffet der og da, men jeg skjønner at jeg reagerte feil. Det var hyggelig at Lampard lot meg ta straffen i andre omgang, sier Drogba.

Hva synes du om Drogbas oppførsel? Si din mening!

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.