Eggen: - Det brøt ut spontan 17. mai-stemning

Da Spania scoret fire minutter før straffekonkurransen, eksploderte hele det fotballinteresserte Spania.

Dan Eggen

Dan Eggen ferierer i Spania der han tidligere var proff i flere sesonger. Han mener Spania vant kampen fortjent.

Foto: MIGUEL VIDAL / REUTERS

- Det brøt ut total 17. mai-jubel da de scoret, og for så vidt da dommerne blåste også. Og det du hører i bakgrunnen er nok lydinstrumenter som er på gatene her, sier Dan Eggen til NRK.no.

Den tidligere Spania-proffen er på familieferie i Spania og fikk selvfølgelig med seg finalen og de elleville jubelscenene som oppsto i det fotballgale landene da Andres Iniesta scoret fire minutter før slutt i andre ekstraomgang.

SISTE: Forlan kåret til VMs beste spiller

Les også: Iniesta hyllet avdød byrival

NRK.no fulgte kampen spark for spark

- Det er sjanser i denne kampen til mye mer enn 1-0. Men Spania har til slutt flere gode individualister som klarer å avgjøre dette på slutten. Jeg er selvfølgelig partisk, men synes Spania er best, sier Eggen.

Facebook-debatt: Hvem var finalens beste spiller?

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kvarme: - Folk er helt ville

Også en annen tidligere Spania-proff, Bjørn Tore Kvarme, er i Spania og fulgte den historiske begivenheten.

- Det er fantastisk stemning. Folk er helt ville her nede, og det blir nok en sen kveld på mange, sier Kvarme til NRKsport.no.

I løpet av kampen produserte begge lagene store sjanser, og det var gode keepere i begge ender av banen. Til slutt mener Kvarme det var en av disse som var finalens beste spiller.

Les også: Jimmy Jump stormet banen før finalen

- Jeg synes Casillas var best. Ikke så mye å gjøre, men absolutt en matchvinner. Jeg synes også Iniesta og Ramos var gode, sier Kvarme.'

Ellevill stemning

Også her hjemme gikk Spania-fans av hengslene etter seieren. Antonio Lopez sto på bordet på Kontraskjæret i Oslo og danset etter at Spania tok sitt første VM-gull.

Og festen hadde bare så vidt begynt.

– Helt sinnssykt, helt utrolig. Jeg har ikke ord, jublet Lopez overfor NTB mellom jubelscenene på, under og rundt bordene ved Akershus festning.

– Det var rett mann også. Jeg ventet på at kampen skulle avgjøres, også var det Spania som klarte det. Nå blir det cervezas (øl) hele natten, hylte han før han klatret opp på bordet og fortsatt dansen.

Kontraskjæret Antonio Lopez

Antonio Lopez (t.h.) og vennegjengen på Kontraskjæret i Oslo.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Første mål for Hedenstad

  Vegar Eggen Hedenstad scoret sitt første mål i tyrkisk fotball da Karagümrük knuste Denizlispor 5-1 i siste serierunde lørdag.

  Nordmannen fastsatte resultatet på overtid og scoret dermed også klubbens siste mål for sesongen. Den endte med 8.-plass i eliteserien.

  Alexander Søderlund ble byttet ut etter en time da Rizespor tapte 0-2 for Basaksehir.

  Eliteserien fotball 2020: Rosenborg - Stabæk (2-2).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Zlatan mister EM

  Zlatan Ibrahimovic slipper operasjon, men må han pleie kneet i halvannen måned framover. Ifølge Sveriges landslagssjef Janne Andersson mister han EM.

  I en pressemelding opplyser Milan at Ibrahimovic må gjennomgå en «konservativ behandling» i seks uker. Serie A-klubben utdyper ikke hva den legger i det begrepet.

  – Han har dessverre meddelt at skaden stopper ham fra å delta i EM. Det er jo trist både for Zlatan og oss. Jeg snakket med Zlatan i dag (lørdag). Jeg håper han snart er tilbake på banen igjen, sier Andersson ifølge Aftonbladet og Expressen.

  Sverige starter EM mot Spania 14. juni. Siste gruppekamp går ni dager senere. Deretter er det utslagsrunder.

  Ibrahimovic hinket av banen med knetrøbbel i 3–0-seieren over Juventus sist helg. Undersøkelser har slått fast at han ikke har skader på leddbånd.

  Ibrahimovic fyller 40 år 3. oktober. Hans comeback i EM var sett på som et skikkelig krydder for mesterskapet, men nå kan han glemme disse planene. (NTB)

  Zlatan.
  Foto: TIZIANA FABI / AFP
 • Landskamper flyttes til Spania

  Det blir ingen landskamper i fotball på Ullevaal stadion i juni. Herrelandslagets kamper mot Luxembourg og Hellas skal spilles i spanske Málaga.

  Norges Fotballforbund bekrefter flyttingen i en pressemelding. Det er norske karanteneregler for innreise som gjør det vanskelig å gjennomføre kampene i Norge.

  Også i mars spilte Ståle Solbakkens lag «hjemmekamp» i Málaga. Den gang ble det 0–3-tap for Tyrkia i VM-kvalifiseringen.

  – Vi håpet i det lengste at vi kunne spille på Ullevaal, men tar de norske myndighetenes avgjørelse til etterretning. Som på forrige samling gjør vi det beste ut av situasjonen og reiser til Marbella, sier landslagssjef Solbakken.

  Haaland
  Foto: Jorge Guerrero / AFP
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United