NRK Meny
Normal

- Solbakken kan få kamp om jobben

Selv om Ståle Solbakken har vært i kontakt med tyske Hamburg SV for en eventuell trenerjobb der, er det lite trolig at det er aktuelt før om et år, mener en kilde som står nær klubben.

Ståle Solbakken

Ståle Solbakken har gjort en god jobb i FC København og det har blitt lagt merke til av andre klubber

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Ifølge den erfarne sportsjournalisten Simon Braasch i Hamburger Morgenpost har avisen sikre kilder på at den nåværende treneren, Michael Oenning, vil få ny kontrakt for ett år hvis det blir seier over Hannover til helgen. Dermed er det lite trolig at Ståle Solbakken blir trener i klubben før neste sommer.

- Han kommer til å få en ny kontrakt når de slår Hannover til helgen, sier Braasch til NRK. Han kjenner klubben bedre enn de fleste.

Tror du Ståle Solbakken blir norsk landslagstrener neste år? Diskuter nederst i saken!

I samtaler med klubben

Oenning ble en midlertidig løsning da Armin Veh fikk sparken for en måned siden, men han har hatt suksess og fortsetter trolig i jobben.

Samtidig skal Ståle Solbakken ha vært i møte med sportssjef Frank Arnesen i den tyske bundesligaklubben, skriver VG. Dermed går ryktene i Hamburg om en mulig jobb på sikt for Solbakken, bekrefter Braasch.

- Ettersom Solbakken er en av kandidatene til Arnesen, så kommer de sikkert til å snakke med hverandre flere ganger, sier sportsjournalisten videre.

Det har også gått rykter om at Frank Arnesen også skal ha vært i kontakt med Mallorca-trener Michael Laudrup og den danske landslagsjefen Morten Olsen. Klubben ligger for øyeblikket på en sjuendeplass i Bundesliga, og er trolig ute av kampen om en mesterligaplass.

Skal overta etter Drillo

Solbakken er i dag trener for FC København. Han skal etter planen overta som norsk landslagssjef etter Egil Olsen senest sommeren 2012. Han er ikke særlig meddelsom når han blir kontaktet av NRK.

- Ikke noe å kommentere, skriver Solbakken i en sms.

FCK imponerte stort med å ta seg til åttedelsfinalen i mesterligaen denne sesongen, og overfor VG innrømmer han likevel at det har vært en del henvendelser fra klubber som har vært på jakt etter ny trener.

- Med stort og smått har det vært fem-seks seriøse henvendelser, sier Solbakken. Han sier imidlertid ingenting om han har vært i samtaler med noen av klubbene.

Forholder seg til kontrakten

Ledelsen i Norges fotballforbund blir heller ikke særlige snakkesalige når de blir konfrontert med ryktene rundt Solbakken.

Yngve Hallen

Yngve Hallen tror Solbakken blir norsk landslagssjef

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

- Vi kommenterer ikke rykter. Og når det gjelder Ståle Solbakken, så forholder vi oss til den kontrakten som er inngått, og det forventer vi at Ståle Solbakken også gjør, sier president i Norges fotballforbund, Yngve Hallén i en kommentar.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.