Normal

- NFF selger fotballsjela

Supporterne av eliteserieklubbene reagerer sterkt på at Fotballforbundet flytter en seriekamp fra festdagen 16. mai.

Fotballstemning 16. mai
Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

- Hva skjer når NFF selger seg for én milliard? Jo, de selger den norske fotballsjela.

Det skriver talsmennene Petter Markussen og Henk Ekerhovd på vegne av styret i Norsk Supporterallianse, som er sammenslutningen av supporterklubbene i Norge.

Les hele innlegget

Bakgrunnen er at NFF har flyttet HamKam - Strømsgodset fra 16. til 19. mai. Grunnen er TV 2s krav om en mandagskamp.

"NFF tør ikke si imot, og bøyer seg derfor helt etter det TV2 sier. Og hva skal de ellers gjøre? Sier de i mot, så viser TV2 til avtalen de har betalt 1 milliard for, og hva kan man egentlig stille opp mot 1 milliard norske kroner? I takt med dressenes innmarsj i Norsk fotball er tydeligvis det som var utenkelig i fjor tillatt i år. TV2 er historieløse og ødelegger de norske fotballtradisjonene, fordi de vil glede Ola Nordmann som sitter hjemme i sofakroken 16.mai og betaler kampbillett i form av kroner rett i lomma til TV2", skriver de to.

De peker på at 16. mai er bygd opp til å bli den helt store festdagen i norsk fotball, og at den i lang tid har vært "hellig" - ikke minst på grunn av tilhengerne.

De viser også til England, der Boxing Day - 2. juledag - har omtrent samme status. Og den blir ivaretatt som en fotball-festdag, uten at man tukler med tradisjonene.

- Vi ber innstendig de respektive instanser om å se mot England de og – så kanskje de lærer noe. La oss få beholde 16.mai kampene på 16.mai! skriver de.

Fotballnyheter