NRK Meny
Normal

- Puskas, Greaves og Solskjær

- Solskjær hadde avslutteregenskaper som jeg nesten ikke har sett maken til, sier sir Bobby Charlton.

Charlton, Solskjær, Puskas og Greaves.

Charlton, Solskjær, Puskas (oppe til høyre) og Greaves.

Foto: Scanpix

Den britiske fotball-legenden var en av de såkalte "Busby Babes", og regnes av mange som en av de beste engelske spillerne gjennom tidene.

Man Utd-legenden vant VM med det engelske landslaget i 1966, ble kåret til årets spiller i Europa samme år og han vant serievinnercupen med Man Utd i 1968. Som gammel spiss burde han vite hva han prater om.

Instinkt

- Ole Gunnar Solskjær var fantastisk. Han hadde de samme instinktene og avslutteregenskapene som storhetene Jimmy Greaves og Ferenc Puskas, sier Charlton til avisa Manchester Evening News .

- Han var først og fremst utrolig kjapp i hue. Solskjær avsluttet før keeper hadde gjort seg klar for skudd. Mesterligafinalen i 1999 illustrerer det meget godt. Det var ikke overraskende at det var nettopp Solskjær som scoret det målet.

I én mot én-situasjoner kunne man vedde livet på at Solskjær ville score. Han bomma aldri, akkurat som Puskas og Greaves.

Bobby Charlton / Manchester Evening News

Proff

Charlton utrykker også stor beundring for nordmannen som menneske:

- Personlig, høflig. En ekte proff. Dersom klubben trengte noe, var Ole oppe med hånda med det samme. Han er en utrolig fin fyr, og en managers drøm.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.