NRK Meny
Normal

- Norge viktigere enn Aston Villa

Hareide hyller Carews holdning til landslaget

John Carew under fotballandslagets trening på Bislett stadion tirsdag ettermiddag.
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Selv om han tjener sine millioner i Aston Villa: For John Carew er det viktigere å ha suksess med landslaget enn klubblaget.

- Jeg har opplevd det meste på klubbnivå. De tingene som gjenstår nå som jeg vil oppleve i karrieren er med landslaget. Da jeg var yngre hadde jeg mer fokus på klubbfotballen. Nå har jeg egentlig veldig mye fokus på landslaget - og oppleve ting med landet mitt, sier Carew til NRK.

I en tid hvor flere og flere priotirerer klubblag fremfor landslag, er angrepsstjernens uttalelser akkurat hva Åge Hareide ønsker seg.

- Det er jo fantastisk å høre. Men John er veldig glad i landslaget, Norge og kompisene sine her, sier landslagssjefen, svært glad over uttalelsene fra sin kanskje viktigste spiller.

- Jeg tror det er et veldig fint signal. Vi må på mange måter forsterke det signalet. Det er klart de har lønna si i klubbene og mange viktige oppgaver der, men våre oppgaver er få - og viktige - og det handler om å komme til et nytt sluttspill, sier Hareide.

Carew spilte Champions League-finale for Valencia som 20-åring - og er seriemester i tre land. Syv år senere er det ingenting han ønsker seg mer enn store opplevelser med Norge.

- Jeg vil gjerne ha med meg et EM til og et VM for første gang. Det hadde vært fint og fått med seg før man ga seg, sier John Carew.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia