- Straffespark er min oppgave

Didier Drogba var frustert da han ikke fikk ta straffesparket da Lampard ble felt. Men ivorianeren beklaget episoden etter at seriegullet var i boks.

Didier Drogba og Frank Lampard

Frank Lampard måtte gi Drogba klar beskjed om hvem som er lagets straffeskytter da ivorianeren ble sutrete.

Foto: TOM HEVEZI / Ap

Didier Drogba så lite fornøyd ut etter en første omgang med mye frustrasjon mot Wigan.

Og hovedgrunnen bak frustrasjonen var nok episoden etter 30 minutter spill; Frank Lampard ble felt på vei gjennom, og dommeren pekte på straffemerket. Toppscorer Drogba spurte Lampard om å få ta straffesparket, men Lampard sa nei.

Les også: Alex Ferguson: - En stor prestasjon å slå United

Målsugen Drogba ble oppgitt

Frank Lampard og Didier Drogba slåss

Frank Lampard og Didier Drogba var i heftig diskusjon etter straffe-episoden.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Ivorianeren var på det tidspunktet likt med Wayne Rooney i kampen om toppscorertittelen på 26 mål. Derfor var jubelen heller laber fra Drogbas side da Lampard banket ballen inn til 2-0.

– Jeg var skuffet fordi jeg ville score. Men jeg kom meg gjennom frustrasjonen i andre omgang, forklarer Drogba etter kampslutt.

Det var flere supportere som reagerte på episoden, der Lampard nærmest trøstet Drogba for at han ikke fikk lov til å ta 11-meteren. Også de norske Canal + kommentatorene Lars Tjærnås og Kenneth Fredheim bet seg merket i episoden, og syntes Drogbas oppførsel var heller dårlig.

– Drogba oppfører seg som en liten treåring som har blitt fratatt spaden sin, illustrerte Tjærnås for TV-seerne.

Etter kampslutt var Lampard opptatt av at Drogba faktisk fikk tatt straffespark i andre omgang, da Ashley Cole ble felt etter 67 minutters spill.

Carlo Ancelotti i aksjon

Chelsea-manager Carlo Ancelotti har ført ligatittelen tilbake til Stamford Bridge.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

– Jeg har tatt straffene hele sesongen, så det var min oppgave i første omgang. Men når vi ledet med så mange mål var det bare hyggelig for Drogba å få tatt den andre straffen. Han er en verdig toppscorer, la Lampard til.

Fikk hull på byllen i andre omgang

For måltørken ble kortvarig for Drogba.

I andre omgang var 32-åringen igjen der han pleier å være, og kunne notere tre nettkjenninger, det ene på straffespark, i løpet av omgangen. Ekte hattrick sørget for at Drogba også kunne sikre seg toppscorertittelen alene, ettersom Rooney gikk målløs av banen mot Stoke.

– Jeg var skuffet der og da, men jeg skjønner at jeg reagerte feil. Det var hyggelig at Lampard lot meg ta straffen i andre omgang, sier Drogba.

Hva synes du om Drogbas oppførsel? Si din mening!

Fotballnyheter