- Stabæk må være kyniske

Kynisme er oppskriften om Stabæk skal lykkes mot Tirana, mener Roar Strand.

Stabæks Fredrik Berglund
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Roar Strand

Roar Strand.

Foto: Skaug, Thomas Rasmus / SCANPIX

Veteranen mener Stabæk må være kyniske borte mot Tirana i 2. kvalifiseriende runde til mesterligaen, om de skal ha håp om avansement

Det gikk nemlig ikke på skinner de første gangene Rosenborg ville prøve seg i det ypperste selskap i Europa.

Gikk på noen smeller

Roar Strand har på sine 11 sesonger i Mesterligaen spilt 103 kamper og scoret 17 mål, men det tok noen sesonger før Rosenborg skjønte hva som skulle til i Europa, forteller han.

- Vi gikk på noen store smeller, vi hadde veldig tro på vårt eget spill og var kanskje litt for offensiv, men det lærte vi av etter hvert.

Legge om spillet

Han mener Stabæk vil gjøre lurt i å legge om spillet og være mer defensive om de skal ha håp om å høre mesterligahymnen på Fornebu i høst.

- I utgangspunktet tror jeg det vil lønne seg. De har noen gode, raske spisser som de kan utnytte hvis ligger bakpå og får noen kontringer, sier Strand.

Video nsps_upload_2009_7_14_15_54_3_734.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Jönsson: - Vi skal vinne i Albania.

Skal spille tett

Jan Jønsson er innstilt på å vinne over Tirana i kveld, men akter å følge veteranens råd.

- Vi skal forsøke å spille tett, og stole på at vi kommer til å skape målsjanser. De er et godt og ballbesittende lag, så vi får gjøre som vi har gjort de siste ukene, å tette til bakover. Det har også gitt oss en offensiv trygghet, sier han.

Uten Nannskog

Stabæk stiller for øvrig uten Daniel Nannskog i startelleveren når laget møter det albanske laget i kveld. Svensken vrakes til fordel for Fredrik Berglund.

Stabæks motstander Tirana er seriemestere 24 ganger, og har også vunnet den albanske cupen 13 ganger.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Brasil til finalen etter straffer

  Brasil er klar for OL-finale i fotball og fortsetter dermed jakten på sitt andre strake OL-gull, etter at de slo Mexico på straffer i semifinalen tirsdag. I finalen møter de Spania.

  Tittelforsvareren var så langt ubeseiret under sommerlekene i Tokyo, men fikk det tøft mot et Mexico som ønsket å kopiere gullbragden fra London-OL i 2012.

  Begge de ordinære omgangene ble sjansefattige, og ingen av lagene maktet å sette de to målvaktene på nevneverdige prøver.

  Ettersom det ikke ble nettsus i noen av ekstraomgangene heller, var det duket for straffesparkkonkurranse på Kashima stadion.

  Der var det gultrøyene fra Brasil som holdt hodet kaldest. Eduardo Aguirre og Johan Vasquez bommet for Mexico. Dortmund-spiller Reinier satte den avgjørende straffen for Brasil, som vant 4–1.

  Japan og Spania møttes i den andre semifinalen senere tirsdag. Der trakk spanjolene det lengste strået etter at Marco Asensio satte inn kampens eneste scoring langt inn i 2. ekstraomgang. Finalen spilles på Yokohama stadion lørdag. (NTB)

  DA
  Foto: Pedro Pardo / AFP
 • – Tottenham vil bøtelegge Kane

  Sky Sports melder mandag kveld at Tottenham planlegger å bøtelegge superspiss Harry Kane fordi 28-åringen ikke møtte opp til trening i dag.

  England-kapteinen skal angivelig ønske seg bort fra klubben, og ifølge flere engelske medier takket Tottenham nei til et bud på 100 millioner pund fra Manchester City tidligere i sommer.

  Spurs skal ifølge Sky Sports være «skuffet» over at Kane ikke møtte opp til trening i dag.

  Kane
  Foto: Ettore Ferrari / AP
 • Foreslår helsevarsel på fotballar

  Forsvarsspelarar har endå større risiko for demens og andre nevropatiske seinskadar etter karrieren enn andre utespelarar. Men tryggast er det å vere keeper.

  Det går fram av ein studie frå University of Glasgow. Forskarane der har kome til denne konklusjonen etter å ha granska ei rekke tidlegare profesjonelle spelarar.

  Granskinga styrkjer resultata frå tidlegare forsking, som viser ein klar samanheng mellom demens og fotballheadingar.

  Risikoen for målvakter er omtrent som gjennomsnittet i folket. Men for utespelarar er risikoen fire gonger så høg, og for forsvarsspelarar fem gonger, viser undersøkinga.

  Risikoen aukar også med lengda på karrieren.

  – I motsetnad til andre former for slike sjukdomar, veit vi no årsaka. Derfor kan vi også hindre det, seier nevropat og professor Willie Stewart.

  Og kjem med ein brannfakkel:

  – Er heading absolutt nødvendig i fotballen i i framstida? Eller sagt på ein annan måte: Er eksponerting av demens absolutt nødvendig for fotball, eller kan ei anna form for fotballkamp bli vurdert?

  – Vi er komne så langt i å finne årsakene at vi snart bør selje fotballar med helsevarsel: Gjentekne headingar av ein fotball kan gi auka risiko for demens, seier professoren.

  Heading, fotball
  Foto: Franck Fife / AFP
 • Bodø/Glimt henter talent fra Åsane

  Bodø/Glimt har sikret seg 18 år gamle Joel Mvuka Mugisha fra 1.-divisjonsklubben Åsane. Unggutten har signert en fireårsavtale med bodøværingene.

  Det melder klubben selv på egne nettsider mandag.

  Kantspilleren har av flere blitt beskrevet som et av de største talentene i Norges nest øverste divisjon, og spilte mer eller mindre fast for Åsane forrige sesong.

  – Jeg vil gripe muligheten med en gang, men det kommer helt sikkert til å ta tid. Jeg er forberedt på å være tålmodig, sier fotballtalentet om overgangen til Glimt.

  – Jeg er god én mot én, både defensivt og offensivt. Jeg tror det blir mye show på sidene, sier Mvuka, legger han til.

  Joel Mugisha
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Lille vant den franske supercupen

  En klassescoring fra Xeka sørget for at Lille vant den franske supercupen med 1-0-seier over Paris Saint-Germain søndag.

  Oppgjøret mellom sist sesong serievinnere i Lille og cupvinnere i PSG ble spilt i Tel Aviv i Israel. Der var det Lille som trakk det lengste strået og vant klubbens første supercuptittel. Dermed fikk den nyansatte Jocelyn Gourvennec en drømmestart som Lille-trener.

  Xeka ble matchvinner med sin scoring etter 45 minutter. Portugiseren fikk ballen på 15 meter og hamret til. Sekunder senere lå den i nettmaskene bak Keylor Navas.

  Israel Soccer French Super Cup
  Foto: Ariel Schalit / AP