NRK Meny
Normal

Eggen: - Det brøt ut spontan 17. mai-stemning

Da Spania scoret fire minutter før straffekonkurransen, eksploderte hele det fotballinteresserte Spania.

Dan Eggen

Dan Eggen ferierer i Spania der han tidligere var proff i flere sesonger. Han mener Spania vant kampen fortjent.

Foto: MIGUEL VIDAL / REUTERS

- Det brøt ut total 17. mai-jubel da de scoret, og for så vidt da dommerne blåste også. Og det du hører i bakgrunnen er nok lydinstrumenter som er på gatene her, sier Dan Eggen til NRK.no.

Den tidligere Spania-proffen er på familieferie i Spania og fikk selvfølgelig med seg finalen og de elleville jubelscenene som oppsto i det fotballgale landene da Andres Iniesta scoret fire minutter før slutt i andre ekstraomgang.

SISTE: Forlan kåret til VMs beste spiller

Les også: Iniesta hyllet avdød byrival

NRK.no fulgte kampen spark for spark

- Det er sjanser i denne kampen til mye mer enn 1-0. Men Spania har til slutt flere gode individualister som klarer å avgjøre dette på slutten. Jeg er selvfølgelig partisk, men synes Spania er best, sier Eggen.

Facebook-debatt: Hvem var finalens beste spiller?

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kvarme: - Folk er helt ville

Også en annen tidligere Spania-proff, Bjørn Tore Kvarme, er i Spania og fulgte den historiske begivenheten.

- Det er fantastisk stemning. Folk er helt ville her nede, og det blir nok en sen kveld på mange, sier Kvarme til NRKsport.no.

I løpet av kampen produserte begge lagene store sjanser, og det var gode keepere i begge ender av banen. Til slutt mener Kvarme det var en av disse som var finalens beste spiller.

Les også: Jimmy Jump stormet banen før finalen

- Jeg synes Casillas var best. Ikke så mye å gjøre, men absolutt en matchvinner. Jeg synes også Iniesta og Ramos var gode, sier Kvarme.'

Ellevill stemning

Også her hjemme gikk Spania-fans av hengslene etter seieren. Antonio Lopez sto på bordet på Kontraskjæret i Oslo og danset etter at Spania tok sitt første VM-gull.

Og festen hadde bare så vidt begynt.

– Helt sinnssykt, helt utrolig. Jeg har ikke ord, jublet Lopez overfor NTB mellom jubelscenene på, under og rundt bordene ved Akershus festning.

– Det var rett mann også. Jeg ventet på at kampen skulle avgjøres, også var det Spania som klarte det. Nå blir det cervezas (øl) hele natten, hylte han før han klatret opp på bordet og fortsatt dansen.

Kontraskjæret Antonio Lopez

Antonio Lopez (t.h.) og vennegjengen på Kontraskjæret i Oslo.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Fotballnyheter