NRK Meny
Normal

Forlot treningen for å slippe å svare

Fulham-kaptein Brede Hangeland tror John Arne Riises karriere som klubbspiller kan ha godt av at han ikke lenger spiller på landslaget.

Brede Hangeland mener Riise har en høy stjerne i England, og fortjener det samme i Norge.

- Kan være smart

– Den åpenbare fordelen er at han får hvilt mer i de periodene det spilles landskamper, sier Hangeland til NRK. – Jeg håper for John Arne sin del at det kan være tilfelle, legger han til.

Kjørte fra treningsfeltet

Riise selv ville ikke snakke med NRK tirsdag. Tvert imot kastet han seg i bilen og kjørte fra Fulhams treningsfelt da NRK henvendte seg til ham, en halv time før de andre forlot treningen.

I går meldte mannen med 110 landskamper i en pressemelding at han Riise slutter på landslaget med umiddelbar virkning. Det har gitt en flom av twittermeldinger, både positive og negative.

Brede Hangeland

Brede Hangeland tror John Arne Riise kan bli en bedre klubbspiller nå, men har selv ikke vurdert å trekke seg fra landslaget

Foto: Glyn Kirk

Hangeland påpeker at Riise fortsatt har en høy stjerne i England etter sine år i Liverpool.

– Det håper jeg han har i Norge også. Han er tross alt én av de tre norske spillerne som har hatt den beste karrieren gjennom tidene. Det må man ikke glemme midt oppe i alt annet, sier Brede Hangeland.

– Har ikke vurdert å trekke meg

Som har fokus på at klubblaget har rotet seg inn i nedrykksstriden i Premier League.

– Har du vurdert å gi deg på landslaget?

– Ikke nå, iallfall, selv om den tiden før eller senere kommer. Men jeg skal iallfall holde ut denne kvaliken, sier Hangeland og sikter til den pågående VM-kvalifiseringen som er ferdig utpå høsten.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.