- Sigurd Rushfeldt tar rekorden

- Nå kommer Sigurd til å ta rekorden, om det så skal ta seks år til, sier Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo med sesongens bredeste glis.

Video - Rushfeldt kommer om så til å fortsette i seks år til for å ta scoringsrekorden

Høgmo var et eneste stort smil etter at Rushfeldt scoret tre mål da Tromsø slo Strømsgodset 2-1 (!) og sikret bronsemedaljene én serierunde før slutt.

Sigurd Rushfeldt spilte egentlig en omgang mer enn han hadde krefter til, mener Høgmo.

Seks år med straffespark?

- Men så lenge som han har hvilt, må han jo bare ha et umåtelig overskudd, gliser TIL-treneren.

På lista over tidenes målscorere får han riktignok bare godskrevet to av søndagens mål. Nå er han fire mål bak Harald Brattbakks 166 scoringer i øverste divisjon.

- Og den rekorden tar han, sannsynligvis neste sesong. Om nødvendig tar han seks år til, da setter vi ham inn når vi får straffespark, sier Høgmo med et bredt glis.

Strømsgodsets trener og Rushfeldts svoger Ronny Deila lar seg også imponere av Rushfeldt, ogt vil heller skryte av "Rush" enn å kjefte på sine egne etter tapet.

Håper svogeren tar rekorden

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video - Rushfeldt kommer om så til å fortsette i seks år til for å ta scoringsrekorden

- Det han har gjort, er kjempe-imponerende, og jeg håper selvfølgelig at han tar rekorden. Han er den som fortjener det mest, sier Deila til NRK.

- Men jeg håper han har scoret ferdig mot oss, legger Deila til. Rushfeldt har scoret 18 ganger på 17 kamper mot Strømsgodset.

Vil til gruppespillet

TIL-trener Høgmo går for gruppespill i europaligaen neste år.

- At vi har kommet tilbake med så mange unge nordnorske spillere og ta bronse, henger høyt. Og at Tromsø IL igjen kan representere Norge ute i Europa, er en veldig stor inspirasjon for meg, for støtteapparatet og for hele klubben, sier han.

I fjor var TIL nær en plass i europaligaens gruppespill. Bare et tvilsomt straffespark til Athletic Bilbao ødela. Nå er målet igjen gruppespill.

- Det sier seg selv. Vi må ha en solid stall. Vi har kontrakt med de aller fleste spillerne, og det er ingen grunn til å senke målsettingene, sier Høgmo.

Når tror du Rushfeldt tar rekorden?

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp