- Norge oppførte seg respektløst

Kjetil Siem er skuffet over det norske landslaget etter kampen i Sør-Afrika. Egil Olsen skjønner ikke kritikken.

Sør-Afrikas Bernard Parker jubler etter sin 1-0 scoring mot Norge.
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Kjetil Siem er skremt over drapet i Sør-Afrika

Kjetil Siem.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Kjetil Siem er direktør i den sør-afrikanske fotballigaen.

Han mener det norske landslaget manglet respekt etter å ha blitt invitert til å spille den offisielle åpningskampen på det første VM-stadionet.

Les: Senket Norge på overtid

- FIFA kom kun for å være med på åpningen av stadion, dronningen av Jordan var her, Jacob Zuma kom, kongen kom, og så føler jeg at Norge tar det på hælen og ikke setter pris på det engang - og tar det imot med ære, sier en opprørt Siem til NRK.

Tamt Norge

Siem sier til Romdsals Budstikke at han mener Norge kunne vist større glød i spillet.

Norge utsatte avreisen til Sør-Afrika med to døgn for å unngå treninger i høyden, og det var et svært defensivt og rustent Norge som møtte det sør-afrikanske laget.

- Norge har vist holdninger som delvis viser mangel på respekt, sier Siem.

Samme mot Tyskland?

Kjetil Siem tror Norge ville forholdt seg helt annerledes om det hadde vært åpning av en VM-arena i et annet land.

- Jeg må stille spørsmålet om de hadde gjort det samme om det hadde vært det første VM-stadionet som skulle åpnes i Tyskland i 2006, sier han.

- Et fantastisk opphold

Karen Espelund, generalsekretær i Norges Fotballforbund, håper at Norge ikke har blitt oppfattet som respektløse under oppholdet.

- Hvis det oppfattes slik, er det ikke noe NFF ønsker å stå for. Jeg registrerer at det fra ulike hold i troppen kommer ulike uttalelser, men jeg må si at vi hadde et fantastisk opphold der, sier hun.

- Det var en flott og fargerik ramme på en ny stadion, men jeg har likevel respekt for at Egil sier at det var en begrenset sportslig erfaring, legger hun til.

- Spikersuppe

Landslagstrener Egil Olsen blir tydelig irritert da han blir konfrontert med Siems uttalelser. Han mener Siem lager en sak av ingenting.

- Spikersuppe. Det er ingen sak. Skulle ikke sagt noe hvis vi hadde vært uhøflig, sagt dumme ting eller oppført oss respektløst. Det gjorde vi naturligvis ikke, sier Egil Olsen til NRK.

Les: Dropper kampen mot Finland

Nett-TV: Siem kritserer NFF

Video nsps_upload_2009_3_30_18_53_48_2046.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Fotballnyheter