- Puskas, Greaves og Solskjær

- Solskjær hadde avslutteregenskaper som jeg nesten ikke har sett maken til, sier sir Bobby Charlton.

Charlton, Solskjær, Puskas og Greaves.

Charlton, Solskjær, Puskas (oppe til høyre) og Greaves.

Foto: Scanpix

Den britiske fotball-legenden var en av de såkalte "Busby Babes", og regnes av mange som en av de beste engelske spillerne gjennom tidene.

Man Utd-legenden vant VM med det engelske landslaget i 1966, ble kåret til årets spiller i Europa samme år og han vant serievinnercupen med Man Utd i 1968. Som gammel spiss burde han vite hva han prater om.

Instinkt

- Ole Gunnar Solskjær var fantastisk. Han hadde de samme instinktene og avslutteregenskapene som storhetene Jimmy Greaves og Ferenc Puskas, sier Charlton til avisa Manchester Evening News .

- Han var først og fremst utrolig kjapp i hue. Solskjær avsluttet før keeper hadde gjort seg klar for skudd. Mesterligafinalen i 1999 illustrerer det meget godt. Det var ikke overraskende at det var nettopp Solskjær som scoret det målet.

I én mot én-situasjoner kunne man vedde livet på at Solskjær ville score. Han bomma aldri, akkurat som Puskas og Greaves.

Bobby Charlton / Manchester Evening News

Proff

Charlton utrykker også stor beundring for nordmannen som menneske:

- Personlig, høflig. En ekte proff. Dersom klubben trengte noe, var Ole oppe med hånda med det samme. Han er en utrolig fin fyr, og en managers drøm.

Fotballnyheter